Yrittäjän osaaminen

Näin hyödynnät somea markkinoinnissa – pari tuntia päivässä riittää

Vilma Piironen

Kirjoittaja on startup-yritys Cuitun some-ekspertti ja yksi perustajista. Yritys valittiin keväällä parhaaksi korkea-asteen NY-yritykseksi Uskalla Yrittää -kilpailussa.

Näin hyödynnät somea markkinoinnissa – pari tuntia päivässä riittää

Somessa roikkumisen pitäisi kuulua jokaisen yrittäjän työpäivään, kirjoittaa Cuitun some-ekspertti Vilma Piironen.

Monet arvelevat, että olemme saaneet yrityksellemme mukavasti näkyvyyttä Instagramissa isolla rahalla. Todellisuudessa emme ole käyttäneet sosiaalisessa mediassa mainontaan euroakaan, ja silti seuraajien määrä on noussut nopeassa ajassa nollasta tuhannen pintaan.

Ilman työtä se ei onnistu. Periaatteessa somessa pitäisi roikkua pari tuntia päivässä, jotta saa tuloksia.

Kuvaan ja kirjoitan tekstit itse. Käytän toki ammattilaistason kameraa, mutta hyvällä kännykkäkamerallakin pärjää.

Nämä 8 asiaa kannattaa muistaa, kun yrittäjänä mietit keinoja hyödyntää somea:

1. Hyödynnä bloggaajaa. Vaikuttajamarkkinointion tehokas ja melko edullinen tapa saada lisää näkyvyyttä. Saat sisältöä ja yhteyden asiakkaisiin samalla kertaa, jos löydät omaan asiakaskuntaan iskevän, suositun bloggaajan tai vaikuttajan. Ihmiset luottavat hänen sanaansa enemmän kuin tienvarsimainoksiin.

2. Hae asiakaskuntaa. Edes 10 000 seuraajaa sosiaalisessa mediassa ei välttämättä merkitse mitään, jos he eivät kuitenkaan ole potentiaalista asiakaskuntaa – maantieteellisesti, iällisesti tai vaikka varakkuudeltaan.

3. Osallista. Keksi päivityksiin asioita, joihin ihmiset kommentoivat. Mitä enemmän saat sivullesi liikennettä, sitä korkeammalle algoritmit nostavat postauksesi. Olen laittanut esimerkiksi kuvan yrityksemme laukusta ja kysynyt käytätkö itse isoja vai pieniä laukkuja? Aktivoimalla seuraajia ja vastaamalla heidän kommentteihinsa teet brändistäsi myös helpommin lähestyttävän.

4. Valitse oikeat hashtagit eli sanan risuaidan takana. Kohderyhmän pitää seurata näitä sanoja, ja sanojen täytyy olla riittävän suosittuja. Suomalaisissa avainsanoissa tulisi olla vähintään 50 000 osumaa ja englantilaisissa 1–10 miljoonaa.

5. Hyödynnä sijaintia. Instagramissa ja Facebookissa voit etsiä asiakkaita alueellisesti. Meillä esimerkiksi on potentiaalista asiakaskuntaa muun muassa Helsingissä hipsterialueilla, kuten Punavuoressa ja Kalliossa.

6. Käy läpi ihmisten tilejä systemaattisesti, eli esimerkiksi mitä kilpailijoita asiakasryhmä seuraa. Periaatteessa on mahdollista ostaa robotti tekemään samaa työtä mutta se ei toimi yhtä hyvin kuin ihminen. Tavoitteeksi voit ottaa, että käytät asiakaskunnan kartoittamiseen päivässä tunnin tai kaksi ja tavoitat siinä ajassa 100 potentiaalista tiliä.

7. Voit brändätä yritystäsi myös muille firmoille somen kautta. Tämä matalan kynnyksen tapa toimii usein paremmin kuin puhelinsoitto.

8. Mieti somekanava tarkoituksen ja kohdeyleisön mukaan – ja luo jokaiseen kanavaan oma ääni ja sisältö. Pitkälle kouluttautuneet yli 28-vuotiaat käyttävät Twitteriä ja LinkedIniä. Sekalaisen yleisön tavoitat parhaiten Facebookista. Nuoret aikuiset taas ovat ahkeria Instagramin käyttäjiä, ja esimerkiksi TikTok sekä Snapchat ovat suosittuja teini-ikäisten keskuudessa.

Modulight kasvoi laseralan huipputekijäksi: Kuukauden yrittäjä avaa, miten hengissäpysymiskamppailu vaihtui menestykseen

Seppo Orsila on ollut kehittämässä laseralan huippututkimuksesta maailmalla menestyvän vientiyrityksen. Tie tiedeyhteisöstä kansainväliseen menestykseen vei yli 10 vuotta, mutta se kannatti.

Kuukauden yrittäjä vei Rautalammin takaisin maailmankartalle ja paikalliset herkut merikonteissa muualle Suomeen

Konttiravintola Morton on kasvanut Jarna Kaplaksen johdolla 3 000 asukkaan paikkakunnalta valtakunnalliseksi miljoonaliikevaihtoa tekeväksi yritykseksi.

Hakukoneoptimointi haltuun: Miten myydä enemmän ja saada lisää näkyvyyttä ja toimeksiantoja?

Sen sijaan että jahtaisit asiakkaita, voivat asiakkaat löytää sinut hakukoneoptimoinnin avulla – juuri silloin kun se heille sopii. Lue asiantuntijan parhaat vinkit hakukoneoptimointiin.

Vettä vientiin ja kotimaan suurimmaksi lähdeveden pullottajaksi

Finn Spring lähti aikoinaan viennin tielle, mutta viime vuosina se on tehnyt läpimurron myös kotimaassa. Tuote itsessään, sitä tukeva muotoilu sekä aitous muodostavat vahvan perustan brändille.

5 vinkkiä yrityksen maineenhallintaan

Maineenhallinta on pitkäjänteistä työtä, joka kantaa yrityksen vaikeuksien yli. Viestintävalmentaja Katleena Kortesuo kertoo, miten maine otetaan haltuun.

Yrittäjän visio sähkökiukaasta heräsi vuosien kehitystyön jälkeen eloon

Kun Aino-kiuas päätettiin uudistaa, yrittäjien ja verkostojen intohimo kiritti uuden tuotteen markkinoille vuodessa.

Miten hioa somemarkkinointi huippuunsa? 3 vinkkiä somemarkkinointiin

Somemarkkinointi on edullinen keino lisätä yrityksen näkyvyyttä. Menestys syntyy säännöllisyyden avulla. Lue asiantuntijan parhaat vinkit ja ota some haltuun.

Kaaoksen keskelle hyvää: Korona innosti yrittäjät lahjoittamaan yli 5 000 suojavisiiriä

Keskisuomalaiset yrittäjät lahjoittivat 60 000 eurolla suojavisiireitä hoivakodeille ympäri Suomea. Tempaus sai alkunsa, kun yrittäjät huolestuivat vanhusten turvallisuudesta korona-aikana.

Turhautumisen jälkeen uuteen nousuun – Järki Särki tuplasi viime vuonna myynnin ja korona toi uuden kysyntäpiikin

Kun korona sai ihmiset hamstraamaan ruokaa, Järki Särki -säilykettä valmistettiin 1,5 kuukauden ajan lähes yötä päivää. Tie tunnetuksi ei ole käynyt hetkessä, vaan takana on vuosien työ.

Lataa lisää