Johtaminen

Moniyrittäjä Teemu Malinen patistaa pehmeisiin arvoihin: Fiilis pitää rakentaa ensin
Teemu Malisen perustama Sofokus listattiin ensimmäistä kertaa Euroopan 2 500 nopeimmin kasvavan yrityksen joukkoon. Listauksen tekee vuosittain Inc.-talouslehti.

Moniyrittäjä Teemu Malinen patistaa pehmeisiin arvoihin: Fiilis pitää rakentaa ensin

Sofokuksen perustaja nojaa 80-prosenttisesti pehmeisiin arvoihin. Hän jakaa oppinsa johtamisesta.

|

Ensimmäistä yritystään johtava yrittäjä tai toimitusjohtaja ajattelee usein olevansa korvaamaton. Sähköisen liiketoiminnan moniyrittäjä ja ohjelmistotalo Sofokuksen perustaja Teemu Malinen on huomannut asian sparratessaan monia toimitusjohtajia.

– Voi tulla fiilis, että pitää käydä mikrosäätämässä jokaista mutteria itse. Jos on tottunut puuttumaan jokaiseen yksityiskohtaan, siitä voi olla vaikea päästä irti.

Malinen myöntää painineensa sen kanssa itsekin aikoinaan. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus esimiestehtävistä.

– On hyvä opetella heti, miten delegoidaan ja luotetaan muihin ihmisiin. Vaikka toinen ratkaisisi asian eri tavalla kuin itse, se on riittävän hyvä ratkaisu ja usein parempikin.

Yrittäjä Malinen on ollut vuodesta 2000, jolloin hän perusti Sofokuksen. Konserni työllistää nyt 50 henkilöä ja sen liikevaihto oli 2,3 miljoonaa euroa viime vuonna. Kuluvalla tilikaudella yhtiö tavoittelee 3,5 miljoonan euron liikevaihtoa.

Malinen toimii myös muutamissa muissa yrityksissä. Hän on yleensä mukana sijoittajana, hallituksessa tai neuvonantajana.

Suuri henkinen tuska

Malisen mielestä yrittäjän on ehdottoman tärkeää sopeutua ajatukseen, että oma toimenkuva tulee muuttumaan. Kasvu johtaa siihen, ettei yrittäjä voi enää välttämättä tehdä vain sitä, mikä on saanut alkujaan perustamaan yrityksen.

– Se voi aiheuttaa yrittäjälle suurta tuskaa henkisesti. Yhtäkkiä onkin pakko alkaa tehdä yrityksen kehittymisen takia asioita, joita ei koskaan ikään kuin pyytänyt. On ollut monta asiaa, joista en olisi halunnut millään luopua ja toisaalta joita en olisi halunnut tehdä.

Maliselle isoja muutoksia ovat olleet esimerkiksi asiakasprojektien vetämisestä luopuminen ja vastuun jakaminen myynnistä muille. Siinäkin on sopeutumista, jos joutuu toimimaan persoonansa vastaisesti. Yrittäjä käyttää itseään esimerkkinä.

– Olen luonteeltani aika hätäinen. Kun alkaa tapahtua, muiden voi joskus olla vaikea pysyä kelkassa. Se ei ole läheskään aina järkevää. On paikkoja, joissa kannattaa pysähtyä, kuunnella ja olla rauhallinen, vaikka suunnitelmat tuntuisivatkin selkeiltä.

80 prosenttia fiilistä

Malinen kertoo lähteneensä aikoinaan esimiehenä liikkeelle takki auki. Johtamisoppeja hän on hakenut vuosien varrella erityisesti käytännöstä, mutta myös kirjoista, seminaareista ja kollegoilta.

Johtajat jaetaan perinteisesti henkilö- ja numerojohtajiin. Malinen kokee olevansa enemmän ensimmäistä. Hän pitää itseään valmentajana, jonka päätehtävänä on rakentaa toimivaa joukkuepeliä.

– Keskityn paljon fiiliksen luomiseen. Uskon vahvasti siihen, että numerot syntyvät vasta, kun joukkue pelaa hyvin. Numeroita on mahdollista saada ilman fiiliksenkin rakentamista, mutta inhimilliset rajat tulevat vastaan, jos johdetaan pelkästään numeroilla.

– Johtaminen on minulle 80 prosenttia fiilistä ja 20 prosenttia numeroita ja struktuuria.

Riittävä vapaus

Malinen on huomannut moniyrittäjänä johtamisen lainalaisuuksien olevan samanlaisia kaiken kokoisissa yrityksissä.

– Helposti hahmotettavin ero on se, että kun on enemmän ihmisiä ympärillä, on mahdollista jakaa vastuuta muille. Pienemmässä firmassa ne kasaantuvat helpommin omalle pöydälle.

Yrityskulttuurit sen sijaan ovat aina erilaisia. Yrityksen arvoilla on iso merkitys.

– Kulttuurin on taipumus rakentua perustajien ympärille niin hyvässä kuin pahassa. Jos perustaja on huipputehokas ja vaatii paljon itseltä ja muilta, voin povata, että jossain kohtaa ihmiset alkavat voida huonosti, jos pehmeitä arvoja ei huomioida erityisen hyvin, Malinen sanoo.

Johtajan on hänen mielestään tärkeä tunnistaa, millainen itse on ja millaisia ihmisiä tiimissä on mukana. Työntekoon on löydettävä sopiva tasapaino.

– Pitää luoda ilmapiiri, jossa ihmiset suurin piirtein tietävät mitä heiltä odotetaan, mutta samalla heillä on riittävä vapaus tehdä asioita haluamallaan tavalla.

– Ihmiset usein luulevat haluavansa täyden vapauden mutta saattavat ahdistua sen saadessaan. Tämän olen huomannut kaikissa ympäristöissä, Malinen huomauttaa.

Olkapää muille

Mikä johtajana on ollut vaikeinta? Malinen antaa esimerkin 2000-luvun alkupuolelta, kun it-ala ylikuumeni.

– Olen joutunut kertomaan yhden firman koko henkilökunnalle lomauttamisesta. Yksikin kaveri sanoi, että otin juuri asuntolainan. Sillä hetkellä tunsin oloni todella epäonnistuneeksi.

Nykyistä rooliaan Malinen kuvailee sanalla olkapää. Sellainen hän pyrkii olemaan Sofokuksen työntekijöille. Vaikka delegointi on vaatinut opettelua, nyt yrittäjä on valmis antamaan kaiken mahdollisen vastuun muille.

– Se on terveen organisaation merkki. Mitä turhempi olen, sitä paremmin Sofokus toimii. Olen jo tosi turha, Malinen naurahtaa.

Fakta

Teemu Malisen neuvot johtamiseen

Keskity fiiliksen synnyttämiseen, numerot seuraavat aina perässä.

”Jotta yrittämisessä ja johtamisessa pärjää, kannattaa kiinnittää 80 prosenttia huomiota pehmeisiin arvoihin ja 20 prosenttia koviin. Ihmisten fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin pitää olla kärjessä. Ihmisille täytyy antaa riittävästi vapautta, kunhan he myös ymmärtävät, mitä heiltä odotetaan. On luotava ilmapiiri, jossa ihmisiä sparrataan ja rohkaistaan mutta toisaalta edellytetään jatkuvasti. Kun joukkuepeli toimii, se näkyy myös numeroissa.”

Opettele tuntemaan itsesi mutta myös kuuntelemaan muita.

”Yrittäjän pitää tuntea itsensä ja hyväksyä myös huonot puolensa. Tiedän esimerkiksi olevani älyttömän kärsimätön ja kaoottinen. Jos tiedän olevani huono vaihtoehto, etsin siihen minua sopivamman henkilön. Tiimin rakentaminen on kuin palapelin rakentamista. Täytyy yrittää löytää palaset, jotka loksahtavat kohdalleen ja muodostavat ehjän kokonaisuuden.”

Opettele viemään itsesi ja kollegasi epämukavuusalueelle mahdollisimman mukavasti.

”Tieto vanhenee hetkessä. Ainoa tapa pysyä kartalla on opiskella ja kehittää jatkuvasti niin itseään kuin yritystä. Uskon, että kasvaminen ja oppiminen tapahtuvat käytännössä vain epämukavuusalueella. Jos vaikkapa puhuminen julkisilla paikoilla jännittää, juuri sitä pitäisi harjoitella. Järjestimme Sofokuksessa esimerkiksi ex tempore oman pitchaus-tilaisuuden treenausmielessä erään kollegani ideasta.”

Huolehdi riittävästä balanssista työn ulkopuolella.

”Olen vasta viime vuosina tajunnut tärkeimmäksi sen, että nukun tarpeeksi, syön oikeanlaista ruokaa, pidän huolta kunnostani ja olen riittävästi tekemisissä läheisten ihmisen kanssa. Riittävä balanssi mahdollistaa maksimaalisen suoritustehon töissä.”

Taidot opitaan koulussa, tehokkuus työmaalla

Yrittäjän resurssit eivät riitä kouluttamaan työntekijöitä pystymetsästä. Työharjoittelulle on silti perusteet, kirjoittaa Korson Sähkö-Yksikön Sami Haatanen.

Aina ei tarvitse olla startup – Miten perinteinen yritys kasvaa gaselliksi?

Helsingin Kurottajapalvelu on onnistunut luomaan työpaikalle asenteen, jossa kaikki tekevät työtä yrityksen eteen.

Tahdotko esimieheksi? Mieti, pystytkö elämään näiden asioiden kanssa

Esimiehen työ on äärimmäisen antavaa. Kaikista ei kuitenkaan ole siihen, kirjoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Nuoren miehen kuolema järkytti – työturvallisuudesta tuli ykkösjuttu

Traaginen onnettomuus osoitti aikoinaan työturvallisuuden merkityksen. Sen parantaminen on paras päätökseni, kirjoittaa Meri-Porin Kuormauksen Marko Pakarinen.

Vähemmän on enemmän – 4 vinkkiä ajanhallintaan

Suuremmat työtunnit eivät välttämättä tarkoita parempaa tulosta. Rauhoittuminen luo tehokkuutta, kirjoittaa M Roomin toimitusjohtaja Markku Kosonen.

Mitä arvot kertovat yrityksestäsi? Vältä näitä sanoja

Yleisimpien fraasien julistaminen ja ”pakkovastuullisuus” ovat epäuskottavia.

Mikä on unelmasi ja miten sen voi saavuttaa?

Visio ja strategia täytyy miettiä huolella ja välttää turhia latteuksia.

Yrittäjä joutui kovan paikan eteen luottomiehen kuoltua traagisesti

Matti Kuosmanen on aina osannut tarttua tilaisuuksiin. Onneton sattuma sai hänet palaamaan yhtiön johtoon 20 vuoden tauon jälkeen.

Miksi visio on tärkeä? Katso yrittäjän upea tarina – koko porukka päätyi Kreikkaan

Visio on iso unelma, jonka jokainen yrittäjä ja yritys haluaa saavuttaa.

Lataa lisää