Ledarskap

Bolaget grundades med en tydlig mission: Bra för både börsen och miljön

Bolaget grundades med en tydlig mission: Bra för både börsen och miljön

En kristallklar mission finns som grund för energikonsultbolaget Etha Wind. Med proffsigare styrelsearbete försöker man också ta fram rätt vision.

| |

För Vasabolaget Etha Wind har missionen varit tydlig ända sedan starten år 2003: Att stöda hållbar utveckling på ett lönsamt sätt. Alltså att kombinera miljöaktiviteter med lönsamhetskalkyler.

– Vi vill visa att det vi gör är bra för både börsen och miljön, berättar bolagets grundare Staffan Asplund som tidigare jobbat med miljöfrågor på bland annat Wärtsilä.Staffan Asplund, Etha Wind

Gnistan till att starta eget föddes när han insåg att det saknades affärsmässigt fokuserade miljökonsulter.

– Alla konsulter var väldigt gröna och jobbade med små detaljer. Ingen såg riktigt den stora bilden, berättar Asplund.

För honom är det viktigt att företaget verkar inom den delen av energisektorn där man kan åstadkomma största möjliga miljöpåverkan och samtidigt uppnå lönsamhet. Sedan 2010 har Etha Wind fokuserat på vindkraft.

– Nu får vi på riktigt implementera vår ursprungsmission om att göra lönsamma projekt inom energisektorn. Det ska vara bra för miljön, lönsamt för kunderna och det ska vara lönsamt för oss, säger Asplund.

Hitta rätt vision via styrelsearbete

Om missionen varit tydlig ända sedan start har visionen vållat en del huvudbry. I början handlade det om att skapa en kul arbetsplats där Asplund själv kände att han fick göra nytta. Det har varit utmanande att hitta rätt balans mellan mission och vision.

– Jättemånga vet vad de vill göra, men vet alla vad det långsiktiga målet är? Vi jobbar nu med att skapa en lika enkel vision som vår mission är.

Företag: Etha Wind
Bransch: Energi
Grundat: 2003
Omsättning: 848 000 euro (2019)
Resultat: 127 000 euro (2019)
Antal anställda: 12

Efter att för några år sedan ha deltagit i Handelskammarens Godkänd styrelsemedlem-kurs har Asplund styrt företaget mot en ny riktning.

– Det är en av de bästa kurserna jag gått som företagare och det gav mig kicken att utveckla bolaget, berättar han.

Nu jobbar Etha Wind framförallt med att få i gång en ordentlig ledningsgrupp och ett fungerande styrelsearbete – och den vägen strukturera visionen ytterligare.

I grunden handlar det proffsigare styrelsearbetet om att ta steget från ett litet företag till att bygga något större.

– Det är en stor förändring för en företagare som varit utpräglat småföretagare.

Aldrig övervägt annan mission

Trots goda intentioner är det en utmaning att få ihop en bra styrelse för Etha Wind.

– Hur ska man hitta personer som är lämpliga? Jag har gjort ett antal försök men inte lyckats ännu, säger Asplund.

Enligt honom har varje försök ändå fört med sig något gott.

– Men vi har inte fått in långsiktig stabilitet i styrelsearbetet.

Via ett professionaliserat styrelsearbete hoppas Asplund på att få in nya vinklar på företaget och att också kunna utveckla bolagets vision.

– En vision borde innehålla något bättre än att bara vara ”mest önskade leverantör”. Visionen ska tilltala både kunder, personal och ägare.

Missionen håller han däremot fast vid – och har heller aldrig övervägt att tänka om.

– Vid starten av det nya ledningsgruppsarbetet var det en som frågade om vi funderat på en annan mission, men varför skulle vi göra det? Det går elegant att kombinera miljönytta med lönsamhet, det är det som behövs för att driva världen framåt.

Enligt Asplund har det skett en viss skiftning i energifrågor. Tidigare var det en bonus om ett lönsamt projekt också var bra för miljön, nu är det en bonus om ett miljövänligt projekt också är lönsamt.

– Vi är med och producerar Nordens billigaste ström utan statsstöd. Jag ser det som en väldigt frisk verksamhet.

Liten men meriterad aktör

Fastän Etha Wind är en rätt liten aktör med 12 anställda har bolaget under nästan 20 verksamhetsår byggt upp ett stort förtroende bland kunder.

– Vi har varit med länge och upplevt hela cykeln av vindkraft. Vi förstår hur de olika parterna tänker och vet också vad som händer i ett projekt om 4–5 år, säger Asplund.

Etha Wind jobbar väldigt internationellt, men än så länge förverkligas alla projekt på finsk mark. Asplund vill gärna se tillväxt i bolaget för att möjliggöra utveckling, men en ordentlig tillväxt skulle kräva att man kliver utanför landets gränser.

– Huvudorsaken till att eftersträva en stabil tillväxt handlar om att kunna erbjuda bästa möjliga arbetsmiljö för konsulterna. Tillväxt för tillväxtens skull stöder nödvändigtvis inte vår målsättning om att skapa en utmärkt arbetsmiljö.

Därför är det viktigaste målet just nu att få styrelsearbetet att fungera på en optimal nivå.

– Det är väldigt lätt att skapa missioner och kanske också visioner om man är ensamföretagare, men att få in det i en organisation och få det att fungera, det kunde kanske underlättas av strukturerat styrelsearbete, säger Asplund.

En bra styrelse hjälper företaget att nå framgång och bli ännu bättre

En bra styrelse främjar företagets verksamhet och känner igen det som bör utvecklas. Ett styrelseproffs berättar vad som är bra att tänka på när man grundar en styrelse.

Familjeföretagets hårda målsättning: omsättningen ska tredubblas till 100 miljoner

Efter en generationsväxling uppdaterade investeringsbolaget Saxo sin strategi. Nu jobbar alla ihop för att företaget ska nå sina tillväxtmål.