Johtaminen

Menestyjissä yhdistyy nöyryys ja ylpeys

Tommi Tervanen

Kirjoittaja on Kotipizza Groupin toimitusjohtaja.

Menestyjissä yhdistyy nöyryys ja ylpeys

Hyvä yrittäjä ymmärtää, että hänen yrityksensä on olemassa asiakkaita varten, kirjoittaa Kotipizzan Tommi Tervanen.

Kotipizza-ketjuun kuuluu tätä kirjoittaessani 272 ravintolaa ja sinun tätä lukiessasi ehkä jo vähän enemmänkin.

Jo reippaasti yli viidennes ravintoloistamme on multiyrittäjillä eli yrittäjillä, jotka vastaavat kahden tai useamman ravintolan toiminnasta. Monissa ravintoloissa yrittäjävastuu taas jakautuu usean yrittäjän kesken. Monet yhtiökumppanuksista ovat pariskuntia, mutta joukossa on myös esimerkiksi sisaruksia. Näin laskettuna Kotipizza-yrittäjiä on yhteensä yli 300.

Yrittäjiä yhdistää eniten asenne. Erityisesti kaikkein menestyksekkäimmistä yrittäjistä paistaa ainutlaatuinen yhdistelmä nöyryyttä ja ylpeyttä.

Hyvä yrittäjä on riittävän nöyrä ymmärtääkseen, ettei kukaan voi osata kaikkea ja että asiat voi aina tehdä vielä vähän paremmin. Hän kouluttautuu, ottaa oppia yrittäjäkollegoistaan ja kysyy neuvoa ketjulta. Tehtyään virheen hän korjaa toimintaansa – ja jakaa kokemuksensa niin, että muutkin voivat oppia siitä. Ennen kaikkea hän ymmärtää, että hänen yrityksensä on olemassa asiakkaita varten eikä päinvastoin.

Toisaalta hyvä yrittäjä on ylpeä. Hän luottaa itseensä ja henkilöstöönsä ja antaa sen näkyä toiminnassaan niin, että asiakkaankin on helppo viihtyä ravintolassa. Huonoina aikoina hän osoittaa sinnikkyyttä ja hyvinä aikoina osaa nauttia menestyksestään.

Kotipizza-yrittäjillä on asenteen lisäksi muutakin yhteistä. He kaikki ovat esimerkiksi saaneet tarjoamamme alkukoulutuksen ja useimmat ovat osallistuneet sen jälkeen myös vapaaehtoisiin koulutuksiin. Useimmat pitävät erittäin aktiivisesti yhteyttä oman alueensa muihin Kotipizza-yrittäjiin esimerkiksi epävirallisen WhatsApp-viidakkorummun välityksellä.

On selvää, että mihin tahansa kolmesataapäiseen joukkoon mahtuu monenlaisia ihmisiä. Nuorimmat Kotipizza-yrittäjät ovat vain vähän päälle parikymppisiä ja vanhimmat yli kuudenkymmenen. Eteläisin asuu Hangossa ja pohjoisin Kittilässä.

Yhdellä yrittäjistä on kaksi akateemista loppututkintoa, kun taas jotkut ovat suorittaneet perusopintonsa elämänkoulussa. Äidinkielenään yrittäjät puhuvat suomen tai ruotsin lisäksi yhä useammin esimerkiksi venäjää, arabiaa, somalia tai farsia.

On helppo yhtyä ajatukseen siitä, että yrittäjät ovat taloutemme sankareita, jotka rakentavat työtä ja hyvinvointia. Jokainen yrittäjä ei tietenkään voi kantaa koko kansantaloutta hartioillaan. Minun silmissäni jokainen yrittäjä on kuitenkin vähintään oman elämänsä sankari.

Kalakauppiaan oivaltama 95 prosentin sääntö luo pohjan hyvälle työilmapiirille ja erottuvalle asiakaspalvelulle

Turkulainen kalaliike syntyi vuonna 2007 yllytyshulluuden ja järjen äänen yhdistelmästä. Yrittäjät välttelivät velkarahaa ja tekivät ensimmäiset kaksi vuotta kaiken kahdestaan.

Kilpaillulla alalla menestyy, jos tekee toisin kuin muut – Tähän luottaa Neliöt Liikkuu

Neliöt Liikkuu LKV syntyi halusta tuulettaa kiinteistönvälitysalaa. Yrityksessä välittäjä saa luoda itsestään brändin.

Miten hallitus tukee kasvua? 3 keinoa kasvun kiihdyttämiseen

Hyvä hallitus tuo yritykseen sparrausapua sekä täydentävää osaamista. Myös hallituksen jäsenten omat verkostot vievät yritystä eteenpäin kasvun tiellä.

Modulight kasvoi laseralan huipputekijäksi: Kuukauden yrittäjä avaa, miten hengissäpysymiskamppailu vaihtui menestykseen

Seppo Orsila on ollut kehittämässä laseralan huippututkimuksesta maailmalla menestyvän vientiyrityksen. Tie tiedeyhteisöstä kansainväliseen menestykseen vei yli 10 vuotta, mutta se kannatti.

Pomot alas norsunluutornista: Työilmapiiri vaatii vaalimista

Raisiolaisyrityksessä hyvän työilmapiiriin tehdään aktiivisesti töitä. Kaikkia pidetään perheenjäseninä, ja ongelmat nostetaan keskusteluun heti.

Kasvu haastaa johtajan: Vincitin Mikko Kuitunen kertoo isoimmat oivalluksensa työntekijöiden johtamisesta

Vincit on kasvanut 13 vuodessa pörssiyhtiöksi ja usean sadan henkilön työyhteisöksi. Kasvu on haastanut toimitusjohtajan miettimään työntekijöiden johtamista uudella tavalla.

Moni asia on muuttunut 10 vuodessa, mutta yksi pysyy: Kuukauden yrittäjä pitää valmistuksen Suomessa

Tamperelaisen Piruetin toimitusjohtaja Susanna Etula luottaa yrityksensä toiminnassa kotimaisuuteen. Hänen johdollaan liikevaihto ja -tulos ovat kasvaneet. Nyt yrityksessä on mukana koko perhe.

Sarjayrittäjä Kim Heiniö on ollut kehittämässä yli sataa ravintolakonseptia: Olen ollut sielultani yrittäjä koko elämäni

Soupster Familyn toimitusjohtaja Kim Heiniö kertoo, että onnistumisessa keskeisiä tekijöitä ovat olleet isot riskit, tuuri, hyvät ihmiset ja ripaus uhkarohkeutta.

Miksi ideoita ei viedä käytäntöön? 4 huomiota innovaatioista

Uudenlainen ajattelukyky ja innovaatiot vaativat yritykseltä tiettyjä toimia. Yrittäjä Ari Huusko kertoo, miten pk-yrittäjät voivat tukea innovaatioiden syntyä.

Lataa lisää