Suojaa tietosi

Suojaa tietosi

Suojaa tietosi

Yrittäjän on syytä muistaa kaksi asiaa, kun puhutaan yrityksen tietoturvasta. Ensinnäkin pienikään yritys ei ole turvassa. Toiseksi: pienillä toimilla torjut suuren osan uhkista.

  iAsiantuntijoiden mukaan lähes jokainen yritys kokee jonkinlaisen tietojärjestelmiin kohdistuvan vahingoittamisyrityksen kalenterivuoden aikana.
  iVarmista, että varmuuskopiointi kuuluu palvelusopimukseen, jos palvelu on ulkoistettu it-kumppanille. Varmista myös tietojen säilytysaika. Varmuuskopioiden palauttamista pitää testata säännöllisesti.
  iVirustorjuntaohjelmien avulla tunnistetaan tietokoneen muistissa tai kiintolevyllä olevia haittaohjelmia.
  iVirustorjuntaohjelmistojen päivityksiä ei pidä estää, koska niiden teho riippuu ajantasaisista tunnisteista.
  iTietojärjestelmien päivitykset tulee asentaa viipymättä. Muista myös mobiililaitteet!
  iKoneiden laskentateho on lisääntynyt niin paljon, että salasanojen pituus pitäisi olla vähintään 12 merkkiä. Salasanassa olisi hyvä olla pieniä ja isoja kirjaimia sekä numeroita ja erikoismerkkejä.
  iLaitteet, joita käytetään internetyhteyden muodostamiseen ja jotka ovat kiinni suoraan internetissä, on syytä tarkastaa. Näitä ovat muun musassa wlan-tukiasema ja mahdollisesti erillinen palomuurilaite.
  iTietosuoja on osa yrityksen tietoturvan kokonaisuutta. Se on syytä ottaa tosissaan. Ota tietosuojan seuraaminen ja kehittäminen osaksi arkirutiineja.
  iEU:n yleistä tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa toukokuun lopusta alkaen.
  iVakuutusyhtiöt tarjoavat kumppaniensa kanssa vakuutuksia tietoturvavahinkoihin. Vahinkojen korvaamisen lisäksi vakuutukset kattavat yleensä tapahtumien hallinnan eli välittömän avun, kun tietoturvavahinko havaitaan.