Hantera förändringar

Suvi Widgrén vet hur man fattar stora beslut – hon sålde sin företagsverksamhet och ansökte om konkurs
Suvi Widgrén fattar hellre snabba beslut än ältar i osäkerhet.

Suvi Widgrén vet hur man fattar stora beslut – hon sålde sin företagsverksamhet och ansökte om konkurs

Stora förändringar har bjudit på hela känsloregistret för Suvi Widgrén. Företagandet byttes ut mot lönearbete.

|

Försäljning av en blomstrande affärsverksamhet, ett år utomlands, flytt tillbaka till Finland, ett nytt jobb, snabb konkurs och ytterligare en nystart. Så här kan man sammanfatta Suvi Widgréns två senaste år. Stora förändringar har inneburit en känslomässig berg-och-dalbana och otaliga svåra beslut. Vad är det som har lett till de avgörande stegen?

Enligt Widgrén är många rädda för förändring och vågar därför inte hoppa in i det okända. För henne har själva beslutsfattandet aldrig varit någon knäckfråga.

– Modet att fatta beslut har varit en omvälvande kraft som tagit mig vidare, säger Widgrén.

Ger upp det bekanta

När Widgrén under hösten 2016 bestämde sig för att sälja sin affärsverksamhet var hon ivrig men allt kändes overkligt.

– Jag var både lycklig och förvirrad. Det kändes på samma sätt som när jag var ung och visste att jag skulle ha en egen Vila-affär och förverkliga min dröm.

Som studerande, för tio år sedan, lyfte hon ett lån på 200 000 euro och blev franchising-företagare.

Affärsverksamheten växte efter långsiktigt vardagsslit. Widgrén ledde till slut fem Vila-klädaffärer vars sammanlagda omsättning var ungefär tre miljoner euro.

Företaget klarade sig bra, men företagaren ville se ännu större tillväxt. Det kändes ändå som om själva kedjan stod i vägen för planerna. Kedjans och Widgréns framtidsvisioner skilde sig märkbart.

– Det var ett stort beslut när jag insåg att det är dags att ge upp företaget så att jag själv kan ta mig vidare och utvecklas. Jag hade blivit frustrerad i framtiden om jag hade stannat, eftersom jag ansåg att jag hade uppnått det jag kunde uppnå i den situationen.

Som 33-åring valde Widgrén att hoppa och se var hon landar.

En jorden runt-resa

I februari 2017 åkte Widgrén med sin man och dotter på en ettårig jorden runt-resa. De var i bland annat Indonesien, Nya Zeeland, Australien, Sydamerika och USA.

Hemkomsten började dyka upp i tankarna i oktober. Widgrén fasade för att komma hem till ingenting. När hon inte kom på någon bra affärsidé började hon kolla på arbetsplatsannonser.

Efter en kort stunds letande hade hon något att se fram emot i Finland: ett nytt jobb där hon skulle leda restaurangkedjan EGG.

Konkurs på fem månader

Det går alltid att spekulera och vara efterklok. Suvi Widgrén tror att om hon hade varit en del av EGG redan tidigare hade företaget kunna undvika många misstag. Men så gick det inte och hon var tvungen om att ansöka om konkurs redan efter fram månader.

Widgrén var ivrig när hon i januari 2018 inledde sitt arbete som vd och minoritetsaktieägare för EGG International. Då var hennes målsättning att öka företagets tillväxt.

– Snabbt insåg jag att situationen inte var som jag förväntat mig.

Flera saker stod inte rätt till. Företaget hade satsat på för snabb tillväxt och varken ekonomin eller ledningen var helt i skick. Restaurangerna var dessutom placerade på fel lägen. Widgrén skred till verket för att fixa situationen.

– Med personalen hade vi en stark vilja att klara oss, men jag blev konstant överraskad och andra drog undan mattan för mig.

I maj var det klart att det inte skulle sluta bra. Widgrén kämpade både med att inse fakta och att erkänna sina egna känslor.

– Affärsverksamheten och dess framgång var på mitt ansvar, det var det jag blivit anställd för. Det gav mig otroligt mycket ångest. Förnuftet sa att det skulle löna sig att ge upp. Min ihärdighet och envishet drev mig framåt: vi ska inte ge upp ännu.

Den slutliga lösningen

Till slut var hon tvungen att fatta ett beslut om en kontrollerad nedmontering av företaget.

– Efter det kände jag mig så mycket lättare. Jag ringde personligen och berättade situationen för varenda arbetstagare och aktieägare. Det var inte lätt, berättar Widgrén.

I juni i fjol lämnade företaget in en skuldsaneringsansökan och den sista juni gick bolaget i konkurs.

Det känns både förvirrande och absurt för Widgrén efter den korta anställningen. Det gällde bara att inse att den här gången gick det så.

– Det kändes nog lite orättvist. Vi hann inte se några resultat av de förändringar vi gjorde.

Enligt henne hade de lyckats få allt annat i skick, men varenda restaurang borde ha stängt och öppnat på bättre läge. Det var inte möjligt.

– Jag tänker fortfarande då och då om beslutet om konkurs var det rätta. Jag vill tro att vi gjorde vårt allt. När pengarna tog slut och en bättre framtid inte fanns i sikte var vi tvungna att konstatera att affärsverksamheten inte var lönsam, säger Widgrén.

Mot något nytt

Widgrén lät inte erfarenheten verka nedslående.

– Det har så klart funnits stunder då jag känt mig ledsen och misslyckad men jag har bearbetat känslorna och vill inte förneka dem. Det är viktigt att själv veta om man hade kunnat göra något bättre. När jag insåg att jag hade gjort mitt allt var det lättare att gå vidare.

Tre månader efter konkursen har hon jobbat tre veckor på sitt nya jobb. Arbetserbjudandena började hagla in efter att Widgrén enligt sina egna ord skrev ”rått och ärligt” om EGG:s konkurs på sin blogg.

Att välja mellan de olika alternativen var inte lätt. Hon blev nyfiken på flera av erbjudandena och det kändes nästan omöjligt att jämföra dem sinsemellan. Det fanns både små och stora företag, nyligen grundade företag och väletablerade företag.

– Möjligheterna var otroliga: vill jag jobba med något som känns lätt och bekant eller tänja på mina gränser? Samtidigt hade jag en tanke om att jag inte får misslyckas med mitt nästa projekt.

Till slut var ett erbjudande från Jarmo Hyökyvaara, vd för Smartums styrelse, det mest lockande. Smartum är känt för sina motions- och lunchsedlar. Widgrén bestämde genast under deras lunchträff att hon ska chansa och blir företagets operativa ledare och vice vd.

– Jag kände mig lättad efter det. Jag hade redan i två månader funderat på vad jag vill.

För tillfället har Widgrén också hand om uppgifterna som Smartums vd på grund av personaländringar i bolaget.

Att hoppa in som lönechef kändes sist och slutligen inte som en stor förändring. Widgrén påpekar att uppgiften innebär ett ännu större ansvar än som företagare i och med att hon nu också har ett ansvar gentemot ägarna.

– Som chef upplever jag mig ändå först och främst ha ett ansvar gentemot de människor jag leder. Det är betydelsefullt för mig. Jag behandlar företaget som om det skulle vara mitt eget.

Fakta

Suvi Widgréns 4 lärdomar

Mod att fatta beslut. ”Människorna ältar sådant de inte är nöjda med. Tillspetsat kan man säga att sådana människor blir negativa gnällspikar som förbittras med åren. Många skulle behöva mod för att fatta beslut och våga hoppa.”

Glöm inte siffrorna. ”Mitt tips för alla företagare är att hålla koll på siffrorna. Förvånansvärt många gör inte det och bokföringen släpar med flera månader. Siffrorna berättar hur det går för företaget. Man ska inte sopa problem under mattan.”

Våga stanna upp. ”Vid stora kriser gäller det att dra ner på tempot, inte öka på tempot. Själv tänker jag att man måste kunna stanna upp i stunden. Man måste acceptera det som händer och påverka de saker man kan påverka. Var och en kan påverka åtminstone hur man själv hanterar situationen.”

Tacksamhet. ”När jag kom hem efter min resa var jag förundrad över att människor inte är tacksamma och lyckliga över det de har. Vare sig man är företagare, hemmamamma, singel eller gift är det många som förringar sitt liv och sin vardag. Jag tror att ju mer lycka det finns, desto bättre mår alla.”

4 frågor om kreditförluster och hur man kan undvika dem

Redan en stor kreditförlust försvagar företagets lönsamhet. Som företagare är det viktigt att ta hand om faktureringen och indrivning av fordringar.

7 fakta om startpeng – se upp för vanliga misstag

Startpengen fungerar som ett stöd för nya företagare men beviljas inte automatiskt.

Det första företaget misslyckades – för Juha Järvinen var det en lyckträff

Juha Järvinen tog lärdom av sina misstag. Rädslan för att misslyckas stämplar inte längre honom som företagare.

En gyllene regel i företagsaffärer: Berätta för alla vad förändringen innebär

Martinex vd Riia Sandström vet hur man tar ett nytt företag i besittning – med hjälp av öppen kommunikation och genom att lyssna på personalen.

Från löntagare till företagare: IT-branschen byttes ut mot smyckesbusiness

För Vera Backström blev barndomsdrömmen om att bli juvelhandlare verklighet.

Friluftslivsfirma förnyade sin marknadsföring: Det gubbiga varumärket byttes ut till smatter och humor

I familjeföretaget Finn-Savotta är man inte rädda för att väcka känslor med marknadsföringen – trots att en del av kunderna är myndigheter.

Har du koll på försäljningsskicket av ditt företag? Putsa bort allt onödigt i tid

Det lönar sig att ta hand om företagets siffror, kunnande och image redan före man ens planerar att sälja.

Hjälte eller självisk pamp – hur uppfattas företagare?

Enligt en forskare framställs företagare ofta som hjältar i media. Den stereotypa bilden håller ändå på att förändras.

Ladda mer