Talous

Tähtäimessä kasvu? Yrittäjän täytyy ennakoida – ja pitää pää kylmänä

Nina Lindström

Kirjoittaja on RTA-Yhtiöiden toimitusjohtaja

Tähtäimessä kasvu? Yrittäjän täytyy ennakoida – ja pitää pää kylmänä

Yritystoiminnan kasvattaminen vaatii ennakointia ja riittävästi resursseja. Tuottavuutta ei sovi unohtaa, kirjoittaa RTA-Yhtiöiden toimitusjohtaja Nina Lindström.

Kasvutavoitteet ovat monessa yrityksessä asia, josta puhutaan niin yrityksen strategiassa kuin päivittäisessä tekemisessä. Kasvu ei kuitenkaan synny itsestään.

Yrityksen kasvattamista kannattaa aina suunnitella systemaattisesti niin, että kasvuun tähtäävät toimenpiteet, kuten resurssit, rahoitus ja toimintatavat, ovat kunnossa.

Yrityksen kasvattamisessa haastavinta on kasvun hallinta, joten ennakoiminen on avainasemassa. Resurssien määrittäminen, niistä huolehtiminen sekä jatkuva suunnittelu ja seuranta ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Kasvu vaatii aina riittävästi ammattitaitoista henkilöstöä. Päteviä ammattilaisia löytyy monelle alalle, mutta työntekijöiden täytyy myös sopia kasvavaan yritykseen.

Taloudellisen osaamisen ja johtamistaidon merkitystä ei kannata aliarvioida, toimi yritys sitten millä alalla tahansa. Lukuja täytyy osata lukea, sillä kasvu vaatii lähes aina tiukkaa budjetointia ja seurantaa – ja niiden analysointia matkan varrella. Toiminnan täytyy olla systemaattista, ja sen onnistumista kannattaa pysähtyä mittaamaan aika ajoin, vähintään kvartaaleittain.

Kasvua tavoittelevan yrittäjän on syytä muistaa, ettei kasvua kannata pitää yrityksen toiminnassa itseisarvona. Jos vaakakupissa painavat joko kasvu tai tuottavuus, kuppi kannattaa kallistaa jälkimmäiseen.

Yrittäjän ei myöskään sovi alkaa liian ahneeksi. Sen sijaan, että haukkaa liian suuren kakkupalan kerralla, on fiksumpaa miettiä omia resurssejaan. Kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse, vaan parempi on ymmärtää, mihin omat rahkeet riittävät.

Olen oppinut, että kasvu vaatii jatkuvaa sekä johtamistaitojen että ammatillisten taitojen kehittämistä ja itsensä haastamista. Yritystoiminnassa ei voi koskaan jäädä lepäämään paikoilleen, vaan ongelmia täytyy jaksaa ratkoa koko ajan. Jos jonkin ongelman ratkaisu ei sovi yhteen toimintatapojen kanssa, on syytä katsoa, pitäisikö toimintatapoja muuttaa.

Kasvussa onnistuu, kun ei anna kivien sammaloitua, vaan on valmis ratkomaan ongelmia joka päivä.

Yritysneuvoja auttaa menestyksen tielle

Yritysneuvonnalla näyttää olevan selkeä vaikutus yrityksen ikään ja menestykseen, kirjoittaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n Susanna Kallama.

Laatu maksaa mutta käy kaupaksi – muovihanska ei kangistu

Muovisia suojakäsineitä Pohjanmaalla valmistava yritys ei pysty kilpailemaan halpatuotannon kanssa hinnoilla. Silti se on säilyttänyt markkina-asemansa.

Onko matkailualalla pian varaa yrittää? 5 muutosta tarpeen

Matkailu- ja ravintola-alan yritysten kannattavuus on luvattoman huono. Tarvitsemme tukea sen kohentamiseksi, kirjoittaa Mäntän Klubin Iris Mäkinen.

Myyntilaskelma kertoo, mitä myydään ja millä hinnalla

Myyntilaskelma on tarpeellinen yritystä perustettaessa mutta myös myöhemmin. Se ohjaa taloudellisesti kohti kannattavaa yritystoimintaa.

Kasvu koettelee kassaa – myyntifirma opetteli hinnoittelemaan oikein

Liian halvalla myyminen uhkasi Nordic Sales Crew’n toimintaa. Yrityksen on ollut pakko saada rekrytointiin tehoa.

Yrittäjät muistelevat vaaran paikkoja: Silloin riski oli suurin

Yrittäjän uralla tulee vastaan aikoja, jolloin jälkeen päin ajateltuna olisi voinut käydä huonosti. Kolme yrittäjää kertoo, millaisen riskin he ovat ottaneet.

Tee kannattavuuslaskelma – se paljastaa, onko ideassa järkeä

Kannattavuuslaskelma tekee selväksi yritystoiminnan kulut ja auttaa määrittämään liikevaihtotavoitteen.

Uuden yrityksen merkkipaalu: Kuolemanlaakson ylittäminen

Yhtä huolestuttaa raha, toista jaksaminen. Sandy Talarmolla ja Tuuli Tarukanteleella on ollut hyvin erilaiset alkuvaiheen haasteet.

Kovan kasvun pohja mureni yhdessä yössä – miten selvitä, kun myynnistä häviää puolet?

Yrittäjänä ei ole ikinä täysin valmistautunut. Micke Paqvalén oppi tämän, kun Kioskedin liikevaihto romahti ja hänen oma terveytensä petti.

Lataa lisää