Johtaminen

Hyvinvoiva yritys tarvitsee hyvinvoivat työntekijät

Riku Laine

Kirjoittaja on kuntoutusyritys Easymoven toimitusjohtaja

Hyvinvoiva yritys tarvitsee hyvinvoivat työntekijät

Yritys voi hyvin, kun sen työntekijät voivat hyvin ja sekä sisäinen että ulkoinen viestintä toimivat saumattomasti, kirjoittaa Easymoven toimitusjohtaja Riku Laine.

Yrityksen hyvinvointi lähtee hyvinvoivista työntekijöistä. Tähän päästään, kun kaikki yrityksen työntekijät tietävät, että apua saa tarvittaessa ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Jos esimerkiksi sairastuu, toiset paikkaavat, eikä sairaana tarvitse raahautua töihin.

Hyvinvoiva yritys ei ole kuitenkaan synny itsestään. Easymove on kasvanut lyhyessä ajassa pienestä perheyrityksestä 27 ihmistä työllistäväksi yritykseksi. Mitä isommaksi yritys on kasvanut, sitä enemmän hyvän viestinnän merkitys on korostunut.

Enää ei riitä, että kerron jostain asiasta esimerkiksi pelkästään kahvipöydän ääressä, vaan sisäiseen viestintään pitää panostaa ihan tosissaan. Se on vaatinut opettelua ja kouluttautumista myös yrityksen johdolta, sillä hyvin tehty viestintä vie yllättävän paljon aikaa.

Tässä työssä on korostunut myös se, että työolojen täytyy olla sellaiset, että ne ovat mahdollisimman hyvät työntekijöille. Lisäksi työntekijöiden ammattitaitoa on hyvä vaalia ja pitää yllä. Me kannustamme kouluttautumaan, ja työntekijät pääsevät käyttämään liikuntasaleja vapaasti.

Myös työntekijöiden oma elämäntilanne kannattaa huomioida. Meillä työntekijöiden ikärakenne on melko nuori, ja monella on pieniä lapsia. Olemme sopineet, että omia vapaita saa pitää niin paljon kuin haluaa, kunhan omat asiakkaat tulee hoidettua hyvin. Meille on tärkeää, että työntekijät saavat vaikuttaa omaan työhönsä mahdollisimman paljon ja monen hyvän asian aloite onkin tullut alun perin työntekijöiltä.

Työn rytmittämistä ja itseohjautuvuutta on kuitenkin pitänyt opetella. Meinasimme mennä yhdessä vaiheessa metsään siinä, että aloimme olla jo hieman liian itseohjautuvia. Tiettyjä raameja tarvitaan, jotta pelisäännöt ovat selvät kaikille. Epäonnistuimme aluksi tässä, ja työtä tehtiin hetken aikaa vähän turhan monella tavalla.

Vaikka tasapainon hakeminen vei aikansa, se kannatti: kun yritys voi hyvin, hyvinvointi näkyy myös asiakkaille.

Kuinka varautua työttömyyteen? 5 kysymystä yrittäjän työttömyysturvasta

Myös yrittäjä voi varautua jo ennalta työttömyyteen. Nykyään noin 30 000 yrittäjää kuuluu työttömyyskassaan.

Pia Erlundin toinen yritys kasvoi menestystarinaksi: ”Jumankauta, nyt minä olen se musta hevonen”

Entinen parturi-kampaaja tiesi aina, että jotain suurempaa on tulossa. Hänelle on tärkeää todistaa, että muotifirmakin voi olla hyvää bisnestä. Nyt yritys hipoo 2 miljoonan euron tulosta.

Tofuyritys oli aikaansa edellä – Toiminta kääntyi kunnolla kannattavaksi vasta 20 vuoden jälkeen

Yrityksen perustaminen liian aikaisessa vaiheessa saattaa tulla kalliiksi. Varhainen panostus voi kuitenkin luoda myös hyvän perustan toiminnalle: Jalotofun valttikortti on nyt suuri etumatka kilpailijoihin.

Yrittäjä on kokenut menestyksen ja tappion – Nyt hän vetää jättiketjun hotellia

Uuden oppiminen kiehtoo Ville Virkkiä, mutta omassa yrityksessä oppimisen rajat tulivat vastaan. Siksi hän haki töihin tien toiselle puolelle maailman suurimman hotelliketjun palvelukseen.

Muutosjohtaminen on kasvuyrityksessä arkipäivää – ”Vanhan toiminnan pitää muuttua uudeksi”

Yrittäjyyden professori Jarna Heinonen sanoo, että kasvuun ei voi vastata vain tekemällä enemmän.

Yrittäjä, opi katkaisemaan stressikierre – avainasemassa on oman vallan ja hallinnan vähentäminen

Yrittäjän kannattaa opetella erottamaan, mitä on pakko hoitaa itse ja mitä voi delegoida, kertoo nurmijärveläisen VJ Maa-aineksen perustaja ja omistaja Ville Sainio.

Insinööri halusi palavasti yrittäjäksi – Ruumiskylmiö vaihtui salaatiksi

Kuukauden yrittäjä Samuli Laurikainen viljelee salaattia espoolaisessa teollisuushallissa. Menestys on vaatinut positiivista elämänasennetta ja epämukavuusalueella viihtymistä.

Itseohjautuvuudella parempiin tuloksiin – Työntekijöille kannattaa antaa niin paljon valtaa, että hirvittää

Yritys voi saavuttaa itseohjautuvuuteen kannustamalla mittavia hyötyjä. Sudenkuoppia on silti syytä varoa, kirjoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Omistaja-ajattelu tuo hyötyjä sekä yrittäjälle että yhteiskunnalle

Yrittäjyys on kaiken taloudellisen toiminnan ytimessä, mutta yrittäjyyden punaisena lankana on kuitenkin tärkeää nähdä myös yrityksen omistajan näkökulma, korostaa Aho Groupin toisen polven omistaja Kari Jussi Aho.

Lataa lisää