Johtaminen

Miten yrittäjä voi ratkaista riidat työpaikalla? Puutu nopeasti ja puhu

Miten yrittäjä voi ratkaista riidat työpaikalla? Puutu nopeasti ja puhu

Hyvän työyhteisön merkki on se, miten konfliktitilanteet pystytään käsittelemään.

| |

Riidat työpaikalla voivat olla yritykselle niin uhka kuin myös mahdollisuus. Kyky ratkaista riitoja kertoo työyhteisön kypsyydestä tai käänteisesti kypsymättömyydestä.

– Hyvät tiimit syntyvät vain konfliktien kautta. Iso kysymys on se, pystyykö työyhteisö sietämään ja käsittelemään niitä. Kaikkia tyydyttävä ratkaisu antaa mahdollisuuden nousta seuraavalle tasolle. Toisaalta olen nähnyt tilanteita, joissa konflikteista on tullut pysyviä, sanoo työpsykologi ja yrittäjä Juho Toivola.

Hänen mukaansa pitkittyneet konfliktit heijastuvat koko yritykseen, jolloin työyhteisön lisäksi sijaiskärsijöiksi joutuvat myös asiakkaat.

– Kommunikointi on yksi avaintekijöistä ongelmien ratkaisemisessa. Riitatilanteisiin pitää puuttua nopeasti. On erittäin tärkeää, ettei kukaan koe tulleensa nöyryytetyksi tai häväistyksi ratkaisua haettaessa, Toivola painottaa.

Yleisimmät riidat työpaikalla

Työpsykologi listaa kolme yleisintä konfliktin tasoa työyhteisössä. Ensimmäinen niistä on kahden työntekijän välinen riitatilanne, toinen puolestaan tiimien välinen konflikti ja kolmantena työntekijälle sekä työantajalle syntyy erimielisyys.

Riitojen taustalla on ihmisten erilaiset tarpeet ja työntekemiseen liittyvät kysymykset. Esimerkiksi tiimien väliset ristiriidat johtuvat usein siitä, että tiimien jäsenet ajattelevat asioita ensisijaisesti oman työnsä kautta. Silloin hämärtyy toisen tiimin tarpeellisuus, ja tavoitteet koko yrityksen kannalta.

Toivolan mukaan työntekeminen on vuosikymmenten aikana muuttunut. Mekaanisen työn rinnalle on tullut paljon asiantuntijatyötä ja samalla työtehtävien vaatimustaso on kasvanut.

– Vuorovaikutuksella on isompi rooli ja ihmisten erilaisuus johtaa konflikteihin. Henkilöstön pitäisi pystyä johtamaan paremmin myös itse itseään, eikä esimiehellä ole välttämättä sitä suurinta asiantuntemusta. Se luo painetta, Toivola listaa.

Vahva yrityskulttuuri auttaa ennaltaehkäisemään konfliktitilanteita. Sen syntyminen vaatii yrittäjältä ja koko henkilökunnalta yhteistyötä.

– Yrityskulttuuri osoittaa, miten työyhteisöä johdetaan, miten se käyttäytyy, mitä yrityksessä arvostetaan, mitä sallitaan ja mitä ihannoidaan. Yrittäjän kannattaa miettiä, minkälaisessa yrityksessä työntekijät viihtyvät ja tekevät työtä parhaalla mahdollisella tavalla, Toivola sanoo.

Kuinka varautua työttömyyteen? 5 kysymystä yrittäjän työttömyysturvasta

Myös yrittäjä voi varautua jo ennalta työttömyyteen. Nykyään noin 30 000 yrittäjää kuuluu työttömyyskassaan.

Pia Erlundin toinen yritys kasvoi menestystarinaksi: ”Jumankauta, nyt minä olen se musta hevonen”

Entinen parturi-kampaaja tiesi aina, että jotain suurempaa on tulossa. Hänelle on tärkeää todistaa, että muotifirmakin voi olla hyvää bisnestä. Nyt yritys hipoo 2 miljoonan euron tulosta.

Tofuyritys oli aikaansa edellä – Toiminta kääntyi kunnolla kannattavaksi vasta 20 vuoden jälkeen

Yrityksen perustaminen liian aikaisessa vaiheessa saattaa tulla kalliiksi. Varhainen panostus voi kuitenkin luoda myös hyvän perustan toiminnalle: Jalotofun valttikortti on nyt suuri etumatka kilpailijoihin.

Yrittäjä on kokenut menestyksen ja tappion – Nyt hän vetää jättiketjun hotellia

Uuden oppiminen kiehtoo Ville Virkkiä, mutta omassa yrityksessä oppimisen rajat tulivat vastaan. Siksi hän haki töihin tien toiselle puolelle maailman suurimman hotelliketjun palvelukseen.

Muutosjohtaminen on kasvuyrityksessä arkipäivää – ”Vanhan toiminnan pitää muuttua uudeksi”

Yrittäjyyden professori Jarna Heinonen sanoo, että kasvuun ei voi vastata vain tekemällä enemmän.

Yrittäjä, opi katkaisemaan stressikierre – avainasemassa on oman vallan ja hallinnan vähentäminen

Yrittäjän kannattaa opetella erottamaan, mitä on pakko hoitaa itse ja mitä voi delegoida, kertoo nurmijärveläisen VJ Maa-aineksen perustaja ja omistaja Ville Sainio.

Insinööri halusi palavasti yrittäjäksi – Ruumiskylmiö vaihtui salaatiksi

Kuukauden yrittäjä Samuli Laurikainen viljelee salaattia espoolaisessa teollisuushallissa. Menestys on vaatinut positiivista elämänasennetta ja epämukavuusalueella viihtymistä.

Itseohjautuvuudella parempiin tuloksiin – Työntekijöille kannattaa antaa niin paljon valtaa, että hirvittää

Yritys voi saavuttaa itseohjautuvuuteen kannustamalla mittavia hyötyjä. Sudenkuoppia on silti syytä varoa, kirjoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Omistaja-ajattelu tuo hyötyjä sekä yrittäjälle että yhteiskunnalle

Yrittäjyys on kaiken taloudellisen toiminnan ytimessä, mutta yrittäjyyden punaisena lankana on kuitenkin tärkeää nähdä myös yrityksen omistajan näkökulma, korostaa Aho Groupin toisen polven omistaja Kari Jussi Aho.

Lataa lisää