Yrittäjän osaaminen

Taidot opitaan koulussa, tehokkuus työmaalla

Sami Haatanen

Kirjoittaja on Korson Sähkö-Yksikkö Oy:n toimitusjohtaja.

Taidot opitaan koulussa, tehokkuus työmaalla

Yrittäjän resurssit eivät riitä kouluttamaan työntekijöitä pystymetsästä. Työharjoittelulle on silti perusteet, kirjoittaa Korson Sähkö-Yksikön Sami Haatanen.

Perinteinen oppisopimuskoulutus on ainakin meidän osaltamme sähköalan toimijana mennyttä maailmaa. Siinä mennään takapuoli edellä puuhun eli ensin työpaikalle pystymetsästä ja sitten käydään jossain välissä opiskelemassa teoriaa.

Olemme yrittäneet kaksi kertaa oppisopimuskoulutusta, mutta homma on osoittautunut mahdottomaksi. Yrittäjälle tulee kohtuuttoman kalliiksi varata ammattilainen moneksi viikoksi antamaan perustietoa.

Ainoa järkevä käytäntö on saada peruspaketti oppilaitokselta ja vasta sen jälkeen tulla harjoittelemaan. Onneksi tämäkin mahdollisuus on.

Meillä on koko ajan yhdestä kahteen harjoittelijaa, ja he tulevat useimmiten ammattikoulusta kahden tai kolmen kuukauden ajaksi.

Oppilaitokset tarjoavat meille vain toisen vuoden opiskelijoita, joiden perusvalmiudet ovat riittävät. Osaamisen taso käydään ennen harjoittelua koulun kanssa läpi ja tehdään alustava suunnitelma, kuinka työharjoittelu täydentää harjoittelijan koulutusta.

Harjoittelijoiden perehdytys on tärkeää ja meillä kohteen vastuullisen asentajan, niin sanotun kärkimiehemme vastuulla. Hän antaa tehtävän opiskelijalle ja käy välillä katsomassa, onko tämä oikeilla jäljillä ja että työ sujuu turvallisesti. Oppilaitoksen edustajat vierailevat puolestaan aika ajoin kysymässä kärkimieheltä, mitä opiskelija on oppinut ja mitä taitoja tältä vielä puuttuu.

Tämä järjestelmä vie ammattilaistemme työaikaa vain muutamia tunteja viikossa.

On kolme asiaa, jotka harjoittelijat oppivat työelämässä mutta eivät koulussa. Kaikki liittyvät tehokkuuteen.

Työtavat opitaan vain kokeneita tekijöitä tarkkailemalla. Tavallaan jokainen asentaja tekee omaa urakkaansa, mikä vaikuttaa myös hänen omaan palkkaansa: mitä taloudellisemmin teet, sitä enemmän tienaat.

Lisäksi harjoittelija oppii varastonhallintaa. Työmaalla ei pidä varastoida koko asennustarvikkeiden nimikkeistöä, koska silloin niiden löytäminen kestää ikuisuuden. Varastoon tilataan valmiiksi seuraavan työvaiheen tarvikkeet ajoissa ja valmistuneen vaiheen tarvikkeet viedään samalla pois.

Kolmas juttu on töiden suunnittelu. Oikea-aikainen työsuoritus on kaiken lähtökohta, jotta hommat saa hoidettua ilman odottelua. Tämä vaatii yhteistyötä muiden rakennusalan toimijoiden kanssa työmaalla.

Lisäksi harjoittelussa opiskelija oppii lukemaan sähköpiirustuksia ja -suunnitelmia ja saa tietoa sadoista tarvikkeista sekä työkaluista aina sähkökalusteista kaapeleihin.

Vastineeksi yritykset saavat harjoittelijoista hyvää työvoimaa. Tutustumme tulevaisuuden tekijöihin ja poimimme parhaat kaverit työelämään jo matkan varrelta.

Pia Erlundin toinen yritys kasvoi menestystarinaksi: ”Jumankauta, nyt minä olen se musta hevonen”

Entinen parturi-kampaaja tiesi aina, että jotain suurempaa on tulossa. Hänelle on tärkeää todistaa, että muotifirmakin voi olla hyvää bisnestä. Nyt yritys hipoo 2 miljoonan euron tulosta.

Tofuyritys oli aikaansa edellä – Toiminta kääntyi kunnolla kannattavaksi vasta 20 vuoden jälkeen

Yrityksen perustaminen liian aikaisessa vaiheessa saattaa tulla kalliiksi. Varhainen panostus voi kuitenkin luoda myös hyvän perustan toiminnalle: Jalotofun valttikortti on nyt suuri etumatka kilpailijoihin.

Yrittäjä on kokenut menestyksen ja tappion – Nyt hän vetää jättiketjun hotellia

Uuden oppiminen kiehtoo Ville Virkkiä, mutta omassa yrityksessä oppimisen rajat tulivat vastaan. Siksi hän haki töihin tien toiselle puolelle maailman suurimman hotelliketjun palvelukseen.

Muutosjohtaminen on kasvuyrityksessä arkipäivää – ”Vanhan toiminnan pitää muuttua uudeksi”

Yrittäjyyden professori Jarna Heinonen sanoo, että kasvuun ei voi vastata vain tekemällä enemmän.

Yrittäjä, opi katkaisemaan stressikierre – avainasemassa on oman vallan ja hallinnan vähentäminen

Yrittäjän kannattaa opetella erottamaan, mitä on pakko hoitaa itse ja mitä voi delegoida, kertoo nurmijärveläisen VJ Maa-aineksen perustaja ja omistaja Ville Sainio.

Insinööri halusi palavasti yrittäjäksi – Ruumiskylmiö vaihtui salaatiksi

Kuukauden yrittäjä Samuli Laurikainen viljelee salaattia espoolaisessa teollisuushallissa. Menestys on vaatinut positiivista elämänasennetta ja epämukavuusalueella viihtymistä.

Itseohjautuvuudella parempiin tuloksiin – Työntekijöille kannattaa antaa niin paljon valtaa, että hirvittää

Yritys voi saavuttaa itseohjautuvuuteen kannustamalla mittavia hyötyjä. Sudenkuoppia on silti syytä varoa, kirjoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Omistaja-ajattelu tuo hyötyjä sekä yrittäjälle että yhteiskunnalle

Yrittäjyys on kaiken taloudellisen toiminnan ytimessä, mutta yrittäjyyden punaisena lankana on kuitenkin tärkeää nähdä myös yrityksen omistajan näkökulma, korostaa Aho Groupin toisen polven omistaja Kari Jussi Aho.

Mikä on advisory board ja kenelle se sopii?

Advisory board tarjoaa yritykselle joustavasti tukea joko lyhyen tai pitkän aikavälin kehitystarpeisiin. Sen jäsenet tuovat vankkaa asiaosaamista omalta alaltaan.

Lataa lisää