Johtaminen

Hyvässä työyhteisössä jokaisesta työntekijästä voi löytyä sisäinen yrittäjä

Petri Valve

Kirjoittaja on helsinkiläisen ilmanvaihtoalan yritys Cervi Talotekniikka Oy:n osakas ja toimitusjohtaja.

Hyvässä työyhteisössä jokaisesta työntekijästä voi löytyä sisäinen yrittäjä

Yritykseen on mahdollista luoda tekemisen meininki, jossa jokainen sparraa toisiaan ja tekee töitä yrittäjän tavoin, kirjoittaa Cervi Talotekniikan Petri Valve.

Sana alainen särähtää aina minulle korvaan.

Meillä porukka puhuu itsestään nimellä huippujengi. Lähentelee korniutta, jos yrityksen johto puhuu niin – mutta jos yrityksen 130 työntekijää on sitä mieltä ja työskentelee kuin joukkue, jossain on onnistuttu. 

Käytännössä hyvä henki näkyy esimerkiksi siinä, että ketään ei jätetä pulaan vaan me kaikki cerviläiset sparraamme toinen toisiamme yhä parempiin suorituksiin. 

Parhaimmillaan hyvä asenne muuttuu sisäiseksi yrittäjyydeksi, eli että työntekijät antavat työpanoksen itseohjautuvasti hieman kuin he olisivat itsekin yrittäjiä. Sen pohjana on oman ammatin arvostus ja ymmärrys siitä, että vain asiakkaiden ansiosta meillä on työtä. 

Digitalisaatio antaa hyviä työkaluja ja mahdollisuuksia sisäiseen yrittäjyyteen, kuten meillä työnhallintajärjestelmä. Sen avulla asentajat pystyvät toimimaan itsenäisesti ja tehokkaasti eri puolilla maata. 

 Yritys on jäsentensä summa – ja toisaalta niin hyvä kuin sen heikoin lenkki. Asiakas saa mielikuvan koko yrityksestä yhden työntekijän perusteella, joten on väliä, kuinka tämä on pukeutunut, näkyvätkö yrityksen logot selkeästi ja kuinka työ hoidetaan.

Pyydämme asiakaspalautetta jokaisesta työkeikasta, ja kolmasosa asiakkaista sen antaakin. Maanantaisin aloitamme aina edellisviikon palautteella.

Hyvän kierteen syntymisen yksi edellytys on, että omistajat ovat aidosti innostuneita ja että hommia tarvitse tehdä otsa rypyssä. 

Vieläkin tärkeämpää on tiedostaa, että kukaan työntekijä ei ole toivoton tapaus vaan yksilö. Itselleen luontevaa asiaa tekevä on useimmiten loistava. Väärässä hommassa oleva turhautuu, lähtee pois ja firma on ehkä menettänyt hyvän voimavaran.

Aina ei tietenkään onnistuta. Korjaavan palautteen ei kuitenkaan tarvitse olla yhtä kuin negatiivinen, vaan epäonnistuminen voidaan purkaa asioiden kautta. Mietitään yhdessä, mikä meni vikaan ja yritetään olla tekemättä virhettä uudelleen. 

Hyvä hengen ylläpito vaatii jatkuvaa duunia: asioiden pöydälle ottamista ja keskustelua siitä, missä tahdomme yrityksenä olla. Avoimuus ja tieto pitää jakaa joka tasolle – olipa kyse urakoista tai projekteista tai firman taloudesta. 

Onnistuessaan sisäinen yrittäjyys poikii hyvää kaikille. Kun yrityksellä menee hyvin, töitä on jatkossakin ja palkkataso voidaan pitää parempana kuin alalla keskimäärin. 

Rahabonus – vaikkapa muutama sata euroa – on lyhytkestoinen sparraaja. Paremmin työntekijää voi palkita kouluttaminen, kun voidaan kehittyä kimpassa ammattilaisina tai kun voidaan viettää hyvä ilta yhdessä, jota on kiva muistella jälkeenpäin. 

Omistaja-ajattelu tuo hyötyjä sekä yrittäjälle että yhteiskunnalle

Yrittäjyys on kaiken taloudellisen toiminnan ytimessä, mutta yrittäjyyden punaisena lankana on kuitenkin tärkeää nähdä myös yrityksen omistajan näkökulma, korostaa Aho Groupin toisen polven omistaja Kari Jussi Aho.

Konkurssipesästä kukoistukseen – Yrittäjäpariskunnan suunnitelmissa kolme uutta hotellia

Rovaniemeläisen Santa Parkin omistaja Ilkka Länkinen vannoo hyvän liiketoimintasuunnitelman ja palautteen keräämisen nimiin.

Sarjayrittäjän 5 oppia: Näin yritys välttää karikot ja seilaa myötätuulessa

Entinen huippu-urheilija Jussi Forsman näkee purjehduksessa ja yritystoiminnassa paljon samaa. Virheitä tulee, mutta ne on pyrittävä minimoimaan.

Mitä on Suomen parhaan työpaikan yrityskulttuuri? Perustajien arvomaailma loi vahvan pohjan

Yrittäjien pitää näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään, sanoo Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni.

Miksi työnantajamielikuva on yritykselle tärkeä?

Yrittäjän suurin haaste on se, että potentiaaliset työntekijät eivät tiedä yrityksestä mitään.

Miten yrittäjä voi ratkaista riidat työpaikalla? Puutu nopeasti ja puhu

Hyvän työyhteisön merkki on se, miten konfliktitilanteet pystytään käsittelemään.

Aina ei tarvitse olla startup – Miten perinteinen yritys kasvaa gaselliksi?

Helsingin Kurottajapalvelu on onnistunut luomaan työpaikalle asenteen, jossa kaikki tekevät työtä yrityksen eteen.

Kuinka paljon pitäisi nukkua? Uni vaikuttaa lähes kaikkeen

Ihminen tarvitsee vähintään 7–8 tunnin yöunet. Myös unen laatu ratkaisee palautumisen.

Kiinnostaako pääomasijoittaja? Tällainen on sijoituksen polku

Pääomasijoituksen polku rakentuu karkeasti neljästä osasta. Tavoitteena on aina exit.

Lataa lisää