Ska jag bli företagare?

Ett galet beslut om entreprenörskap lönade sig och ledde till framgång
Det första halvåret i Rimark fick Riku Loman och Markus Sippo jobba hårt. Mängden arbete kom som en överraskning men gav också resultat.

Ett galet beslut om entreprenörskap lönade sig och ledde till framgång

Recessionen bromsade inte Markus Sippos och Riku Lomans planer på att starta eget. I höst firar de sitt tionde år som franchiseföretagare.

|

Att starta eget företag innefattar alltid en risk. Om man startar eget mitt i en pågående recession är risken ännu större.

I september 2009 grundade Markus Sippo och partnern Riku Loman företaget Rimark Ab, ett franchisingföretag under bemanningsföretaget Varamiespalvelu (VMP).

Killarna känner varandra sedan högstadiet och båda hade jobbat för VMP så de visste hur franchisingen fungerar just där. När en tidigare franchisingföretagare sa att hon inte längre skulle fortsätta öppnades en lucka för killarna.

– Det var lockande. Vi visste att ekonomin är tryggad bara man jobbar flitigt, säger Sippo.

Däremot ställde sig andra mer tveksamma till beslutet. Dagen efter att Rimark hade grundats ordnades ett gemensamt möte för landets VMP-företagare.

– Alla sa att vi är helt sjuka när vi startar när ekonomin är som sämst. Det var en risk förstås, säger Sippo.

Lån och långa nätter

Trots recessionen under hösten 2009 kom företaget snabbt i gång. Redan vid årsskiftet började ekonomin peka uppåt och plötsligt hade killarna för mycket jobb. Det ledde också till att Rimark inte hade tillräckligt med tillgångar i kassan.

– Vi hade en kund som växte fort och behövde alla människor vi kunde få tag på. Då hade vi inte tillräckligt med pengar för att betala ut löner för 300 personer, så vi tog ett lån och jobbade alla nätter, berättar Sippo.

Tack vare lånet började verksamheten löpa och Rimark fick kassan i skick när faktureringen fick fart. VMP:s koncept går alltså ut på att franchiseföretagen betalar ut lönen åt de anställda och fakturerar kundföretagen först efteråt.

Ekonomin har blivit stadigt bättre för varje år, med en omsättning på 4,8 miljoner euro i fjol. 2015 belönade Finlands Franchisingförening Loman och Sippo som årets franchisingföretagare.

Svårare att rekrytera personal i dag

I fjol sysselsatte Rimark i snitt 115 personer dagligen och är enligt webbtjänsten Finders statistik för tillfället den tredje största arbetsgivaren i Västnyland.

Trots de höga sysselsättningssiffrorna har det under de senaste åren blivit allt svårare att hitta kunnig arbetskraft. I Västnyland där Rimark är verksam finns det mycket industri och behovet av säsongarbetare är stort.

– Vi måste få personal som kan börja på kort varsel och det finns inte heller så mycket tid för chefen att sätta in en ny person i rutinerna.

Enligt Sippo finns det flera orsaker till att det blivit svårare att hitta arbetskraft. Det är många som saknar utbildning och i dag krävs ofta olika yrkeskort för att få jobba inom industrin.

– Det är också mycket inhopparjobb. För en arbetslös lönar det sig inte alltid att ta emot jobb för att man mister understöd. Det är ett stort problem.

Skilda vägar efter tio år

I början bestod företaget bara av Sippo, Loman och en HR-expert som hjälpte till, men i dag har de sex anställda på kontoren i Lojo och Ekenäs.

Efter årsskiftet ska killarna ändå gå skilda vägar. Loman meddelade redan för något år sedan att han efter tio år i företaget vill gå vidare och göra något annat.

– Men om jag har bekymmer kan jag alltid ringa Riku, vi bor grannar i Lojo, säger Sippo.

Också verksamheten har ändrats en del med åren. Tidigare hyrde VMP främst ut arbetskraft, men i dag erbjuds bland annat karriärcoaching. Rekryteringsprocesserna har blivit mer noggranna och för längre tjänster är lämplighetstest mer regel än undantag.

Rimark betalar franchisingavgift till VMP men enligt Loman får de också mycket för pengarna. Bland annat bokföring, IT-system, ekonomiförvaltning och möjligheten att kontakta VMP:s juridiska avdelning vid eventuella frågor.

– Om jag inte skulle vara franchisingföretagare borde jag sköta mycket mer själv. Nu får jag ändå prissätta som jag vill och har en frihet.

Mest njuter Sippo av just friheten som kommer med ett eget företag. Men trots att företaget går bra känner han ett konstant ansvar för arbetstagarna och ekonomin.

– Det är frihet under ansvar och egentligen är jag alltid på jobb. Jag är alltid anträffar och svarar genast på e-post och i telefonen fastän jag är ledig.

Fakta

4 x Franchiseföretagarens viktigaste lärdomar

Tipsen baserar sig på intervjun med Markus Sippo.

1. Vet vad du vill göra och satsa direkt. Som företagare måste man vara 100 procent säker på vad man vill göra och se till att kvaliteten är bra genast från början.

2. Nätverka med andra. Gå genast med i en företagarorganisation och ta del av alla nätverk som finns. Särskilt om man är ensam är det bra att lära känna andra företagare.

3. Håll koll på ekonomin. Fråga bokföraren om ekonomin och vet vart pengarna går, finns det något du kunde spara på? Jämför priser och kvalitet när du investerar eller köper något, du kan spara mycket pengar på årsnivå.

4. Lär dig att tolka resultatet. Om ekonomibiten känns svår kan du delta i kurser så att du lär dig att tolka det material du får av bokföraren. Om du inte vet vad som händer är du illa ute.