Yrittäjän osaaminen

Uteliaisuudesta on hyötyä – Jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen

Mika Nikula

Kirjoittaja on LVI-TU:n varapuheenjohtaja ja Maskun Talotekniikkatiimi Oy:n toimitusjohtaja

Uteliaisuudesta on hyötyä – Jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen

Yrittäjän kannattaa luoda jatkuvalle oppimiselle hyvät puitteet, kirjoittaa LVI-TU:n varapuheenjohtaja ja Maskun Talotekniikkatiimi Oy:n toimitusjohtaja Mika Nikula.

Jatkuvasta oppimisesta puhutaan usein kuin se olisi jokin erikseen opeteltava taito. Yrittäjälle jatkuva oppiminen voi kuitenkin tarkoittaa ihan jokapäiväistä, koko elämän kestävää prosessia, jossa oppia kertyy niin mediasta, muilta ihmisiltä kuin vaikka kirjallisuudestakin.

Jatkuvaa oppimista voi olla myös se, että oppii kollegoiltaan. Jokainen kilpailevakin yritys tekee yleensä jotain oikein, joten myös heidän näkemyksiään on hyvä kuunnella.

Kouluttautuminen on toki yksi hyvä tapa oppia lisää, mutta tärkeämpää on olla utelias, tiedonjanoinen ja vähän kokeilunhaluinenkin. Uutta kannattaa kokeilla aina. Jos se ei toimi, yrittäjä voi palata vanhoihin toimintamalleihin.

Myös työntekijöitä on hyvä kannustaa jatkuvaan oppimiseen. Yritys on niin hyvä kuin sen työntekijät, joten jos yritys haluaa kehittyä, myös sen työntekijöiden on kehityttävä. Lisäksi maailma muuttuu kiihtyvää tahtia, ja muutoksessa pärjätäkseen on yksinkertaisesti pakko oppia uutta. Parhaimmillaan jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen.

Yrittäjän täytyy silti muistaa, että halun ja motivaation täytyy lähteä työntekijästä itsestään, eikä ketään voi käskyttää oppimaan lisää. Kyse on enemmänkin siitä, että yrittäjän kannattaa tarjota jatkuvaan oppimiseen erilaisia keinoja ja kanavia. Jos työntekijä kiinnostuu kurssista tai päivän koulutuksesta, kurssille kannattaa osallistua aina, jos siitä voi olla vähänkään hyötyä.

Työntekijöiden oivalluksia ja ideoita ei myöskään kannata vähätellä. Käsittele idea ja näytä, että olet aidosti kiinnostunut siitä, vaikka idea ei olisikaan toteuttamiskelpoinen.

Jos työntekijä ei tunnu innostuvan jatkuvasta oppimisesta, motivaatio herää usein, kun hänelle antaa haasteita. Tällöin työntekijän täytyy opiskella hieman uutta pärjätäkseen. Jos vuodesta toiseen painaa samoja, jokapäiväisiä rutiineja, kuka tahansa voi passivoitua ja leipääntyä työhönsä.

Yrittäjän on tärkeintä muistaa, että jatkuvan oppimisen ajatus on loppujen lopuksi melko yksinkertainen. Kyse on ennen kaikkea jokapäiväisestä uuden tiedon sisäistämisestä, johon kannattaa kannustaa yrityksen kaikkia työntekijöitä.

Controllerista kaupalliseksi taiteilijaksi: Laura Huhtakallio vaihtoi palkkatyön taiteeseen, mutta excelistä hän ei luovu

Nurkissa lojuvat taulut muuttivat Laura Huhtakallion elämän suunnan. Hänestä tuli taiteilija, jonka maalaukset liikkuvat somessa uudelle omistajalle vain minuuteissa.

Palkittu live-kuvittaja elää unelmaansa: ”Hauska nähdä kuuden äijän firmoja, joilla on sama liikevaihto kuin itselläni”

Linda Saukko-Rauta on menestynyt yksinyrittäjä, joka teki heti tämän haastattelun jälkeen päätöksen ensimmäisen työntekijänsä palkkaamisesta.

Kymmenen vuoden jälkeen hurjaan kasvuun: Taitonetti ymmärsi markkinoinnin arvon

Käytettyjä tietokoneita huoltava ja myyvä oululaisyritys tajusi markkinoida myös naisille ja nuorille.

8 miljoonan euron investointi täyskäyttöön: Ahvenanmaalainen panimo tähtää suuriin kasvulukuihin Ruotsissa

Ahvenanmaalainen Stallhagen pyrkii ruotsalaisten kauppojen hyllyille uuden sivukonttorin voimin.

Lohenpaistosta maailmalle ja takaisin Lappiin – Niina Pietikäinen palasi erämaahan ja kasvoi perheyrityksen toimitusjohtajaksi

Kolmannen polven perheyrittäjän katse on vahvasti tulevaisuudessa. Länsi-Lappiin on tarkoitus houkutella lisää matkailijoita muutenkin kuin talvikaudella.

Koiranruokayhtiö iski tehokkaasti markkinarakoon: Vuodessa ideasta kaupan hyllyille

Dagsmark sai sopimukset Suomen suurimpien päivittäistavarakauppojen kanssa jo ennen kuin tuotteet olivat valmiina.

Hallitus ja advisory board – yhtäläisyydet, erot ja mahdollisuudet

Hallitus ja advisory board ovat kummatkin yritykselle hyödyllisiä apuvälineitä toiminnan kehittämiseen. Miten ne eroavat toisistaan?

Sukupolvenvaihdosta ei kannata karsastaa – Uusi sukupolvi tarjoaa tuoreita näkökulmia yrittäjyyteen

Perheyrityksen jatkajan on helpompi kehittää yrityksen toimintaa uusin silmin, kirjoittavat Pentisol Oy:n Jari ja Sanna Mäkinen.

Nälkä oppia vei yrittäjäkaksikon täysin uudelle alalle

Tiivis yhteys asiakkaisiin on ohjannut vertikaaliviljelyyn erikoistuneen Pinoa Foodsin toimintaa alusta pitäen. Asiakaspalaute ja data ovat tärkeitä kehityksen moottoreita.

Lataa lisää