Tilaa uudistunut yrittäjäkirje

Kirjeessä kootusti Kuukauden teema ja paljon yrittäjille hyödyllistä tietoa.

Johtaminen

Annika Liikamaa

Johtajankin kannattaa hypätä epämukavuusalueelle

Jatkuva itsensä kehittäminen on tärkeää niin johtajalle kuin yrittäjälle, kirjoittaa Annika Liikamaa.

|

Vietin lokakuun lopussa NY Job Shadow -päivän Suomen Microsoftin markkinointijohtajan Malathy Eskolan seurassa. Päivä oli loistava mahdollisuus tutustua johtajan arkeen.

Päivämme Microsoftilla kului palavereissa, joissa pääsin seuraamaan aitiopaikalta eri tiimien työskentelyä.

Mielestäni johtajan on tärkeää ymmärtää isot kokonaisuudet, mutta samalla vaaditaan taitoa pureutua jopa pienempiin yksityiskohtiin. Kommunikaatiotaitojen tärkeyttä ei voi liikaa alleviivata. Päivän suurin oivallus oli Eskolan kommentti siitä, mitä yrityksellä on antaa työntekijälle. Oma työpanos paranee, kun kokee saavansa yritykseltä muutakin kuin vain taloudellista hyötyä. Tätä on työnantajankin hyvä miettiä.

Jatkuva itsensä kehittäminen on tärkeää johtajalle. On oltava ajan hermolla ja tunnettava vallitsevat trendit. Ovet kannattaa pitää avoinna ja hypätä rohkeasti myös omalle epämukavuusalueelleen, silloin voi löytää itsestään uusia puolia. Tämän voisi sanoa yhtä hyvin yrittäjille.

Mielestäni jokaisen työntekijän pitäisi viettää päivä johtajan seurassa. Se konkretisoisi johtajan työtä alaiselle ja auttaisi ymmärtämään esimerkiksi päätöksiä. Johtajakin hyötyy, kun alainen osaa asettua tämän rooliin.

En vielä tiedä, mikä tuleva urapolkuni on, mutta yrittäjyys ja johtajuus ovat sydäntäni lähellä. Siksi myös opiskelen näitä aineita yliopistossa. Teoria on varmasti hyödyksi, vaikkei sillä yksistään tule hyvää johtajaa.

Opin jo jokunen vuosi sitten Vuosi yrittäjänä -kurssilla uskomaan itseeni ja omaan tekemiseeni. Se tuli tarpeeseen, sillä olen ollut aiemmin tosi ujo. Perustin yrityksen, jonka tuotteet suunnittelin ja valmistutin. Kurssin tärkein oppi oli, että virheitä saa tehdä. Se pätee niin yrittäjyyteen kuin johtamiseen.

Kirjoittaja Annika Liikamaa opiskelee Turun kauppakorkeakoulussa. Hän osallistui Nuori Yrittäjyys ry:n Job Shadow -päivään ensimmäistä kertaa. Liikamaalla oli oma Vuosi yrittäjänä -kurssilla perustettu NY-yritys vuosina 2012-2014.

Kovan kasvun pohja mureni yhdessä yössä – miten selvitä, kun myynnistä häviää puolet?

Yrittäjänä ei ole ikinä täysin valmistautunut. Micke Paqvalén oppi tämän, kun Kioskedin liikevaihto romahti ja hänen oma terveytensä petti.

Pariskunta myi talonsa perustaakseen ketjuravintolan – ja laittoi sitten paukut kasvuun

Franchising-yrittäjyys vei Tarja ja Tomi Salon mennessään. Nyt heillä on neljä ravintolaa sekä liikenneasema.

Kasvu pakotti tarkastelemaan itseäni yrittäjänä

Jos yritys haluaa menestyä uusilla paikkakunnilla, on rekrytoinneissa onnistuminen kriittisen tärkeää, kirjoittaa Lämpökarelian Jari Könönen.

Startup-konkari Jussi Muurikaisen oppi: Uskon pitää riittää takaiskujen yli

Fintech-yritys Balancionin tarinan päätös oli perustajalle pettymys. Käteen jäi kuitenkin paljon arvokkaita oppeja.

Pomo, älä astu tähän miinaan: Hauskuuden korostaminen pilaa työilmapiirin

Pk-yrittäjä ei saa unohtaa työrooliaan. Liika kaveeraaminen voi johtaa eripuraan työpaikalla.

Vuosi paketissa – seuraavalta toivotaan läpimurtoa ja isompaa vaihdetta

Neljän yrityksen vetäjät niputtavat yhteen menneen vuoden ja odotukset tulevalle.

Haluatko eroon kiireestä? Johda oma arki stressittömäksi

Kuka vain voi oppia hallitsemaan omaa elämäänsä ja aikaansa. Kiire on asenne, josta pääsee halutessaan eroon, väittävät asiantuntijat.

Muutosta ei pidä pantata – anna se kaikkien sulateltavaksi

Kun yrityksessä etsitään ratkaisuja, sen kertominen työntekijöille on vahva luottamuksen osoitus, kirjoittaa Antellin Tomi Lantto.

Miten sinusta tulee parempi esimies? Usko palautetta – Katso koulutus

Lataa lisää