Johtaminen

Miten sinusta tulee parempi esimies? Usko palautetta – Katso koulutus

Miten sinusta tulee parempi esimies? Usko palautetta – Katso koulutus

|

Jokainen yrittäjä on esimies. Yksinyrittäjä johtaa itsensä lisäksi ympärillä olevia verkostoja. Työnantajayrittäjä on puolestaan esimies ja johtaja myös työntekijöilleen.

Rainmakerin osakas Mika Aittamäki sanoo, että esimiehenä oleminen vaatii yrittäjältä jatkuvaa kouluttautumista ja opiskelua.

– Esimiehen pitää olla ahne palautteelle. Sen lisäksi hänen täytyy uskoa palautetta. Ja vielä lopuksi haluta kehittää itseään palautteen perusteella, Aittamäki listaa.

Huonojen, keskinkertaisten ja hyvien esimiesten välillä on isoja eroja. Aittamäen mukaan esimiestyön ainoa tarve on ihmisten kehittäminen. Ihmisten kehittämisellä hän tarkoittaa henkilökunnan potentiaalin tunnistamista.

– Esimiehen pitää oppia tuntemaan työntekijänsä eli miten ja mistä he motivoituvat. Lisäksi oikea-aikainen ja täsmällinen palaute on tärkeää. Palautteen täytyy viedä aina eteenpäin. Ja lopuksi, esimiehen tehtävä on tarkkailla mihin potentiaalia vapautuu ja ohjata yksilöitä oikeaan suuntaan.

Aittamäki antaa yrittäjille marraskuun Y-Koulussa neuvoja esimiestyöstä. Koulutus on katsottavissa osoitteessa: https://y-studio.fi/koulu/

Voit katsoa kaikki kevät- ja syyskauden Y-Koulut samasta osoitteesta. Koulutuksen aiheina ovat muun muassa hinnoittelu, myynti, kuolemanlaakson ylittäminen, rekrytointi ja talous.

Y-Koulun lähetykset ja oppimateriaalit ovat kaikille avoimia, eivätkä vaadi erillistä rekisteröitymistä.

Tee myös Hyvä työpaikka -testi täällä.

Yrittäjän tärkeä oppi: Johtajan pitää osata olla empaattinen

Eläinklinikka Avecin toimitusjohtajan Chita Wahlroosin mielestä hyvä johtaminen vaatii vuorovaikutustaitoja ja ihmistuntemusta.

Kasvu pakotti tarkastelemaan itseäni yrittäjänä

Jos yritys haluaa menestyä uusilla paikkakunnilla, on rekrytoinneissa onnistuminen kriittisen tärkeää, kirjoittaa Lämpökarelian Jari Könönen.

Pitsaa mokaamisesta ja levyraati fiilistä nostamaan – palkita voi muutenkin kuin rahalla

Bonus hyvästä työstä voi motivoida mutta niin myös yhteinen tekeminen. Parhaimmillaan palkitseminen lisää hyvinvointia.

Esimiestyöllä on yksi tavoite – Se on kasvu

Esimiehen tärkein tehtävä on tunnistaa ihmisten piilevä potentiaali.

Palkkasin puolisoni ja se pelasti paljon

Kun ulkopuolisen palkkaaminen on riski, oma puoliso voi olla juuri tarvittava luottopelaaja, kirjoittaa VJ Maa-aineksen Ville Sainio.

Yrittäjyys on jopa kansalaisvelvollisuus

Parasta yrittämisessä on vapaus. Sen rinnalla tulee vastuu, kirjoittaa Kutomon Fysioterapian ja Liikuntakeskuksen Minna Penttilä.

Monta yritystä päällekkäin: Näin sujuu useamman bisneksen pyörittäminen

Tiina ja Heikki Lehmuskoski pyörittävät neljää yritystä yhtä aikaa. Jokaiselle yritykselle on paikkansa.

Kasvu muutti yrittäjän roolin: Asennustyöt vaihtuivat firman pyörittämiseen

Yksinyrittäjänä aloittaneesta Jonne Kurikasta on tullut lähes 20 ihmistä työllistävä toimitusjohtaja ja esimies.

Miten hyvät tyypit pidetään yrityksessä? Joustavuus on taikasana

Lelukauppias ja ravintolayrityksen vetäjä pyrkivät toteuttamaan työntekijöidensä toiveita, on kyse sitten työvuoroista tai urapolusta.

Lataa lisää