Yrittäjän osaaminen

Uteliaisuudesta on hyötyä – Jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen

Mika Nikula

Kirjoittaja on LVI-TU:n varapuheenjohtaja ja Maskun Talotekniikkatiimi Oy:n toimitusjohtaja

Uteliaisuudesta on hyötyä – Jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen

Yrittäjän kannattaa luoda jatkuvalle oppimiselle hyvät puitteet, kirjoittaa LVI-TU:n varapuheenjohtaja ja Maskun Talotekniikkatiimi Oy:n toimitusjohtaja Mika Nikula.

Jatkuvasta oppimisesta puhutaan usein kuin se olisi jokin erikseen opeteltava taito. Yrittäjälle jatkuva oppiminen voi kuitenkin tarkoittaa ihan jokapäiväistä, koko elämän kestävää prosessia, jossa oppia kertyy niin mediasta, muilta ihmisiltä kuin vaikka kirjallisuudestakin.

Jatkuvaa oppimista voi olla myös se, että oppii kollegoiltaan. Jokainen kilpailevakin yritys tekee yleensä jotain oikein, joten myös heidän näkemyksiään on hyvä kuunnella.

Kouluttautuminen on toki yksi hyvä tapa oppia lisää, mutta tärkeämpää on olla utelias, tiedonjanoinen ja vähän kokeilunhaluinenkin. Uutta kannattaa kokeilla aina. Jos se ei toimi, yrittäjä voi palata vanhoihin toimintamalleihin.

Myös työntekijöitä on hyvä kannustaa jatkuvaan oppimiseen. Yritys on niin hyvä kuin sen työntekijät, joten jos yritys haluaa kehittyä, myös sen työntekijöiden on kehityttävä. Lisäksi maailma muuttuu kiihtyvää tahtia, ja muutoksessa pärjätäkseen on yksinkertaisesti pakko oppia uutta. Parhaimmillaan jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen.

Yrittäjän täytyy silti muistaa, että halun ja motivaation täytyy lähteä työntekijästä itsestään, eikä ketään voi käskyttää oppimaan lisää. Kyse on enemmänkin siitä, että yrittäjän kannattaa tarjota jatkuvaan oppimiseen erilaisia keinoja ja kanavia. Jos työntekijä kiinnostuu kurssista tai päivän koulutuksesta, kurssille kannattaa osallistua aina, jos siitä voi olla vähänkään hyötyä.

Työntekijöiden oivalluksia ja ideoita ei myöskään kannata vähätellä. Käsittele idea ja näytä, että olet aidosti kiinnostunut siitä, vaikka idea ei olisikaan toteuttamiskelpoinen.

Jos työntekijä ei tunnu innostuvan jatkuvasta oppimisesta, motivaatio herää usein, kun hänelle antaa haasteita. Tällöin työntekijän täytyy opiskella hieman uutta pärjätäkseen. Jos vuodesta toiseen painaa samoja, jokapäiväisiä rutiineja, kuka tahansa voi passivoitua ja leipääntyä työhönsä.

Yrittäjän on tärkeintä muistaa, että jatkuvan oppimisen ajatus on loppujen lopuksi melko yksinkertainen. Kyse on ennen kaikkea jokapäiväisestä uuden tiedon sisäistämisestä, johon kannattaa kannustaa yrityksen kaikkia työntekijöitä.

Sarjayrittäjä Kim Heiniö on ollut kehittämässä yli sataa ravintolakonseptia: Olen ollut sielultani yrittäjä koko elämäni

Soupster Familyn toimitusjohtaja Kim Heiniö kertoo, että onnistumisessa keskeisiä tekijöitä ovat olleet isot riskit, tuuri, hyvät ihmiset ja ripaus uhkarohkeutta.

Kriisiaikana sosiaalista vastuuta tarvitaan entistä enemmän

Yrittäjän tehtävänä on tarkistaa, että vastuullisuus on tekoja eikä pelkkää sanahelinää, kirjoittaa M Roomin toimitusjohtaja Markku Kosonen.

Konkurssista kukoistukseen – Uusi omistajaviisikko käänsi huonekalutehtaan suunnan

Nastolassa sijaitseva Selka sai yrityskaupan jälkeen uuden suunnan. Miten yrittäjät ovat johtaneet yrityksen kovaan kasvuun?

Elämysmatkailuyritys laittoi kohderyhmän ja tuotteet uusiksi, kun ulkomaalaiset turistit kaikkosivat

Korona seisautti ulkomaalaisten turistien matkailun, ja kohderyhmäajattelu oli käännettävä päälaelleen. Adventure by Designin Elina Hutton kertoo, miten yrityksen toimintaa on ajateltu uusiksi.

Työllistävä yrittäjä, hoida lomautus oikein – 5 vinkkiä

Lomauttaminen on väliaikainen toimenpide, jolla vastataan vähentyneen työn määrään. Tärkeää on hoitaa lomauttaminen oikein. Ota talteen asiantuntijan vinkit.

Kaikki alkoi pajuviljelmästä – Nyt Koiramäen Pajutalli kerää 80 000 kävijää vuodessa

Kun autotallin seinät alkoivat tulla vastaan, yritys siirtyi vanhalle maatilalle, jonka kunnostus vei vuoden päivät.

Kysyntä räjähti vuorokaudessa: näin yritykset vastasivat kovaan kysyntään

Korona tyrehdytti tuhansien yrityksien liiketoiminnan. Se loi myös kovaa kysyntää käsidesille ja kasvomaskeille. Kaksi yrittäjää kertoo, miten muutostilanteeseen reagoitiin nopeasti.

Perheyritys vei mukanaan: vahva johtajuus käänsi yrityksen tappiot voitoiksi

Kun Nina Zischka lähti Temalin toimitusjohtajaksi, moni asia uudistui. Millä keinoilla sukupolvenvaihdoksen ja uuden toimitusjohtajan aiheuttamasta muutostilasta mentiin läpi?

Yrittäjän visio sähkökiukaasta heräsi vuosien kehitystyön jälkeen eloon

Kun Aino-kiuas päätettiin uudistaa, yrittäjien ja verkostojen intohimo kiritti uuden tuotteen markkinoille vuodessa.

Lataa lisää