Jaksaminen

Yrittäjä, opi katkaisemaan stressikierre – avainasemassa on oman vallan ja hallinnan vähentäminen

Ville Sainio

Kirjoittaja on VJ Maa-aineksen perustaja ja omistaja

Yrittäjä, opi katkaisemaan stressikierre – avainasemassa on oman vallan ja hallinnan vähentäminen

Yrittäjän kannattaa opetella erottamaan, mitä on pakko hoitaa itse ja mitä voi delegoida, kertoo nurmijärveläisen VJ Maa-aineksen perustaja ja omistaja Ville Sainio.

|

Päässä käy hirveä täpinä ja tuntuu, että asiat vain kiihdyttävät ohi. Tunne on tuttu monelle yrittäjälle.

Usein tällaisen akuutin stressin taltuttamiseen toimiva keino on jättää puhelin autoon ja mennä pitkälle lounaalle. Kun stressihyökyaallon on antanut mennä kaarteessa ohi, siihen saa otettua etäisyyttä. Takamatkalta saa kirittyä kiinni sen verran, mikä on tarpeellista.

Parasta olisi, jos voisi laittaa puhelimen viikoksi kiinni ja ottaa firman asioihin kunnolla etäisyyttä, mutta aika moni yritys kaatuisi siihen. Siksi yrittäjän onkin tärkeää oppia katkaisemaan stressikierre jollakin toisella tavalla.

Yrittäjänä stressinaiheideni kärkipaikkoja pitävät jatkuvasti kaksi asiaa: raha ja työvoiman työllistäminen. Toisin sanoen jätkille on saatava töitä, ja rahan on riitettävä sekä palkkojen että laskujen maksuun.

Joku voisi pitää stressinaiheena esimerkiksi sitä, että kone hajoaa, mutta mielestäni se kuuluu työnkuvaan ja sellainen stressi on ohimenevää. Sen sijaan jos minä yrittäjänä hajoan, yhtäkkiä pariltakymmeneltä perheeltä jääkin joulukinkut ostamatta.

Olen itse kokenut loppuunpalamisen. Ironista kyllä, en tuntenut matkaavani kohti burnoutia, sillä eihän siinä pyörityksessä ehtinyt ajatella omia stressitasojaan – eikä mitään muutakaan. Loppuunpalamisen jälkeen olen oppinut pitämään vapaata ja delegoimaan.

Vapaata kannattaa ja oikeastaan täytyykin pitää, sillä myös yrittäjä on yrityksen työntekijä, ja työntekijän on työnteon lisäksi pidettävä vapaata. Huomaan saman ilmiön aina, kun pidän kunnon loman: töissä ollessani en edes huomaa stressiä, sillä siitä tulee normaali olotila. Vasta vapaalla huomaan, millainen ero on normaali-minän ja loma-minän välillä.

Yrittäjän on tärkeää erottaa ne asiat, jotka yrittäjän oikeasti pitää tehdä, ja ne, jotka kannattaa delegoida. Kun yritys kasvaa, yrittäjän pitää oppia päästämään irti delegointikelpoisista asioista, sillä kaikkia lankoja on mahdoton pitää käsissä.

Oma kuormani helpottui esimerkiksi sillä, että vaimoni alkoi hoitaa yrityksen taloutta ja muuta taustahallinnointia. Olemme sopineet tietyt raja-arvot, joiden ylittyessä minuun ollaan yhteydessä. Eli jos mitään ei kuulu, kaikkia on hyvin. Minun ei kannata katsella päivittäin saldoa, vaan pitää huoli alussa mainituista kahdesta isosta stressinaiheesta, eli työn ja rahan riittävyydestä.

Jotta yrittäjän on mahdollista vähentää omaa stressiään, on tärkeää löytää ympärille luotettavia ja osaavia ihmisiä. Ja vielä tärkeämpää on asenne: on osattava vähentää omaa valtaansa ja hallintaansa löytämilleen luotettaville ja osaaville ihmisille. Lopputulos hyödyttää paitsi yrittäjää, myös yritystä ja sen työntekijöitä.

Mitä yrittäjyys merkitsee? Kaksi yrittäjää kertoo

Yrittäjyys haastaa tekijänsä joka päivä. Se on myös keino edistää itselle tärkeitä asioita. Suomessa sadattuhannet ovat valinneet yrittäjyyden tien.

5 vinkkiä yrityksen maineenhallintaan

Maineenhallinta on pitkäjänteistä työtä, joka kantaa yrityksen vaikeuksien yli. Viestintävalmentaja Katleena Kortesuo kertoo, miten maine otetaan haltuun.

5 oppia yrittäjän eläkkeelle siirtymisestä

Tyypillisiä eläköityvän yrittäjän kompastuskiviä ovat liian vähäinen suunnittelu ja uran aikana minimissä pidetty YEL.

Miten kasvun lasikatto rikotaan? Yrittäjä itse on usein kasvun suurin este

Kasvun lasikatto syntyy, kun yrittäjät eivät uskalla palkata itseään parempia kasvun johtajia.

Hiihtopummista kahvialan vaikuttajaksi – erikoiskahvit veivät Arttu Muukkosen menestyksen tielle

Kahvi vei Lehmus Roasteryn toimitusjohtajan Arttu Muukkosen mennessään. Samalla yrittäjyys on opettanut, että ajoitus on kaikki kaikessa.

Nuorten sitouttamisessa korostuu kuuntelun taito: 4 huomiota nuorten johtamisesta

Nuorten taitava johtaminen on tärkeä keino sitouttaa tekijöitä yrityksiin. Asiantuntija kertoo tärkeimmät huomiot nuorten tekijöiden johtamisesta.

Milla Tarnanen luotsaa kovassa kasvussa olevaa konevuokraamo Vatupassia – ”Päätimme, ettemme halua kulkea pörssiyhtiöiden vanavedessä”

Kuukauden yrittäjä Milla Tarnanen pitää perheyrityksen valttina joustavuutta. Yritys on sopivan pieni ja ketterä, mutta samalla riittävän iso ja uskottava.

Miten vahvistaa yhteishenkeä? 4 vinkkiä tiiviimpään työyhteisöön

Etätyön lisääntyessä me-hengen tärkeys kasvaa entisestään. Hyvät esimiestaidot ovat sen keskeinen peruspilari, mutta myös kollegoiden välistä vuorovaikutusta kannattaa edistää.

Matti Ruuska on silliyrittäjä henkeen ja vereen: Palasi vielä kerran yrittäjäksi johtamaan Suomen ainoaa sillitehdasta

Kun sillikonkari Matti Ruuska myi omistamansa Boyfood-silliyhtiön, hän katui sitä heti. Nyt hän johtaa Suomen Sillikonttoria ja aikoo palauttaa kotimaisen sillinjalostuksen kunnian.

Lataa lisää