Työntekijöistä tuli omistajia – osakassopimus lyö pelisäännöt pöytään

Sopimusten merkitystä ei voi väheksyä. Osakassopimus auttaa välttämään riidat.

Klubilaisille

Liity ilmaiseksi Klubiin

Tule yrittäjien sisäpiiriin ja autamme sinua menestymään. Sisäpiiriläisenä saat paljon rahanarvoisia etuja täysin ilmaiseksi. Opit paremmaksi yrittäjäksi lukemalla ajankohtaisia uutisia, tekemällä testejä ja osallistumalla koulutuksiin.

Tai

5 x Osakassopimus

Sopimuksen tavoitteet. Osakassopimus voi myös olla suppea ja lyhytkestoinen, jolloin se koskee esimerkiksi vain päätöksentekoa yhtiökokouksessa.

Työpanos. Osakkaiden työpanos yhtiössä ja heidän työpanoksestaan saama kompensaatio. Monesti sovitaan myös osakkaiden vastuualueista yhtiössä.

Päätöksenteko. On tavallista sopia esimerkiksi yksimielisyysvaatimuksesta tietyissä päätöksentekotilanteissa. Osakassopimuksessa voidaan myös sopia, että tärkeimmät päätökset vaativat aina perustajaosakkaiden suostumuksen. Tällaisia päätöksiä voivat olla muun muassa yhtiöjärjestyksen muuttaminen ja osakeannin järjestäminen.

Rahoitus. Rahoitusjärjestelyistä voidaan sopia hyvinkin yksityiskohtaisesti osakassopimuksessa. Kannattaa sopia ainakin siitä, missä määrin osakkailla on velvollisuus sijoittaa yhtiöön pääomaa tai lainata rahaa yhtiölle.

Osakkaan yhtiöstä eroamiseen liittyviä asioita on syytä ennakoida. Tavallisesti esimerkiksi rajoitetaan lähtevän osakkaan mahdollisuutta luovuttaa yhtiön osakkeita muille kuin yhtiöön jääville osakkeenomistajille.

banner

Liity Klubiin!

Liity Y-Studion Klubiin ja pääset yrittäjien sisäpiiriin. Saat täysin ilmaiseksi rahanarvoisia hyötyjä, jotka auttavat sinua kehittymään yrittäjänä.

Pssst...!

Täytäthän loputkin tietosi, niin voimme palvella sinua paremmin sekä tarjota sinulle parempaa sisältoä.