Yrittäjän osaaminen

Lauri Kröger

Kirjoittaja on talotekniikkayritys Stream Industries Oy:n yrittäjä.

Me-henki tuo lisää työtarjouksia

Suomalaisten yrittäjien pitäisi ratkoa rohkeasti ongelmia, sillä se lisää työn arvostusta, kirjoittaa Stream Industriesin Lauri Kröger.

Koen, että suomalaisessa yrityselämässä on meneillään murroskausi. Yhteishenki ja tiimipelaaminen ovat mielestäni selvästi lisääntyneet. Työssäni se näkyy erityisesti kasvavina yhteistyöverkostoina. Siitä on poikinut myös työtarjouksia, joihin olemme toki tarttuneet.

Työmaalla eri toimijat työskentelevät saman päämäärän eteen ja osoittavat osaamisensa. Näiden kokemusten perusteella olemme suositelleet puolin ja toisin omia palvelujamme. Siitä hyötyvät kaikki yritykset.

Asioista on puhuttava niiden oikeilla nimillä. Jos ongelmakohdat tiedostetaan, niitä on mahdollista kehittää ja toisaalta saada lisää myyntiä. Pyrin toimimaan mahdollisimman avoimin kortein, sillä uskon sen vaikuttavan työnlaatuun, tehokkuuteen ja asiakaspalveluun. Ja sitä kautta suomalaisen työn arvostukseen.

Olen saanut hyvän kotikasvatuksen, joka pohjautuu suomalaisiin arvoihin. Edellytän hyviä käytöstapoja työntekijöiltä, sillä se vaikuttaa siihen, miltä yrityksemme näyttää ulospäin ja miten se erottuu kilpailijoista. Haluan, että olemme asiakaspalveluhenkisiä sekä valmiita joustamaan ja tarjoamaan kullekin sopivimmat ratkaisut.

Suomalaisessa työelämässä arvostan myös sitä, että työnantajalla on vastuu pitää työntekijöistään huolta. Kun olemme joustavia, se lisää tuottavuutta ja hyvinvointia työpaikalla. Puhaltaminen yhteen hiileen työmaalla on tärkeää.

Yhteistyöverkkoa luodessani kiinnitän huomiota siihen, että toivomani tavat näkyisivät myös kumppanissamme. Täysin samanlaisia arvoja ja ajatuksia jokaisella ei tietenkään tarvitse olla, mutta hyvä jos ajatukset kohtaavat edes vähän. Sen kyllä tietää, kun yhteistyö klikkaa.

Ylimielisyys ei kannata koskaan. Pidän hyveenä suomalaista vaatimattomuutta, sillä silloin osaa asettua asiakkaan asemaan paremmin. Siitä syntyy myyntiä ja on hyötyä yritykselle.

Suomessa yrittäminen on turvallista. Apua ja neuvoja saa ongelmiin aina, jos tarvitsee. Silloin myös verkostojen rooli korostuu ‒ yrittäjä ei koskaan jää yksin.

Mökkitie avasi pelin – musamiehet metsästävät seuraavaa isoa hittiä

Tuotanto- ja levy-yhtiö Mökkitie Records syntyi Arttu Wiskarin uran tueksi. Musiikkibisneksen murros pakottaa miettimään yrityksen ansaintalogiikkaa.

Yksinkertainen sopimus on tyhjää parempi

Sopimusten merkitys on kasvanut, ja niiden kanssa pitää olla todella tarkkana, kirjoittaa LVI-Trion Martti Saarnio.

Tulipalo tuhosi hotellin – kuinka yrittäjä selviää kriisistä?

Pudasjärvellä Hotelli Iso-Syötettä yli 20 vuotta pyörittänyt Juha Kuukasjärvi ei ole tuntenut vihaa tapahtuneesta. Katse on jo tulevassa.

Arvojen yhteensovittaminen on taitolaji

Yritys kuin yritys joutuu punnitsemaan, sopivatko omat arvot asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden arvoihin, kirjoittaa Pohjois-Suomen Sähkön Juha Lounatvuori.

Jos voit auttaa, tee se

Moni haluaa auttaa sellaista, joka ajaa muutakin kuin vain omaa etuaan, kirjoittaa I’m Bluen Ida Salo.

Osuuskunta tulee taas ‒ tekee pienistä yrittäjistä isompia

Yrittäjät hakevat osuuskunnista monipuolisuutta ja mahdollisuuksia omaan toimintaansa.

Aasia kouli viinigurun verkostoitumaan: Yrittäjien on puhallettava yhteen hiileen

Timo Jokinen oli vuosikymmeniä yrittäjänä maailmalla. Nyt hän luotsaa viinibistroa Tampereella.

Mikä sai hyppäämään sijoitusalalta kalusteyrittäjiksi?

Sebastian Schauman ja Anssi Jokinen pohtivat yrittäjyyttä vuoden. Kun uskallus voitti, syntyi Ikea-kalusteita räätälöivä A.S.Helsingö.

Ovatko toiset yrittäjät sinulle vihollisia vai kumppaneita?

Hyvät kumppanuudet auttavat varmistamaan, että asiakas on tyytyväinen, kirjoittaa Mittasähkön Simo Kosunen.

Lataa lisää