Laki ja sopimukset

Yrittäjäparin neuvo: Älä päätä työpäivää riitaan

Yrittäjäparin neuvo: Älä päätä työpäivää riitaan

Yrittäjäpariskunta kehittää yhteistä yrittämistä ja työntekoa tietoisesti. He käyttävät työnohjausta apuna työn hallinnassa.

|

Kun yhtiökumppanit ottavat yhteen, he voivat mennä omiin koteihinsa, valittaa läheisilleen, nukkua yön yli ja palata töihin aamulla rakentamaan sopua. Kun yrittäjäpariskunta on vastaavassa tilanteessa, kotona odottaa sama henkilö, jonka kanssa on vääntänyt työpaikalla.

– Tässä asetelmassa on erittäin tärkeä kertoa koko ajan rehellisesti ja avoimesti, miltä tuntuu. Jos toisella alkaa jäädä tunne, että asioita ei käydä rehellisesti läpi, se alkaa heijastua epäluottamuksena hyvin nopeasti, sanoo Antti Aittokoski.

Hänen vaimonsa ja yhtiökumppaninsa Metsämarja Aittokoski on samaa mieltä.

– Sanotaan, ettei saa antaa auringon laskea riidan päälle. Sama oppi työelämässä on, ettei saa antaa työpäivän päättyä ennen riidan sopimista. Tämä koskee oikeastaan kaikkia työyhteisöjä, Metsämarja sanoo.

Aittokosket omistavat yhdessä Sun in the Eye -tuotantoyhtiön ja sen tekijänoikeuksia hallinnoivan Aittokoski Experiencen. Pariskunta kehittää yhteistä yrittämistä ja työntekoa tietoisesti. Muutama vuosi sitten he hioivat yrityksen prosesseja osana Metsämarjan gradua.

Yrittäjäparin on viestittävä keskenään yhtä hyvin kuin tavallisten yhtiökumppanien, sillä toisen ajatuksista ei voi tehdä oletuksia. Aittokosket puivat asioita myös ulkopuolisen ammattilaisen kanssa.

– Olemme käyneet vuosikausia säännöllisesti työnohjauksessa. Aloitimme ensiksi pariterapiassa ja sitten se muuttui työnohjaukseksi. Kun on pakko keskittyä 1,5 tuntia tapaan tehdä töitä, alkaa ymmärtää paremmin toisen näkökulmia ja viestintää. Arjessa siihen ei ole aikaa, kun asiat menevät koko ajan vauhdilla eteenpäin, Antti kertoo.

Suurimmat erimielisyydet 1990-luvulla

Aittokoskilla on pitkä historia yrittävänä avioparina. He tapasivat, kun he alkoivat soittaa samassa bändissä vuonna 1992. Naimisiin Aittokosket menivät kaksi vuotta myöhemmin.

Yhteinen yritys tuli ajankohtaiseksi, kun tarvittiin tuotantoyhtiö Antin lopputyönään ohjaamaa Kotikallion skidit -elokuvaa varten.

Yrityksen perustaminen ei huolettanut, sillä kaksikko oli tehnyt aiemmin musiikin lisäksi yhdessä lastenteatteria.

– Olemme aina tehneet yhdessä luovia asioita. 1990-luvulla teatteria tehdessä väännettiin eniten, kuka on pomo. Siitä lähtien olemme osanneet kuunnella toisiamme ja kuunnella toistemme näkemyksiä, Metsämarja kertoo.

Luovalla alalla jatkuva yhdessäolo tuntuu luontevalta, sillä projektit ovat intensiivisiä. Silloin on helppo jakaa asioita.

Aittokoskien mukaan heidän persoonansa täydentävät toisiaan yrityksessä.

– Esimerkiksi joissain tilanteissa minä haluan edetä ideoiden kanssa nopeasti ja Antti esittää kriittisiä kysymyksiä. Välillä se on toisin päin. Näin tasapainotamme toisiamme.

Parhaimmillaan mutkatonta arkea

Yrittäminen pariskuntana ei ole mitenkään tavatonta, Metsämarja huomauttaa. Hän muistuttaa, että suomalaisista yrittäjistä iso osa on maatalousyrittäjiä. Maatiloilla yritys ja perhe ovat jatkuvasti samassa pihapiirissä.

Samaa henkeä on myös Aittokoskien yrittämisessä, sillä yrityksen konttori oli pitkään kotona. Kodissa saattoi pyöriä perheen kolmen lapsen lisäksi projektityöntekijöitä ja harjoittelijoita.

Kolmen lapsen perheessä yhteisyritys myös mahdollistaa ajankäytön lasten tarpeiden mukaan, kun työ ei ole sidottu toimistoaikoihin. Parhaimmillaan yrittäjäparin elämä onkin mutkatonta, koska asioita voi tehdä joustavasti.

– Seuraavaan päivään valmistautuminen tapahtuu luontevasti, kun sen voi tehdä kahvipöydän ääressä, Antti sanoo.

Kääntöpuolena on se, etteivät työt jää töihin. Ja toisaalta: yksityisasiat eivät jää kotiin.

– Yleisempää on se, että meillä on erimielisyyksiä kotona. Ne täytyy kuitenkin jättää sinne. Joskus, kun on ollut kotona vaikeaa, on toivonut, että kunpa voisi vain pistää oven takanaan kiinni ja mennä töihin, Metsämarja sanoo.

Yrittämiseen liittyy aina myös riskejä. Yrittäjäpariskunnassa molemmat ovat sidoksissa niihin. Vaikeat ajat yrityksessä näkyvät kotona.

– Lapsien kannalta voi olla hankalaa, että perheen molemmat aikuiset saattavat olla samaan aikaan mietteliäitä yrityksen tilanteesta, Antti sanoo.

Perheen kuopuskin on nyt 9-vuotias. Kun lapset olivat pienempiä, esimerkiksi lapsen sairastuminen vaikeutti arkea.

– Jos oli sellaiset kuvaukset, joissa meitä molempia tarvittiin, lapsen sairastuminen oli todella vaikea paikka. Silloin olisi hyvä olla hyvät tukiverkot. Meillä asuinpaikassamme Turussa ei niitä ollut, Metsämarja sanoo.

Uusi sarja menestyy

Juuri nyt Aittokosket elävät kiinnostavia aikoja, sillä yrittäjäpariskunnan uusi Pikkuli-sarja on myyty yhteensä 25 kanavalle. Suomessa ohjelmaa esitetään Ylellä Pikku Kakkosen ja Buu-klubbenin osana.

Animaatiosarjan lisäksi Pikkuli seikkailee myös monissa mobiilipeleissä. Tuotteet perustuvat Metsämarjan kirjaan, joka ilmestyi vuonna 2011.

Tuotevalikoima laajenee pian myös kulutustuotteisiin, ensimmäiset Pikkuli-aiheiset kumisaappaat, matkalaukut ja vaatteet tulevat myyntiin Citymarketteihin syksyllä 2017. Metsämarja iloitsee siitä, että uusi kotimainen lastenbrändi pääsee marketteihin.

Iso onnistuminen on mukava jakaa yrittäjäpuolison kanssa.

– Jos minulla olisi joku toinen partneri tässä yrityksessä, jakaisin monet asiat hänen kanssaan. Nyt voin jakaa ne Antin kanssa, Metsämarja sanoo.

Lue myös, miten yrittäjäparin kannattaa varautua mahdolliseen avioeroon.

Fakta

4 x Miten yhdistää parisuhde ja yritys?

Pitäkää palavereja. Aittokosket ovat huomanneet, että jos yrityksessä ei ole selkeitä rakenteita ja esimerkiksi palaverikäytäntöjä, monia asioita käydään läpi jatkuvasti. Se on tehotonta ja raskasta. On parempi pitää palaverit, joille on selkeästi määritellyt tarkoitukset. Viikkopalaveri käsittelee juoksevia asioita. Erikseen pidetään strategiapalaverit ja sisällön suunnittelua varten tarkoitetut palaverit.

Työnohjaus kannattaa. Aittokosket käyvät nyt kerran kuukaudessa noin 1,5 tunnin mittaisessa työnohjauksessa. Työnohjaus on yleensä oman työn, työn vaatimusten, toimintatapojen ja oman itsen tutkimista, arviointia ja kehittämistä koulutetun työnohjaajan avulla. Ohjauksessa on pakko syventyä omaan ja toisen tapaan tehdä työtä ja viestiä. Aittokosket menivät aluksi pariterapiaan, mutta siirtyivät myöhemmin työnohjaukseen.

Olkaa avoimia ja rehellisiä. Kun sekä koti että yritys ovat yhteisiä, erimielisyydet kannattaa purkaa nopeasti. Töissä nousevat näkemyserot on hyvä kertoa mahdollisimman pian, jotta ne eivät ala heijastua myös kotiin.

Kunnioittakaa toisianne ammattilaisina. Helposti unohtuu, että oma aviopari on myös ammattilainen, joka tarvitsee välillä selkeän työrauhan. Kannattaa sopia tavoista, joilla työrauhasta viestitään.

Voiko yrittäjyys tuntemattomien kanssa toimia? Voi, jos roolit ovat kunnossa

Osakkaiden roolit pitää olla tarkasti mietittynä. Markkinoiden koko sinetöi päätöksen.

Työntekijät osakkaiksi ja kaikille bonus tuloksesta – ”Menestykseen tarvitaan jokaisen panos”

Tapahtumatoimisto Tapaus on työntekijöidensä omistuksessa. Yritys otti myös kaikki mukaan määrittelemään arvoja.

Työntekijöistä tuli omistajia – osakassopimus lyö pelisäännöt pöytään

Sopimusten merkitystä ei voi väheksyä. Osakassopimus auttaa välttämään riidat.

Yrittäjien uusi sukupolvi uskoo yhdessä tekemisen voimaan

Nuoret näyttävät, miten kimppayrittäjyys saadaan toimimaan, kirjoittaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n Jari Jokilampi.

Yrittäjä kaipaa Piilaakson asennetta: Auta muita, hyödyt itsekin

Tio Tikka hyödyntää yrittäjätaustaansa juristina. Hän neuvoo laittamaan sopimukset kuntoon.

Kaatuuko yritys yrittäjäparin eroon? Varaudu sopimuksin

Osakassopimus on tärkein paperi, kun yrittäjäpari haluaa varmistaa yrityksen jatkon mahdollisen avioeron varalta.

Osakassopimus taklaa monta ongelmaa

Riitoja syntyy etenkin voitonjaosta. Huomioi osakassopimuksessa ainakin tietyt perusasiat.

Lataa lisää