Yrittäjän osaaminen

Uteliaisuudesta on hyötyä – Jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen

Mika Nikula

Kirjoittaja on LVI-TU:n varapuheenjohtaja ja Maskun Talotekniikkatiimi Oy:n toimitusjohtaja

Uteliaisuudesta on hyötyä – Jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen

Yrittäjän kannattaa luoda jatkuvalle oppimiselle hyvät puitteet, kirjoittaa LVI-TU:n varapuheenjohtaja ja Maskun Talotekniikkatiimi Oy:n toimitusjohtaja Mika Nikula.

Jatkuvasta oppimisesta puhutaan usein kuin se olisi jokin erikseen opeteltava taito. Yrittäjälle jatkuva oppiminen voi kuitenkin tarkoittaa ihan jokapäiväistä, koko elämän kestävää prosessia, jossa oppia kertyy niin mediasta, muilta ihmisiltä kuin vaikka kirjallisuudestakin.

Jatkuvaa oppimista voi olla myös se, että oppii kollegoiltaan. Jokainen kilpailevakin yritys tekee yleensä jotain oikein, joten myös heidän näkemyksiään on hyvä kuunnella.

Kouluttautuminen on toki yksi hyvä tapa oppia lisää, mutta tärkeämpää on olla utelias, tiedonjanoinen ja vähän kokeilunhaluinenkin. Uutta kannattaa kokeilla aina. Jos se ei toimi, yrittäjä voi palata vanhoihin toimintamalleihin.

Myös työntekijöitä on hyvä kannustaa jatkuvaan oppimiseen. Yritys on niin hyvä kuin sen työntekijät, joten jos yritys haluaa kehittyä, myös sen työntekijöiden on kehityttävä. Lisäksi maailma muuttuu kiihtyvää tahtia, ja muutoksessa pärjätäkseen on yksinkertaisesti pakko oppia uutta. Parhaimmillaan jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen.

Yrittäjän täytyy silti muistaa, että halun ja motivaation täytyy lähteä työntekijästä itsestään, eikä ketään voi käskyttää oppimaan lisää. Kyse on enemmänkin siitä, että yrittäjän kannattaa tarjota jatkuvaan oppimiseen erilaisia keinoja ja kanavia. Jos työntekijä kiinnostuu kurssista tai päivän koulutuksesta, kurssille kannattaa osallistua aina, jos siitä voi olla vähänkään hyötyä.

Työntekijöiden oivalluksia ja ideoita ei myöskään kannata vähätellä. Käsittele idea ja näytä, että olet aidosti kiinnostunut siitä, vaikka idea ei olisikaan toteuttamiskelpoinen.

Jos työntekijä ei tunnu innostuvan jatkuvasta oppimisesta, motivaatio herää usein, kun hänelle antaa haasteita. Tällöin työntekijän täytyy opiskella hieman uutta pärjätäkseen. Jos vuodesta toiseen painaa samoja, jokapäiväisiä rutiineja, kuka tahansa voi passivoitua ja leipääntyä työhönsä.

Yrittäjän on tärkeintä muistaa, että jatkuvan oppimisen ajatus on loppujen lopuksi melko yksinkertainen. Kyse on ennen kaikkea jokapäiväisestä uuden tiedon sisäistämisestä, johon kannattaa kannustaa yrityksen kaikkia työntekijöitä.

Ensin paloi hotelli, sitten koronavirus sekoitti yrityksen arjen – Wilderness Suomun yrittäjä uskoo silti tulevaan

Hiihtokeskusyrittäjä Kari Tirkkonen on selvinnyt lukuisista vastoinkäymisistä. Se on tavoitteena tälläkin kertaa.

Korona muutti yhdessä yössä kaiken: ”Ensin tuli kiukku, nyt on uusi draivi”

Sari Väisänen on yksi niistä yksinyrittäjistä, joiden liiketoiminta on viime viikkoina mullistunut. Käsityöalan yrittäjän kalenteri tyhjeni, kun alan messut peruttiin yksi toisensa jälkeen.

Yrittäjäperheen vesa ei aikaillut toiminimen perustamista: nostetta on tullut niin Linnan juhlista kuin brittihovista

Yhden naisen yritys sai alkunsa viikossa. Reilussa vuodessa tuotevalikoima on kasvanut yli 20 tuotteeseen. Mihin kaikkeen yrittäjän oma aika riittää?

GDPR tuli ja meni, muuttuiko mikään? Yrityksillä yhä parannettavaa tietoturva-asioissa

GDPR sai yritykset kiinnostumaan henkilötietojen säilyttämisestä ja tietoturva-asioista – hetkellisesti, kirjoittaa Fennian riskipäällikkö Tommi Hirsimäki.

Pia Erlundin toinen yritys kasvoi menestystarinaksi: ”Jumankauta, nyt minä olen se musta hevonen”

Entinen parturi-kampaaja tiesi aina, että jotain suurempaa on tulossa. Hänelle on tärkeää todistaa, että muotifirmakin voi olla hyvää bisnestä. Nyt yritys hipoo 2 miljoonan euron tulosta.

Tofuyritys oli aikaansa edellä – Toiminta kääntyi kunnolla kannattavaksi vasta 20 vuoden jälkeen

Yrityksen perustaminen liian aikaisessa vaiheessa saattaa tulla kalliiksi. Varhainen panostus voi kuitenkin luoda myös hyvän perustan toiminnalle: Jalotofun valttikortti on nyt suuri etumatka kilpailijoihin.

Yrittäjä on kokenut menestyksen ja tappion – Nyt hän vetää jättiketjun hotellia

Uuden oppiminen kiehtoo Ville Virkkiä, mutta omassa yrityksessä oppimisen rajat tulivat vastaan. Siksi hän haki töihin tien toiselle puolelle maailman suurimman hotelliketjun palvelukseen.

Pullonkaulana pullot – Juomafirman piti tilata ja maksaa 250 000 lasipulloa, jotka tuotiin pihaan kolmessa merikontissa

Kuuden kaveruksen perustama Good Guys pyörii intohimosta teehen. Oleellista yritystoiminnassa on puhua kaikesta avoimesti.

Kun yhteinen matka päättyy – Yrittäjä ratkaisi lemmikinomistajien pulman

Tuhkaamoyrittäjä halusi tehdä palveluksen pääkaupunkiseudun lemmikinomistajille ja luoda samalla itselleen työpaikan.

Lataa lisää