Kaksi rohkeaa otti haasteen vastaan: Tavoitteena onnellinen yrittäjä – Katso video

Hanna ja Ville
Hanna Mattelmäki ja Ville Mikkonen haluavat muuttaa omaa arkeaan, jotta työkuorma ei kasvaisi liian isoksi.

Kaksi yrittäjää on ottanut vastaan haasteen, jonka tavoitteena on muuttaa heidän arkensa sujuvammaksi.

Haaste on osa yrittäjille suunnattua Y-Koulua. Ensimmäisen Y-Koulun teemana oli ”Älä kaadu työkuormaan”, ja koulutukseen osallistui satoja yrittäjiä syyskuun puolivälissä.

Koulutuksessa ohjelmistotalo Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen ja työhyvinvointiin erikoistuneen IWELLOn toimitusjohtaja Henna Kautto listasivat viisi vinkkiä, joihin yrittäjien on syytä kiinnittää huomiota. Vinkit on nähtävissä oheisesta videosta.

– Lähdin mukaan, että voin seurata omaa työhyvinvointia ja katsoa, mikä stressaa kaikista eniten. Teen asioita ilman suunnitelmia. Se aiheuttaa tunteen, etten saa mitään aikaiseksi, vaikka saankin, sanoo startup-yritys QualityDeskin yrittäjä Ville Mikkonen.

K-kauppias Hanna Mattelmäki haluaa puolestaan muuttaa omaa työnkuvaansa ja keskittyä enemmän johtamiseen. Työpäivät venyvät tällä hetkellä 13-tuntisiksi.

– Lopullinen tavoite on onnellinen yrittäjä, Mattelmäki sanoo.

Työhyvinvoinnin mittausta tekevän Firstbeatin hyvinvointivalmentaja Hanna-Mari Pussila löytää molempien yrittäjien arjesta kehitettävää.

– Villen kohdalla päiväaikaan ei tapahtunut minkäänlaista palautumista. Hannan pitkät työpäivät näkyvät yöpalautumisessa. Vapaa-ajasta pitäisi huolehtia, Pussila kertoo.

Hänen mukaansa seuraava mittaus on joulukuussa. Sitä ennen IWELLOn Kautto ottaa yrittäjät valmennukseen.

Työkuorman hallinta on kriittistä. Y-Studion Klubin testin tehneistä neljä kymmenestä on sitä mieltä, että heillä on jatkuvasti vaikeuksia selvitä työkuormasta. Lisäksi yli puolet ilmoittaa yritystoiminnan keskeytyvän, jos yrittäjä ei jaksa.

Toinen Y-Koulu on lokakuun 13. päivä, ja aiheena on ”Ota talous haltuun”.

banner