Johtaminen

Hyvinvoiva yritys tarvitsee hyvinvoivat työntekijät

Riku Laine

Kirjoittaja on kuntoutusyritys Easymoven toimitusjohtaja

Hyvinvoiva yritys tarvitsee hyvinvoivat työntekijät

Yritys voi hyvin, kun sen työntekijät voivat hyvin ja sekä sisäinen että ulkoinen viestintä toimivat saumattomasti, kirjoittaa Easymoven toimitusjohtaja Riku Laine.

Yrityksen hyvinvointi lähtee hyvinvoivista työntekijöistä. Tähän päästään, kun kaikki yrityksen työntekijät tietävät, että apua saa tarvittaessa ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Jos esimerkiksi sairastuu, toiset paikkaavat, eikä sairaana tarvitse raahautua töihin.

Hyvinvoiva yritys ei ole kuitenkaan synny itsestään. Easymove on kasvanut lyhyessä ajassa pienestä perheyrityksestä 27 ihmistä työllistäväksi yritykseksi. Mitä isommaksi yritys on kasvanut, sitä enemmän hyvän viestinnän merkitys on korostunut.

Enää ei riitä, että kerron jostain asiasta esimerkiksi pelkästään kahvipöydän ääressä, vaan sisäiseen viestintään pitää panostaa ihan tosissaan. Se on vaatinut opettelua ja kouluttautumista myös yrityksen johdolta, sillä hyvin tehty viestintä vie yllättävän paljon aikaa.

Tässä työssä on korostunut myös se, että työolojen täytyy olla sellaiset, että ne ovat mahdollisimman hyvät työntekijöille. Lisäksi työntekijöiden ammattitaitoa on hyvä vaalia ja pitää yllä. Me kannustamme kouluttautumaan, ja työntekijät pääsevät käyttämään liikuntasaleja vapaasti.

Myös työntekijöiden oma elämäntilanne kannattaa huomioida. Meillä työntekijöiden ikärakenne on melko nuori, ja monella on pieniä lapsia. Olemme sopineet, että omia vapaita saa pitää niin paljon kuin haluaa, kunhan omat asiakkaat tulee hoidettua hyvin. Meille on tärkeää, että työntekijät saavat vaikuttaa omaan työhönsä mahdollisimman paljon ja monen hyvän asian aloite onkin tullut alun perin työntekijöiltä.

Työn rytmittämistä ja itseohjautuvuutta on kuitenkin pitänyt opetella. Meinasimme mennä yhdessä vaiheessa metsään siinä, että aloimme olla jo hieman liian itseohjautuvia. Tiettyjä raameja tarvitaan, jotta pelisäännöt ovat selvät kaikille. Epäonnistuimme aluksi tässä, ja työtä tehtiin hetken aikaa vähän turhan monella tavalla.

Vaikka tasapainon hakeminen vei aikansa, se kannatti: kun yritys voi hyvin, hyvinvointi näkyy myös asiakkaille.

Miksi työnantajamielikuva on yritykselle tärkeä?

Yrittäjän suurin haaste on se, että potentiaaliset työntekijät eivät tiedä yrityksestä mitään.

Miten yrittäjä voi ratkaista riidat työpaikalla? Puutu nopeasti ja puhu

Hyvän työyhteisön merkki on se, miten konfliktitilanteet pystytään käsittelemään.

Miten syntyy vahva yrityskulttuuri? Katso Juho Toivolan neuvot

Työpsykologi listaa, mitä yrityskulttuuri tarkoittaa, miten sitä voi kehittää ja miksi se on tärkeää.

Taidot opitaan koulussa, tehokkuus työmaalla

Yrittäjän resurssit eivät riitä kouluttamaan työntekijöitä pystymetsästä. Työharjoittelulle on silti perusteet, kirjoittaa Korson Sähkö-Yksikön Sami Haatanen.

Aina ei tarvitse olla startup – Miten perinteinen yritys kasvaa gaselliksi?

Helsingin Kurottajapalvelu on onnistunut luomaan työpaikalle asenteen, jossa kaikki tekevät työtä yrityksen eteen.

Tahdotko esimieheksi? Mieti, pystytkö elämään näiden asioiden kanssa

Esimiehen työ on äärimmäisen antavaa. Kaikista ei kuitenkaan ole siihen, kirjoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Nuoren miehen kuolema järkytti – työturvallisuudesta tuli ykkösjuttu

Traaginen onnettomuus osoitti aikoinaan työturvallisuuden merkityksen. Sen parantaminen on paras päätökseni, kirjoittaa Meri-Porin Kuormauksen Marko Pakarinen.

Vähemmän on enemmän – 4 vinkkiä ajanhallintaan

Suuremmat työtunnit eivät välttämättä tarkoita parempaa tulosta. Rauhoittuminen luo tehokkuutta, kirjoittaa M Roomin toimitusjohtaja Markku Kosonen.

Mitä arvot kertovat yrityksestäsi? Vältä näitä sanoja

Yleisimpien fraasien julistaminen ja ”pakkovastuullisuus” ovat epäuskottavia.

Lataa lisää