Ledarskap

En maskin för 1,5 miljoner euro – stora investeringar nödvändiga för tillväxt

En maskin för 1,5 miljoner euro – stora investeringar nödvändiga för tillväxt

Tidigare fanns större investeringar inte ens på kartan för HSJ-Products men tack vare investeringsstöd har bolaget kunnat köpa flera nya maskiner.

| |

Jörgen Häggman, vd för HSJ-Products i Pedersöre i Österbotten, litar på magkänslan när det är dags att göra en ny investering.

– Jag är inte teoretiker, så jag räknar inte så noga igenom. I stället ser jag när det finns möjligheter att agera och då är det nog bara stark tro och att ge järnet som gäller.

Eller som han säger: hittills har det alltid löst sig.

HSJ-Products grundades redan 1974 av Häggmans far och 2015 gjordes ett generationsskifte när Häggman och hans tvillingbröder tog över.

Bolaget är underleverantör i metallbranschen och allt började med armeringsjärn, alltså runda ringar för till exempel brunnar. Med åren har verksamheten vuxit och omfattar nu också rörlaserskärning och plåtbearbetning i sammanlagt tre hallar på två orter.

Företag: HSJ-Products
Bransch: Metallvarutillverkning
Grundat: 1974
Omsättning: 4,5 miljoner euro
Resultat: cirka 3–4 procent
Antal anställda: 27

I början gjordes mycket manuellt men Häggman har hela tiden haft siktet inställt på bättre maskiner.

– I min värld har det alltid varit en dröm att kunna göra laserskärning och få precision i bitarna, men investeringen var så stor att det inte ens fanns med på kartan att vi skulle ha råd att investera i sådana maskiner, säger Häggman.

Investeringsstöd på 25 procent

Den första lasern kunde köpas 2006 tack vare ett investeringsstöd från NTM-centralen. Stödet beviljas för anskaffningar på minst 10 000 euro och som är betydande i förhållande till storleken på företagets verksamhet.

– Plötsligt fanns det en möjlighet att göra investeringen. 25 procent stöd är en betydande andel, säger Häggman.

Efter det har bolaget investerat i flera andra maskiner med hjälp av investeringsstödet. Utöver det har också banken bistått med maskinfinansiering.

– Det känns alltid som att man gör investeringen lite innan man verkligen har råd, men tack vare stöden har vi haft möjligheten att investera.

Fastän Häggman litar mycket på sin magkänsla har han också känt av läget på marknaden och gjort investeringar i takt med att företaget och kundunderlaget vuxit. Bolagets goda ekonomi bygger på en jämn och stadig tillväxt över flera år.

I samband med generationsskiftet valde bröderna Häggman också att anställa en försäljare.

– Tidigare har vi fått kunder via djungeltrumman, men till exempel med rörlaserinvesteringen, som var en ny gren för oss, fanns det inte utrymme att vänta på att det skulle komma in arbete så småningom, förklarar Häggman.

Bra grund i kassan möjliggör satsningar

Den hittills största investeringen på 1,5 miljoner euro gjordes år 2017 i en rörlasermaskin – en helt ny gren för HSJ-Products. Omsättningen på 4,5 miljoner under 2019 säger en hel del om i vilken storleksklass det rör sig.

– Det var en stor investering för oss, maskinen står för 1,7 miljoner euro av omsättningen, berättar Häggman.

Han räknar med att rörlasern har betalat sig tillbaka inom 5–6 år. Det krävs alltså ett viss mått av dumdristighet för att våga genomföra en så stor investering säger Häggman.

– Tack vare tillräckligt bra grund i kassan och ett ytterligare investeringsstöd var det möjligt. Man får inte vara alltför rädd, men visst finns det ett allvar bakom och man får tänka igenom allt noga.

Häggman berättar att HSJ-Products satsat på att investera vid det skedet när den egna kapaciteten inte längre räcker till.

– Om man kör med två eller nästan tre skift och har full belastning börjar det bli sårbart. Då kan det vara bra att fundera på fler maskiner och sedan bygga upp mer arbete för dem, säger Häggman.

För tillfället finns planer på en ny investering, men Häggman är inte övertygad om att den kommer att betala sig tillbaka och tvekar därför kring beslutet.

Vill styra upp flaskhalsar

I och med investeringarna har också arbetsmängden och antalet anställda ökat i bolaget. Nu är den största utmaningen att ta reda på vilka områden som kunde förbättras.

– Vi måste ta reda på vad flaskhalsarna är och var vi måste satsa mest, säger Häggman.

Enligt honom måste HSJ-Products bli bättre på att följa upp arbetet som görs, men ju fler anställda de har desto svårare blir det.

– Alla håller på med något men det finns inte någon direkt mätning på vad som produceras och vad som tar tid. Att sätta in en ny produktionsstyrning är ingen liten process.

Bland annat vill Häggman ta reda på om det behövs utbildning för en del personal eller om det finns andra sätt att styra upp produktionen så att den blir så lönsam som möjligt.

Trots sin vd-post tillbringar Häggman mycket tid ute på verkstadsgolvet och färre timmar på kontoret.

– Jag vill säkerställa att maskinerna är i skick och att allt rullar på. Det blir stort bortfall om vi har stagnation på en maskin i en eller två dagar.

Fakta

Jörgen Häggmans fyra tips för att driva företag

Håll bakdörren öppen. Man kan göra vad som helst så länge som man kan komma ut ur det utan att gå i konkurs.

Var envis. Ge aldrig upp fastän det stundvis kan kännas jättejobbigt. Var också redo att ge helger och kvällar till företaget.

Samarbeta. Ett företag fungerar inte om man inte har god anda i personalen – samarbete är viktigt. Ju fler man anställer desto mer utmanande men också viktigare blir samarbetet.

Ständig utveckling. Som företagare kommer man aldrig i mål, det finns alltid nya projekt att ta sig an.

Gigantiskt hopp till en högre nivå – åländskt fiskodlingsföretag har mångdubblat sin odlingsvolym

Stora investeringar i fiskodlingstillstånd har hjälpt Brändö Lax att växa. Skärpta regler gör fiskodling miljövänligare men också svårare.

20 förändringens år i filmbranschen: Inte ens pensionering får företagarpar att sluta arbeta på sin biograf

Kino Olympia i Hangö drivs av numera pensionerat företagarpar – för dem är det viktigaste att filmerna fortsätter snurra.

Affärsängel går igenom 100 startups årligen – investerar i två eller tre

Efter 30 år som anställd inom internationell industri hjälper affärsängeln Peter Friis startups att utveckla verksamheten och vässa strategin.

Nya företagares stötesten: För lite kapital

I nya företag behövs kapital för att täcka också överraskande kostnader. Nyföretagarcentral hjälpte bussföretagare Peter Norrgård med kalkylerna.

Ladda mer