Johtaminen

Huono omatunto on jatkuva olotila

Susanna Antikainen

Kirjoittaja on fysioterapiayritys Fysio Center Jyväskylän toimitusjohtaja. Hän hoitaa tällä hetkellä myös Kuntoutusyrittäjät ry:n kehitysjohtajan tehtäviä.

Huono omatunto on jatkuva olotila

Yrittäjyyden ja perheen täytyy mahtua samaan arkeen, kirjoittaa Fysio Centerin Susanna Antikainen.

Voisitko mennä töihin, niin ymmärtäisit tulla joskus poiskin? Näin 15-vuotias esikoispoikani tokaisi äskettäin, kun tein taas kerran töitä kotona keittiönpöydän ääressä. Teini-ikäisiltä lapsilta tulee palaute aika suoraan.

Työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen vaikeudesta puhutaan paljon. Olen paininut itsekin sen kanssa, enkä sano olevani mikään malliesimerkki. Oma ajanhallinta ja itsensä johtaminen on ollut minulle aina vaikeaa. Yhteensovittaminen on haastavaa silloin, kun vuorokauden tunnit ja viikot eivät tunnu riittävän millään.

Haasteena on, että aina on huono omatunto jostain. On liian vähän läsnä työssä, kotona, äitinä, puolisona tai ystävänä. Huono omatunto on jatkuva olotila, jonka kanssa on vain ollut pakko oppia elämään.

Olen ollut yrittäjä yli 20 vuotta. Kaikkein vaikeinta perheen ja työn yhteensovittaminen oli pikkulapsivaiheessa, kun oli korvakierteet ja vatsataudit. Yritykseni oli silloin huomattavasti nykyistä pienempi, ja olin yrittäjänä vahvasti kädet savessa asiakastyössä. Kun lapset ovat päiväkotiralli-iässä, se aika tuntuu loputtoman pitkältä. Myöhemmin on kuitenkin helppo todeta, että se on vain pieni pätkä elämästä – joka toki meni ohi minultakin hieman sumussa.

Työnkuvani on muuttunut vuosien varrella paljon. Nykyisin pystyn tekemään töitä lähes missä vaan, ja usein teen niitä kotona. Kotitoimistolla päivät helposti venähtävät, kun tekee työtä, josta pitää eikä virallista työaikaa ole.

Työ- ja kotiminää en pysty kauheasti erottamaan, enkä koe sitä edes tarpeelliseksi. Työ on osa meitä jokaista. Kun lähden lenkille koirien kanssa, puhelimet jäävät kuitenkin nykyään kotiin enkä ole tavoitettavissa. Mielestäni myös yrittäjän on uskallettava laittaa välillä puhelimet ja mediat kiinni.

Työlle pitää olla vastapainoa. Perheelläni on vanha maatila, jota entisöimme. Sanon yleensä, että se on vuorotellen joko rauhan tyyssija tai orjaleiri. Tärkeää on silti, että se on jotain ihan muuta kuin virallinen työni.

Perhe on minulle voimavara. Ilman heidän tukeaan ja maan pinnalle palauttamista en jaksaisi. On kauhean arvokasta olla vain läsnä ja yhdessä perheen kanssa. Kiitollinen saan olla myös siitä, että meillä on valtavan hyvä turvaverkko omassa perhepiirissä.

Yritys tuo leivän pöytään, mutta perhe on arvoasteikon ylimmällä sijalla. Yrittäjänkin täytyy arvostaa omaa aikaansa.

Uteliaisuudesta on hyötyä – Jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen

Yrittäjän kannattaa luoda jatkuvalle oppimiselle hyvät puitteet, kirjoittaa LVI-TU:n varapuheenjohtaja ja Maskun Talotekniikkatiimi Oy:n toimitusjohtaja Mika Nikula.

Oppisopimuskoulutus on yksi tapa saada yritykselle työntekijä kohtuullisin kustannuksin

Oppisopimuskoulutus vaatii niin yrittäjiltä kuin opiskelijoilta oma-aloitteisuutta, kertoo Meri-Lapin aluepäällikkö Kari Lilleberg Oulun Kuivaustekniikka Oy:stä.

Ohjelmistotalon henkilöstö päättää kaikesta: ”Meillä on fiksuja ihmisiä, jotka tekevät fiksuja päätöksiä”

Sysart poisti johtotehtävät ja lisäsi läpinäkyvyyttä, oikeudenmukaisuutta ja itseohjautuvuutta. Työtyytyväisyys parani rutkasti.

Miten kaikki pysyy hallinnassa, kun työntekijämäärä pomppaa kolmesta 17:ään?

Terveysteknologiayritys Neuro Event Labsin työntekijämäärä moninkertaistui vuonna 2018. Kasvavan yrityksen me-henki rakentuu tasa-arvosta ja yhdessä tekemisestä.

Franchising-yrittäjän täytyy jaksaa verkostoitua

Franchising-yrittäjältä vaaditaan paitsi oman toimialan tuntemusta myös verkostoitumiskykyä ja asiakaspalvelutaitoja, kirjoittaa VMP:n yrittäjäpalveluiden johtaja Jani Suominen.

Hyvinvoiva yritys tarvitsee hyvinvoivat työntekijät

Yritys voi hyvin, kun sen työntekijät voivat hyvin ja sekä sisäinen että ulkoinen viestintä toimivat saumattomasti, kirjoittaa Easymoven toimitusjohtaja Riku Laine.

Mitä on Suomen parhaan työpaikan yrityskulttuuri? Perustajien arvomaailma loi vahvan pohjan

Yrittäjien pitää näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään, sanoo Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni.

Työilmapiiri kuntoon – 10 tapaa, joilla jokainen voi vaikuttaa

Työilmapiiri ei tule kuntoon liikuntaseteleillä eikä esimies voi luoda hyvää henkeä yksin, kirjoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Miksi työnantajamielikuva on yritykselle tärkeä?

Yrittäjän suurin haaste on se, että potentiaaliset työntekijät eivät tiedä yrityksestä mitään.

Lataa lisää