Johtaminen

Huono omatunto on jatkuva olotila

Susanna Antikainen

Kirjoittaja on fysioterapiayritys Fysio Center Jyväskylän toimitusjohtaja. Hän hoitaa tällä hetkellä myös Kuntoutusyrittäjät ry:n kehitysjohtajan tehtäviä.

Huono omatunto on jatkuva olotila

Yrittäjyyden ja perheen täytyy mahtua samaan arkeen, kirjoittaa Fysio Centerin Susanna Antikainen.

Voisitko mennä töihin, niin ymmärtäisit tulla joskus poiskin? Näin 15-vuotias esikoispoikani tokaisi äskettäin, kun tein taas kerran töitä kotona keittiönpöydän ääressä. Teini-ikäisiltä lapsilta tulee palaute aika suoraan.

Työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen vaikeudesta puhutaan paljon. Olen paininut itsekin sen kanssa, enkä sano olevani mikään malliesimerkki. Oma ajanhallinta ja itsensä johtaminen on ollut minulle aina vaikeaa. Yhteensovittaminen on haastavaa silloin, kun vuorokauden tunnit ja viikot eivät tunnu riittävän millään.

Haasteena on, että aina on huono omatunto jostain. On liian vähän läsnä työssä, kotona, äitinä, puolisona tai ystävänä. Huono omatunto on jatkuva olotila, jonka kanssa on vain ollut pakko oppia elämään.

Olen ollut yrittäjä yli 20 vuotta. Kaikkein vaikeinta perheen ja työn yhteensovittaminen oli pikkulapsivaiheessa, kun oli korvakierteet ja vatsataudit. Yritykseni oli silloin huomattavasti nykyistä pienempi, ja olin yrittäjänä vahvasti kädet savessa asiakastyössä. Kun lapset ovat päiväkotiralli-iässä, se aika tuntuu loputtoman pitkältä. Myöhemmin on kuitenkin helppo todeta, että se on vain pieni pätkä elämästä – joka toki meni ohi minultakin hieman sumussa.

Työnkuvani on muuttunut vuosien varrella paljon. Nykyisin pystyn tekemään töitä lähes missä vaan, ja usein teen niitä kotona. Kotitoimistolla päivät helposti venähtävät, kun tekee työtä, josta pitää eikä virallista työaikaa ole.

Työ- ja kotiminää en pysty kauheasti erottamaan, enkä koe sitä edes tarpeelliseksi. Työ on osa meitä jokaista. Kun lähden lenkille koirien kanssa, puhelimet jäävät kuitenkin nykyään kotiin enkä ole tavoitettavissa. Mielestäni myös yrittäjän on uskallettava laittaa välillä puhelimet ja mediat kiinni.

Työlle pitää olla vastapainoa. Perheelläni on vanha maatila, jota entisöimme. Sanon yleensä, että se on vuorotellen joko rauhan tyyssija tai orjaleiri. Tärkeää on silti, että se on jotain ihan muuta kuin virallinen työni.

Perhe on minulle voimavara. Ilman heidän tukeaan ja maan pinnalle palauttamista en jaksaisi. On kauhean arvokasta olla vain läsnä ja yhdessä perheen kanssa. Kiitollinen saan olla myös siitä, että meillä on valtavan hyvä turvaverkko omassa perhepiirissä.

Yritys tuo leivän pöytään, mutta perhe on arvoasteikon ylimmällä sijalla. Yrittäjänkin täytyy arvostaa omaa aikaansa.

Työilmapiiri kuntoon – 10 tapaa, joilla jokainen voi vaikuttaa

Työilmapiiri ei tule kuntoon liikuntaseteleillä eikä esimies voi luoda hyvää henkeä yksin, kirjoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Miksi työnantajamielikuva on yritykselle tärkeä?

Yrittäjän suurin haaste on se, että potentiaaliset työntekijät eivät tiedä yrityksestä mitään.

Miten yrittäjä voi ratkaista riidat työpaikalla? Puutu nopeasti ja puhu

Hyvän työyhteisön merkki on se, miten konfliktitilanteet pystytään käsittelemään.

Miten syntyy vahva yrityskulttuuri? Katso Juho Toivolan neuvot

Työpsykologi listaa, mitä yrityskulttuuri tarkoittaa, miten sitä voi kehittää ja miksi se on tärkeää.

Taidot opitaan koulussa, tehokkuus työmaalla

Yrittäjän resurssit eivät riitä kouluttamaan työntekijöitä pystymetsästä. Työharjoittelulle on silti perusteet, kirjoittaa Korson Sähkö-Yksikön Sami Haatanen.

Aina ei tarvitse olla startup – Miten perinteinen yritys kasvaa gaselliksi?

Helsingin Kurottajapalvelu on onnistunut luomaan työpaikalle asenteen, jossa kaikki tekevät työtä yrityksen eteen.

Tahdotko esimieheksi? Mieti, pystytkö elämään näiden asioiden kanssa

Esimiehen työ on äärimmäisen antavaa. Kaikista ei kuitenkaan ole siihen, kirjoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Nuoren miehen kuolema järkytti – työturvallisuudesta tuli ykkösjuttu

Traaginen onnettomuus osoitti aikoinaan työturvallisuuden merkityksen. Sen parantaminen on paras päätökseni, kirjoittaa Meri-Porin Kuormauksen Marko Pakarinen.

Vähemmän on enemmän – 4 vinkkiä ajanhallintaan

Suuremmat työtunnit eivät välttämättä tarkoita parempaa tulosta. Rauhoittuminen luo tehokkuutta, kirjoittaa M Roomin toimitusjohtaja Markku Kosonen.

Lataa lisää