Jaksaminen

Yrittäjä, opi katkaisemaan stressikierre – avainasemassa on oman vallan ja hallinnan vähentäminen

Ville Sainio

Kirjoittaja on VJ Maa-aineksen perustaja ja omistaja

Yrittäjä, opi katkaisemaan stressikierre – avainasemassa on oman vallan ja hallinnan vähentäminen

Yrittäjän kannattaa opetella erottamaan, mitä on pakko hoitaa itse ja mitä voi delegoida, kertoo nurmijärveläisen VJ Maa-aineksen perustaja ja omistaja Ville Sainio.

|

Päässä käy hirveä täpinä ja tuntuu, että asiat vain kiihdyttävät ohi. Tunne on tuttu monelle yrittäjälle.

Usein tällaisen akuutin stressin taltuttamiseen toimiva keino on jättää puhelin autoon ja mennä pitkälle lounaalle. Kun stressihyökyaallon on antanut mennä kaarteessa ohi, siihen saa otettua etäisyyttä. Takamatkalta saa kirittyä kiinni sen verran, mikä on tarpeellista.

Parasta olisi, jos voisi laittaa puhelimen viikoksi kiinni ja ottaa firman asioihin kunnolla etäisyyttä, mutta aika moni yritys kaatuisi siihen. Siksi yrittäjän onkin tärkeää oppia katkaisemaan stressikierre jollakin toisella tavalla.

Yrittäjänä stressinaiheideni kärkipaikkoja pitävät jatkuvasti kaksi asiaa: raha ja työvoiman työllistäminen. Toisin sanoen jätkille on saatava töitä, ja rahan on riitettävä sekä palkkojen että laskujen maksuun.

Joku voisi pitää stressinaiheena esimerkiksi sitä, että kone hajoaa, mutta mielestäni se kuuluu työnkuvaan ja sellainen stressi on ohimenevää. Sen sijaan jos minä yrittäjänä hajoan, yhtäkkiä pariltakymmeneltä perheeltä jääkin joulukinkut ostamatta.

Olen itse kokenut loppuunpalamisen. Ironista kyllä, en tuntenut matkaavani kohti burnoutia, sillä eihän siinä pyörityksessä ehtinyt ajatella omia stressitasojaan – eikä mitään muutakaan. Loppuunpalamisen jälkeen olen oppinut pitämään vapaata ja delegoimaan.

Vapaata kannattaa ja oikeastaan täytyykin pitää, sillä myös yrittäjä on yrityksen työntekijä, ja työntekijän on työnteon lisäksi pidettävä vapaata. Huomaan saman ilmiön aina, kun pidän kunnon loman: töissä ollessani en edes huomaa stressiä, sillä siitä tulee normaali olotila. Vasta vapaalla huomaan, millainen ero on normaali-minän ja loma-minän välillä.

Yrittäjän on tärkeää erottaa ne asiat, jotka yrittäjän oikeasti pitää tehdä, ja ne, jotka kannattaa delegoida. Kun yritys kasvaa, yrittäjän pitää oppia päästämään irti delegointikelpoisista asioista, sillä kaikkia lankoja on mahdoton pitää käsissä.

Oma kuormani helpottui esimerkiksi sillä, että vaimoni alkoi hoitaa yrityksen taloutta ja muuta taustahallinnointia. Olemme sopineet tietyt raja-arvot, joiden ylittyessä minuun ollaan yhteydessä. Eli jos mitään ei kuulu, kaikkia on hyvin. Minun ei kannata katsella päivittäin saldoa, vaan pitää huoli alussa mainituista kahdesta isosta stressinaiheesta, eli työn ja rahan riittävyydestä.

Jotta yrittäjän on mahdollista vähentää omaa stressiään, on tärkeää löytää ympärille luotettavia ja osaavia ihmisiä. Ja vielä tärkeämpää on asenne: on osattava vähentää omaa valtaansa ja hallintaansa löytämilleen luotettaville ja osaaville ihmisille. Lopputulos hyödyttää paitsi yrittäjää, myös yritystä ja sen työntekijöitä.

Kuinka varautua työttömyyteen? 5 kysymystä yrittäjän työttömyysturvasta

Myös yrittäjä voi varautua jo ennalta työttömyyteen. Nykyään noin 30 000 yrittäjää kuuluu työttömyyskassaan.

Pia Erlundin toinen yritys kasvoi menestystarinaksi: ”Jumankauta, nyt minä olen se musta hevonen”

Entinen parturi-kampaaja tiesi aina, että jotain suurempaa on tulossa. Hänelle on tärkeää todistaa, että muotifirmakin voi olla hyvää bisnestä. Nyt yritys hipoo 2 miljoonan euron tulosta.

Tofuyritys oli aikaansa edellä – Toiminta kääntyi kunnolla kannattavaksi vasta 20 vuoden jälkeen

Yrityksen perustaminen liian aikaisessa vaiheessa saattaa tulla kalliiksi. Varhainen panostus voi kuitenkin luoda myös hyvän perustan toiminnalle: Jalotofun valttikortti on nyt suuri etumatka kilpailijoihin.

Yrittäjä on kokenut menestyksen ja tappion – Nyt hän vetää jättiketjun hotellia

Uuden oppiminen kiehtoo Ville Virkkiä, mutta omassa yrityksessä oppimisen rajat tulivat vastaan. Siksi hän haki töihin tien toiselle puolelle maailman suurimman hotelliketjun palvelukseen.

Muutosjohtaminen on kasvuyrityksessä arkipäivää – ”Vanhan toiminnan pitää muuttua uudeksi”

Yrittäjyyden professori Jarna Heinonen sanoo, että kasvuun ei voi vastata vain tekemällä enemmän.

Insinööri halusi palavasti yrittäjäksi – Ruumiskylmiö vaihtui salaatiksi

Kuukauden yrittäjä Samuli Laurikainen viljelee salaattia espoolaisessa teollisuushallissa. Menestys on vaatinut positiivista elämänasennetta ja epämukavuusalueella viihtymistä.

Itseohjautuvuudella parempiin tuloksiin – Työntekijöille kannattaa antaa niin paljon valtaa, että hirvittää

Yritys voi saavuttaa itseohjautuvuuteen kannustamalla mittavia hyötyjä. Sudenkuoppia on silti syytä varoa, kirjoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Omistaja-ajattelu tuo hyötyjä sekä yrittäjälle että yhteiskunnalle

Yrittäjyys on kaiken taloudellisen toiminnan ytimessä, mutta yrittäjyyden punaisena lankana on kuitenkin tärkeää nähdä myös yrityksen omistajan näkökulma, korostaa Aho Groupin toisen polven omistaja Kari Jussi Aho.

Mikä on advisory board ja kenelle se sopii?

Advisory board tarjoaa yritykselle joustavasti tukea joko lyhyen tai pitkän aikavälin kehitystarpeisiin. Sen jäsenet tuovat vankkaa asiaosaamista omalta alaltaan.

Lataa lisää