Entreprenörskap

Anders Wiklöf har en lång bakgrund som företagare

Anders Wiklöf har en lång bakgrund som företagare

För åländska Anders Wiklöf är det viktigt att kunna hjälpa andra människor. Han har närmare 700 anställda på Åland och är mecenat för både konst och idrott.

|

Med bestämdhet kan man komma långt – den erfarenheten har Anders Wiklöf. När han som 13-åring smorde in sin murarfars händer med vaselin bestämde han att han vill göra något annat än bli murare.

Nu har det gått sextio år och Wiklöf äger sitt bolag Wiklöf Holding till hundra procent. Koncernen omfattar närmare 20 företag från olika branscher.

Fastän Wiklöf fattade beslutet om att skapa ett annorlunda liv än sin far redan i unga år var det egentligen i 20-årsåldern som glöden föddes på riktigt.

Han hade skrivit på ett kontrakt med Veho för att bli återförsäljare av Mercedesbilar på Åland. För det behövde han ett lån på 10 000 mark. Han gick till Ålandsbanken men blev utslängd.

– De behandlade inte mitt lån. Då bestämde jag mig för att om jag någon gång får pengar ska jag köpa aktier i banken. Det ska fanimej bli ändring, man kan inte slänga ut människor så där.

Blev nekad ett lån, nu största ägare i banken

Anders Wiklöf har en lång bakgrund som företagare.

– Det är klart att det funnits mycket motstånd på vägen och säkert skulle många tycka att det varit en otroligt bråkig och krånglig väg, men jag har haft ett tydligt mål.

I dag är han huvudägare i Ålandsbanken. Resan dit kan nästan klassas som en Hollywoodhistoria. Wiklöf är ändå noga med att poängtera att det under uppväxten alltid fanns mat på bordet och rena kläder.

Men redan som ung kille när han pantade flaskor växte en hunger för mer. Om han en vecka hade pantat 10 flaskor ville han nästa vecka panta 20 och därpåföljande vecka 30.

– Är man företagare så vill man öka tillväxten. Får man ingen tillväxt är det stagnation. Det behövs inte tillväxt varje år, men volymen får inte sjunka, säger Wiklöf.

Personalen företagets viktigaste resurs

För Wiklöf är det ändå viktigt att inte skaffa sig tillväxt till vilket pris som helst.

– Ibland kan det vara bättre att sköta businessen själv, fastän det blir dyrare och man tjänar mindre. Då har företaget en säkrare position, säger Wiklöf.

Namn: Anders Wiklöf
Ålder: 73 år
Bor i: Mariehamn, Åland
Motto som företagare: Att tjäna mer än vad som går ut och ta hand om de anställda.

Rätt prissättning är också otroligt viktig.

– Ibland måste man kanske sänka priserna för att få större volym. Alla ska bli dina kunder och då är det kortsiktigt okej att förlora pengar. Om det blir tillväxt kommer du att tjäna in allt igen.

Enligt Wiklöf bygger framgång på noggrannhet och på att man tror på sig själv. En annan viktig aspekt är personalen – de är företagets viktigaste resurs.

– Man ska ha duktig personal och behandla alla från städerska till direktör lika och ge dem beröm.

I dag har Wiklöf närmare 700 anställda i de olika bolag som Wiklöf Holding äger. Han är en av de största arbetsgivarna på Åland.

Mecenat för konst och idrott

Privatpersonen Anders Wiklöf är mecenat för både konst och idrott och har nyligen gjort en stordonation till Uppsala universitet där hjärtforskningsinstitutet nu är uppkallat efter honom.

Trots att han är 73 år har han inga planer på att sluta jobba.

– Jag tycker det är roligt och jag ser hela grejen som en tävling.

Vad som händer med bolaget den dag då Wiklöf inte längre finns är ännu oklart, men också något han inte vill fundera alltför mycket på – han vill fokusera på arbetet.

– Däremot är det självklart att jag tänker på de här grejerna. Det är enormt många som är beroende av Wiklöf Holding så det är klart att jag har ett ansvar.

Trots bra erbjudanden har han inte sålt ett enda av de bolagen han köpt – han vill hellre ha dem kvar. Och han är fortfarande intresserad av att köpa upp nya bolag.

– Men man får aldrig bli snål och girig – pengar är ingen gud, bara ett medel. Är det viktigt att du dör som rikast eller att du har varit framgångsrik och hjälpt människor?

Växlade från vd-post till löneanställning: ”Nu kan jag koncentrera mig på mitt ledarskap”

Som företagare är man tvungen att göra allt själv, som anställd tar någon annan hand om det administrativa. Den erfarna företagaren Rasmus Nybergh ser fördelar med bägge.

Utveckling kräver tålamod och helikopterperspektiv – grundarna till flyttföretag tog ny fart via anställning hos andra

Efter en operativ paus på ungefär ett år fick de unga grundarna av Grabbarna Flytt en utomstående blick på sitt företag. I år har bolaget fått ny struktur och nya processer.

14 timmars arbetsdagar sju dagar i veckan – sommarkafé ute i skärgården är en livsstil

För fem år sedan inleddes kaféverksamheten på Nötö med en budget på 6 000 euro. Nu drömmer kaféföretagarna om att kunna anställa personal för att få avlastning – men för det krävs både ekonomi och bättre inkvarteringsmöjligheter.

Från en liten startup till större organisation – målet är att tredubbla omsättningen

Från privatkunder till B2B-försäljning, dotterbolag i Åbo och en intern utbildning för servitörerna. Bemanningsbolaget CaterMate siktar på hård tillväxt.

Hur kan man stärka sammanhållningen? 4 tips för en bättre arbetsgemenskap

Betydelsen av en vi-anda ökar i takt med att distansarbete blir allt vanligare. Bra chefer är en central grundpelare, men det lönar sig också att främja växelverkan mellan kollegor.

Elinstallationsföretag i hård tillväxt – största utmaning är att hitta kunnig personal

Jakobstadsföretaget Sähköpalvelu Walberg har på fem år ökat omsättningen till 5 miljoner och tredubblat antalet anställda. En utmaning har varit att hitta och skapa rätt rutiner.

Trädgårdsbranschen blomstrar: familjeföretag i Jakobstad riktar blicken mot hela Finland

Coronaviruset är en last för många branscher, men för trädgårdsbranschen går det bra. I en säsongsbetonad bransch krävs ändå alltid planering – vare sig det råder undantagsläge eller ej.

Så här leder du personalen under en kris – 4 tips för att klara av en svår situation

Coronakrisen tvingar företag att se över personalledningen. Det är lättare att få kontroll över situationen när man har vissa grundpelare i skick.

Företagsledarens lärdomar om krishantering: tro inte att du vet allt, lär dig snabbt nytt och anpassa dig till situationen

Kriser är ofta oberäkneliga. 35 år som företagare har lärt Bengt Westerholm att förbereda sig för sådant han inte vetat att han ska förbereda sig för. Här delar han med sig av sina lärdomar.

Ladda mer