Yrittäjän osaaminen

Taidot opitaan koulussa, tehokkuus työmaalla

Sami Haatanen

Kirjoittaja on Korson Sähkö-Yksikkö Oy:n toimitusjohtaja.

Taidot opitaan koulussa, tehokkuus työmaalla

Yrittäjän resurssit eivät riitä kouluttamaan työntekijöitä pystymetsästä. Työharjoittelulle on silti perusteet, kirjoittaa Korson Sähkö-Yksikön Sami Haatanen.

Perinteinen oppisopimuskoulutus on ainakin meidän osaltamme sähköalan toimijana mennyttä maailmaa. Siinä mennään takapuoli edellä puuhun eli ensin työpaikalle pystymetsästä ja sitten käydään jossain välissä opiskelemassa teoriaa.

Olemme yrittäneet kaksi kertaa oppisopimuskoulutusta, mutta homma on osoittautunut mahdottomaksi. Yrittäjälle tulee kohtuuttoman kalliiksi varata ammattilainen moneksi viikoksi antamaan perustietoa.

Ainoa järkevä käytäntö on saada peruspaketti oppilaitokselta ja vasta sen jälkeen tulla harjoittelemaan. Onneksi tämäkin mahdollisuus on.

Meillä on koko ajan yhdestä kahteen harjoittelijaa, ja he tulevat useimmiten ammattikoulusta kahden tai kolmen kuukauden ajaksi.

Oppilaitokset tarjoavat meille vain toisen vuoden opiskelijoita, joiden perusvalmiudet ovat riittävät. Osaamisen taso käydään ennen harjoittelua koulun kanssa läpi ja tehdään alustava suunnitelma, kuinka työharjoittelu täydentää harjoittelijan koulutusta.

Harjoittelijoiden perehdytys on tärkeää ja meillä kohteen vastuullisen asentajan, niin sanotun kärkimiehemme vastuulla. Hän antaa tehtävän opiskelijalle ja käy välillä katsomassa, onko tämä oikeilla jäljillä ja että työ sujuu turvallisesti. Oppilaitoksen edustajat vierailevat puolestaan aika ajoin kysymässä kärkimieheltä, mitä opiskelija on oppinut ja mitä taitoja tältä vielä puuttuu.

Tämä järjestelmä vie ammattilaistemme työaikaa vain muutamia tunteja viikossa.

On kolme asiaa, jotka harjoittelijat oppivat työelämässä mutta eivät koulussa. Kaikki liittyvät tehokkuuteen.

Työtavat opitaan vain kokeneita tekijöitä tarkkailemalla. Tavallaan jokainen asentaja tekee omaa urakkaansa, mikä vaikuttaa myös hänen omaan palkkaansa: mitä taloudellisemmin teet, sitä enemmän tienaat.

Lisäksi harjoittelija oppii varastonhallintaa. Työmaalla ei pidä varastoida koko asennustarvikkeiden nimikkeistöä, koska silloin niiden löytäminen kestää ikuisuuden. Varastoon tilataan valmiiksi seuraavan työvaiheen tarvikkeet ajoissa ja valmistuneen vaiheen tarvikkeet viedään samalla pois.

Kolmas juttu on töiden suunnittelu. Oikea-aikainen työsuoritus on kaiken lähtökohta, jotta hommat saa hoidettua ilman odottelua. Tämä vaatii yhteistyötä muiden rakennusalan toimijoiden kanssa työmaalla.

Lisäksi harjoittelussa opiskelija oppii lukemaan sähköpiirustuksia ja -suunnitelmia ja saa tietoa sadoista tarvikkeista sekä työkaluista aina sähkökalusteista kaapeleihin.

Vastineeksi yritykset saavat harjoittelijoista hyvää työvoimaa. Tutustumme tulevaisuuden tekijöihin ja poimimme parhaat kaverit työelämään jo matkan varrelta.

Kalakauppiaan oivaltama 95 prosentin sääntö luo pohjan hyvälle työilmapiirille ja erottuvalle asiakaspalvelulle

Turkulainen kalaliike syntyi vuonna 2007 yllytyshulluuden ja järjen äänen yhdistelmästä. Yrittäjät välttelivät velkarahaa ja tekivät ensimmäiset kaksi vuotta kaiken kahdestaan.

Kilpaillulla alalla menestyy, jos tekee toisin kuin muut – Tähän luottaa Neliöt Liikkuu

Neliöt Liikkuu LKV syntyi halusta tuulettaa kiinteistönvälitysalaa. Yrityksessä välittäjä saa luoda itsestään brändin.

Miten hallitus tukee kasvua? 3 keinoa kasvun kiihdyttämiseen

Hyvä hallitus tuo yritykseen sparrausapua sekä täydentävää osaamista. Myös hallituksen jäsenten omat verkostot vievät yritystä eteenpäin kasvun tiellä.

Modulight kasvoi laseralan huipputekijäksi: Kuukauden yrittäjä avaa, miten hengissäpysymiskamppailu vaihtui menestykseen

Seppo Orsila on ollut kehittämässä laseralan huippututkimuksesta maailmalla menestyvän vientiyrityksen. Tie tiedeyhteisöstä kansainväliseen menestykseen vei yli 10 vuotta, mutta se kannatti.

Pomot alas norsunluutornista: Työilmapiiri vaatii vaalimista

Raisiolaisyrityksessä hyvän työilmapiiriin tehdään aktiivisesti töitä. Kaikkia pidetään perheenjäseninä, ja ongelmat nostetaan keskusteluun heti.

Kasvu haastaa johtajan: Vincitin Mikko Kuitunen kertoo isoimmat oivalluksensa työntekijöiden johtamisesta

Vincit on kasvanut 13 vuodessa pörssiyhtiöksi ja usean sadan henkilön työyhteisöksi. Kasvu on haastanut toimitusjohtajan miettimään työntekijöiden johtamista uudella tavalla.

Moni asia on muuttunut 10 vuodessa, mutta yksi pysyy: Kuukauden yrittäjä pitää valmistuksen Suomessa

Tamperelaisen Piruetin toimitusjohtaja Susanna Etula luottaa yrityksensä toiminnassa kotimaisuuteen. Hänen johdollaan liikevaihto ja -tulos ovat kasvaneet. Nyt yrityksessä on mukana koko perhe.

Sarjayrittäjä Kim Heiniö on ollut kehittämässä yli sataa ravintolakonseptia: Olen ollut sielultani yrittäjä koko elämäni

Soupster Familyn toimitusjohtaja Kim Heiniö kertoo, että onnistumisessa keskeisiä tekijöitä ovat olleet isot riskit, tuuri, hyvät ihmiset ja ripaus uhkarohkeutta.

Miksi ideoita ei viedä käytäntöön? 4 huomiota innovaatioista

Uudenlainen ajattelukyky ja innovaatiot vaativat yritykseltä tiettyjä toimia. Yrittäjä Ari Huusko kertoo, miten pk-yrittäjät voivat tukea innovaatioiden syntyä.

Lataa lisää