Johtaminen

Hyvinvoiva yritys tarvitsee hyvinvoivat työntekijät

Riku Laine

Kirjoittaja on kuntoutusyritys Easymoven toimitusjohtaja

Hyvinvoiva yritys tarvitsee hyvinvoivat työntekijät

Yritys voi hyvin, kun sen työntekijät voivat hyvin ja sekä sisäinen että ulkoinen viestintä toimivat saumattomasti, kirjoittaa Easymoven toimitusjohtaja Riku Laine.

Yrityksen hyvinvointi lähtee hyvinvoivista työntekijöistä. Tähän päästään, kun kaikki yrityksen työntekijät tietävät, että apua saa tarvittaessa ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Jos esimerkiksi sairastuu, toiset paikkaavat, eikä sairaana tarvitse raahautua töihin.

Hyvinvoiva yritys ei ole kuitenkaan synny itsestään. Easymove on kasvanut lyhyessä ajassa pienestä perheyrityksestä 27 ihmistä työllistäväksi yritykseksi. Mitä isommaksi yritys on kasvanut, sitä enemmän hyvän viestinnän merkitys on korostunut.

Enää ei riitä, että kerron jostain asiasta esimerkiksi pelkästään kahvipöydän ääressä, vaan sisäiseen viestintään pitää panostaa ihan tosissaan. Se on vaatinut opettelua ja kouluttautumista myös yrityksen johdolta, sillä hyvin tehty viestintä vie yllättävän paljon aikaa.

Tässä työssä on korostunut myös se, että työolojen täytyy olla sellaiset, että ne ovat mahdollisimman hyvät työntekijöille. Lisäksi työntekijöiden ammattitaitoa on hyvä vaalia ja pitää yllä. Me kannustamme kouluttautumaan, ja työntekijät pääsevät käyttämään liikuntasaleja vapaasti.

Myös työntekijöiden oma elämäntilanne kannattaa huomioida. Meillä työntekijöiden ikärakenne on melko nuori, ja monella on pieniä lapsia. Olemme sopineet, että omia vapaita saa pitää niin paljon kuin haluaa, kunhan omat asiakkaat tulee hoidettua hyvin. Meille on tärkeää, että työntekijät saavat vaikuttaa omaan työhönsä mahdollisimman paljon ja monen hyvän asian aloite onkin tullut alun perin työntekijöiltä.

Työn rytmittämistä ja itseohjautuvuutta on kuitenkin pitänyt opetella. Meinasimme mennä yhdessä vaiheessa metsään siinä, että aloimme olla jo hieman liian itseohjautuvia. Tiettyjä raameja tarvitaan, jotta pelisäännöt ovat selvät kaikille. Epäonnistuimme aluksi tässä, ja työtä tehtiin hetken aikaa vähän turhan monella tavalla.

Vaikka tasapainon hakeminen vei aikansa, se kannatti: kun yritys voi hyvin, hyvinvointi näkyy myös asiakkaille.

Miten voin sitouttaa nuoren sukupolven yritykseen?

Nuorten työntekijöiden sitouttamisessa kehitysmahdollisuuksien tarjoaminen on keskeistä, kirjoittaa Rainmakerin osakas Mika Aittamäki.

Mikä on yrittäjyyden suurin riski?

Yrittäjän täytyy oppia tunnistamaan riskit, kirjoittaa Iisalmen Alina-yrittäjä Minna Partti.

Konkurssipesästä kukoistukseen – Yrittäjäpariskunnan suunnitelmissa kolme uutta hotellia

Rovaniemeläisen Santa Parkin omistaja Ilkka Länkinen vannoo hyvän liiketoimintasuunnitelman ja palautteen keräämisen nimiin.

Yrityskaupalla yrittäjäksi? Harjoittelu tai palkkatyö on hyvä pohja

Ostamalla olemassa olevan yrityksen ei tarvitse aloittaa kaikkea nollasta, huomauttaa Salpakankaan Lääkintävoimistelu Oy:n yrittäjä ja Vuoden kuntoutusyrittäjäksi valittu Kirsi Miss.

Uteliaisuudesta on hyötyä – Jatkuva oppiminen heijastuu yrityksen tulokseen

Yrittäjän kannattaa luoda jatkuvalle oppimiselle hyvät puitteet, kirjoittaa LVI-TU:n varapuheenjohtaja ja Maskun Talotekniikkatiimi Oy:n toimitusjohtaja Mika Nikula.

Oppisopimuskoulutus on yksi tapa saada yritykselle työntekijä kohtuullisin kustannuksin

Oppisopimuskoulutus vaatii niin yrittäjiltä kuin opiskelijoilta oma-aloitteisuutta, kertoo Meri-Lapin aluepäällikkö Kari Lilleberg Oulun Kuivaustekniikka Oy:stä.

Ohjelmistotalon henkilöstö päättää kaikesta: ”Meillä on fiksuja ihmisiä, jotka tekevät fiksuja päätöksiä”

Sysart poisti johtotehtävät ja lisäsi läpinäkyvyyttä, oikeudenmukaisuutta ja itseohjautuvuutta. Työtyytyväisyys parani rutkasti.

Miten kaikki pysyy hallinnassa, kun työntekijämäärä pomppaa kolmesta 17:ään?

Terveysteknologiayritys Neuro Event Labsin työntekijämäärä moninkertaistui vuonna 2018. Kasvavan yrityksen me-henki rakentuu tasa-arvosta ja yhdessä tekemisestä.

Franchising-yrittäjän täytyy jaksaa verkostoitua

Franchising-yrittäjältä vaaditaan paitsi oman toimialan tuntemusta myös verkostoitumiskykyä ja asiakaspalvelutaitoja, kirjoittaa VMP:n yrittäjäpalveluiden johtaja Jani Suominen.

Lataa lisää