Talous

Näihin asioihin pääomasijoittaja kiinnittää huomiota

Näihin asioihin pääomasijoittaja kiinnittää huomiota

Tuomas Kukkonen avaa, minkä asioiden tulisi olla kunnossa pääomasijoitusta tavoittelevassa yrityksessä.

| |

Tuomas Kukkonen lähti uuteen suuntaan yrityskaupan jälkeen: 17 vuoden yrittäjyyden jälkeen hänestä tuli pääomasijoittaja. Yrittäjyys loi vahvan pohjan sijoitustoiminnalle.

– Jos on pääomasijoittajana toimiva ex-yrittäjä, on rämpinyt läpi melko monet suot. Sitä kokemusta pystyy tuomaan yrityksiin.

Yrittäjänä hän kartutti kokemusta erityisesti innovaatioista ja yrityksen nopeasta kasvusta. Hän oli mukana luomassa Kaslinkista menestyvän, meijeriteollisuutta uudelta kulmalta lähestyvän yrityksen.

Kukkosen isä Raino Kukkonen perusti Kaslinkin vuonna 2001 ollesssaan 50-vuotias. Hänellä oli pitkä tausta meijeriteollisuudessa ja kova palo lähteä yrittäjäksi.

Tuomas Kukkonen tuli mukaan yritykseen sen alkuvuosina.

– Se oli siinä vaiheessa startup-yrittämistä, eikä oikein vielä tiedetty, mitä tehdään. Oli investoitu rutkasti ja lähdetty toteuttamaan liiketoimintasuunnitelmaa.

2000-luvun alkupuolella yhtiön omavaraisuusaste oli kolme prosenttia. Perusperiaatteena voidaan pitää sitä, että yli 35 prosentin omavaraisuusaste on hyvä ja yli 50 prosentin erinomainen.

Oma suunta löytyi kuitenkin vähitellen, ja yhtiö lähti kasvuun. Kymmenen vuoden ajan 2000-luvun molemmin puolin Kaslink kasvoi 50 prosenttia vuodessa.

– Vuonna 2018 Kaslink teki liikevaihtoa jo 65 miljoonaa euroa ja kasvoi todella nopeasti. Kasvoimme Pohjoismaiden isoimmaksi yksityisomisteiseksi meijeriyhtiöksi. Työntekijöitä oli parisataa.

Uudet innovaatiot

Yrityksen taipaleella keskeinen päätös tehtiin vuoden 2015 tienoilla: meijeri alkoi perehtyä kasvipohjaisten tuotteiden valmistukseen.

– Lähdimme tekemään maidottomia tuotteita ja kilpailemaan itseämme vastaan. Meijerille se oli ennenkuulumatonta, Tuomas Kukkonen kertoo.

Tämä päätös kuitenkin kannatti. Innovaatiot saatiin tuotteistettua, ja niitä lähdettiin kaupallistamaan vuonna 2017.

Kansainvälistyminen kiinnosti yritystä, mutta se osoittautui hyvin vaativaksi. Tarkoitus oli löytää siihen avuksi teollinen kumppani tai pääomasijoittaja.

– Fazer Group ilmoitti, että he eivät ole kiinnostuneet sijoittamaan meihin, mutta he olisivat kiinnostuneet ostamaan meidät kokonaan.

Yrittäjät punnitsivat tätä mahdollisuutta ja tulivat siihen tulokseen, että myynti kannattaa toteuttaa. Yrityskauppa toteutettiin 1,5 vuotta sitten.

Bisnesidea säilyi yrityskaupan jälkeen ja sai tuekseen isomman yrityksen resurssit. Fazer jatkoi kansainvälistymistä ja oman asemansa jykevöittämistä kotimarkkinoilla.

Kukkonen toimi puolisen vuotta apuna integraatiossa ja perehtyi samalla isomman yrityksen toimintaan.

Yrittäjäosaaminen käyttöön

Yrityskauppa toi Kukkoselle taloudellisen turvan ja sijoitusvarallisuutta. Hän päätti lähteä hyödyntämään osaamistaan ja verkostojaan uudella tavalla.

– Koko ikäni olen ollut yrittäjä. Päätin lähteä pääomasijoittajaksi. Teen sitä mitä aiemmankin yhtiön puitteissa: etsin tuoteinnovaatioita. Teen niitä itse tai etsin sellaisia yhtiötä, joissa on markkinainnovaatio tai uusi tuoteinnovaatio.

Kuka: Tuomas Kukkonen
Ikä: 39
Kotipaikka: Kouvola
Tavoite pääomasijoittajana: Kehittyä tuntemaan liiketoimintaa laaja-alaisesti erilaisten yritysten ja ihmisten kautta.

Yrityskaupan lähestyessä Kukkonen lähti perkaamaan kotimaisia yhtiöitä, jotka voisivat olla mielenkiintoisia sijoituskohteita. Kun tieto yrityskaupasta julkaistiin, hänen puhelimensa alkoi soida tiuhaan.

Nyt Kukkonen on mukana viidessä yhtiössä. Sitä hän pitää sopivana määränä. Yksi niistä on enemmistöomistus ja muut vähemmistöomistuksia. Enemmistöomistus on hänen mukaansa hyvin lähellä yrittäjyyttä.

Mukana on esimerkiksi ruuan verkkokauppayhtiö ja alkoholiyhtiö.

– Olen pyrkinyt etsimään sellaisia yhtiöitä, joissa omaa osaamista voi hyödyntää.

Niitä hän rahoittaa ja sparraa kotimarkkinassa ja kansainvälistymisessä.

Hyvän sijoitusyhtiön tunnistaminen

Millaisiin asioihin Kukkonen kiinnittää huomiota ennen sijoituspäätöstä?

Keskeistä on ensinnäkin hyvä bisnesidea.

– Varsinkin jos yhtiö perustuu innovaatioon, se tarvitsee hyvän bisnesidean.

Siinä on oltava jotain uutta. Vanhaa kopioimalla ei saa aikaiseksi kuin hieman halvempia tuotteita ja palveluita. Kukkonen pyrkiikin tunnistamaan isoja kehityssuuntia. Kasvipohjaisten tuotteiden nousu on tästä hyvä esimerkki: Kaslinkissa se tunnistettiin kasvavaksi markkinaksi ja pysyväksi muutokseksi, jonka pohjalta lähdettiin innovoimaan uutta.

Tärkeää Kukkosen mukaan on myös hyvä tiimi.

– Yrityksessä tulee olla omistautunut perustajatiimi. Se voi olla yksi ihminen tai viisi kaveria. Tyypillisesti se on kaveriporukka tai työyhteisö, joka on päättänyt, ettei halua olla vieraan palveluksessa, vaan lähtee kokeilemaan omia siipiään.

Menestyvä pääomasijoittaja osaa melko nopeasti arvioida yrittäjiä haastattelemalla, pystyvätkö he toteuttamaan bisnesidean vai ei.

Kukkosen mukaan yrityksissä tarvitaan myös ongelmanratkaisu- ja tiedonhankintakykyä sekä omaperäistä ajattelua ja innovointia.

Kolmanneksi arvioidaan yrityksen rahan tarvetta ja taloudellisia edellytyksiä menestyä. Onko yritys myynyt jo jotain? Miltä kustannuslaskelmat ja budjetointi näyttävät?

Jos ne ovat kunnossa, tärkeintä on lähteä liikkeelle.

– Jos kaikki näyttää paperilla hyvältä, ei kannata jäädä hienosäätämään vaan lähteä painamaan kaasua.

Fakta

Mitä pääomasijoittaja tuo yritykseen?

Pääomasijoittaja Tuomas Kukkonen muistuttaa, että pääomasijoitus on yksi rahoitusmuoto muiden joukossa. Yrityksen on itse määriteltävä, mikä rahoitusmuoto sopii sen tarkoitusperiin parhaiten.

Pääomasijoitus tuo tuotto-odotuksia, mutta parhaimmillaan se tarjoaa merkittävää lisäarvoa ja yhtiön toiminnan kannalta hyviä vinkkejä.

– En lähde mihinkään yritykseen sen takia, että se myydään kohta kalliimmalla hinnalla. Sitä omistetaan, Kukkonen sanoo.

Pääomasijoittajat ry:n vaikuttavuustutkimuksen perusteella pääomasijoittajilla oli erittäin positiivinen vaikutus yritysten kasvuun vuosina 2010–2019. Yksi tutkimuksen avainhavainnoista oli nimenomaan se, että pääomasijoittajien omistamat yhtiöt ovat Suomen nopeimmin kasvavia yrityksiä.

Kukkonen muistuttaa, että pääoman lisäksi pääomasijoittaja voi auttaa yritystä muissa asioissa. Hän voi mentoroida ja sparrata perustajaporukkaa sekä auttaa kehittämään verkostoja ja tuoda ihmisiä yhteen.

– Kun on ollut yrittäjänä pitkään, siinä on jo nähnyt paljon ja joutunut ratkaisemaan monta asiaa. Kokemuksen tuoma varmuus on oleellinen juttu. Taidot ja verkostot ovat kehittyneet.

Kukkosen mukaan startup-yrittäjyys on pitkälti kuin viidakkoon menemistä: kaikenlaista voi tulla vastaan. Kokenut pääomasijoittaja osaa auttaa varautumaan yllätyksiin ja reagoimaan nopeasti muutoksiin.

Yrityslaina auttaa yrittäjän alkuun – Kuusi vastausta alkuvaiheen rahoituksesta

Lainan saa helpommin, kun yrittäjä tekee konkreettiset laskelmat ja toimittaa tarvittavat dokumentit rahoittajalle hyvissä ajoin.

Pieni limutehdas Ahvenanmaalla kasvaa 256 omistajan voimin

Amalias Limonadfabrik lisäsi kapasiteettiaan joukkorahoituksen avulla. Myynnin kasvattaminen vaatisi isoja investointeja markkinointiin.

Yrityksen sukupolvenvaihdos vaatii pääomaa – sijoitusyhtiö tuli apuun

Luontaistuotteita valmistava Valioravinto siirtyi kolmannelle sukupolvelle, joka pisti vauhtia päätöksentekoon.

Yrittäjä teki ensin yli miljoonan investoinnin, ja heti perään 2,3 miljoonaa lisää: ”Karkasi vähän käsistä”

Entinen liikunnanopettaja suunnittelee Lappiin jo lähemmäs kymmenen miljoonan euron hanketta.

Rahoitus on monelle yritykselle elämän ja kuoleman kysymys: Tässä vaihtoehdot

Yritysten ulkopuolinen rahoitus kulkee perinteistä polkua, jossa pankki on yhä suosituin vaihtoehto.

Kiinnostaako pääomasijoittaja? Tällainen on sijoituksen polku

Pääomasijoituksen polku rakentuu karkeasti neljästä osasta. Tavoitteena on aina exit.

Kova kasvu vaatii rahaa – Milloin pääomasijoittaja on hyvä vaihtoehto?

Pääomasijoittaja edellyttää yrittäjältä näyttöjä. Rahan lisäksi sijoittaja tuo yritykseen osaamista.

Firma pystyyn lukiossa – nyt tavoitteena on jo miljoonan liikevaihto

Vuonna 2017 perustetun Verticsin perustajat tietävät, että nopea kasvu vaatii onnistuneita rekrytointeja ja vakaan rahoitusmallin.

Kahden miljoonan tuotekehitys – mistä yritys löytää sellaiset rahat?

Paikanninlaitetta kehittävällä Emergencellä on paineet onnistua tuotekehityksessä. Sijoittajat ovat mukana isolla riskillä.

Lataa lisää