Johtaminen

Palkitun siivousyrityksen perustaja: Perinteinen johtaminen vaatii ravistelua

Palkitun siivousyrityksen perustaja: Perinteinen johtaminen vaatii ravistelua

Koti Puhtaaksi toimitusjohtajalle Saana Tynille johtaminen tarkoittaa ensisijaisesti omasta tiimistä huolehtimista.

|

Hyväksi esimieheksi ja johtajaksi kasvaminen vie aikaa. Matka on ollut pitkä myös siivousyritys Koti Puhtaaksi Oy:n perustajalle ja yrittäjälle Saana Tynille.

Tynistä tuli esimies vain parin kuukauden yksinyrittäjyyden jälkeen. Hän perusti yrityksen parikymppisenä, ja palkkasi jo pian siskonsa avukseen. Sittemmin yritys on kasvanut Tynin sisarusten avittamana sekä Pirkanmaalla että pääkaupunkiseudulla.

Nyt seitsemän vuotta perustamisen jälkeen Koti Puhtaaksi työllistää jo nelisenkymmentä henkilöä. Heihin lukeutuvat Tynin neljä siskoa ja hänen miehensä Henri.

Tyni huomauttaa, että perheen kanssa yhdessä yrittäminen on vaikuttanut siihen, miten yritystä johdetaan.

– Työ ei ole meille pelkästään työtä. Se varmasti heijastuu yrityksen toimintaan ja arvoihin.

Tynin mielestä johtaminen on kaiken kaikkiaan murroksessa ja perinteinen johtajuus kaipaa ravistelua.

– Johtaminen on sanana vähän vanhahtava, eikä vanhakantainen ja valtaa hamuava johtamismalli toimi. Parhaimmillaan johtaminen on enemmänkin oman tiimin palvelemista.

Koti Puhtaaksi -yrityksessä se tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että johtaja pitää tiimistään huolta.

Toimitusjohtaja ja siistijä

Yrityksen johtaminen ei ole Tynin mielestä juuri muuttunut, vaikka henkilökunnan määrä on kasvanut runsaasti.

– Asioiden ja vastuiden määrä on toki kasvanut, ja kalenterini menolista on hieman erilainen kuin ennen. Nykyään teen asiakaskäyntien sijaan enemmän muun muassa konseptin kehittämiseen ja kasvun edistämiseen liittyviä asioita.

Toimitusjohtaja toimii edelleen myös siistijänä. Siihen rooliin hänen on aina helppo palata.

– Meillä jokainen yhtiössä työskentelevä tekee siivoustyötä aina, kun siihen on mahdollisuus. Se on kuitenkin yhtiömme ydintoimintaa.

Tyni kertoo arvostavansa yhtiössä eniten työntekijöitä.

– Lisäksi koen kehittyneeni vuosien varrella erityisesti siinä, että osaan ottaa asiat asioina, enkä ota palautetta henkilökohtaisesti.

Oppia mentoreilta

Tyni on hakenut oppia johtamiseen muun muassa kouluttautumalla. Apuna ovat toimineet myös mentorit: parhaimmillaan yrittäjällä on ollut samanaikaisesti jopa neljä mentoria. Kaikki auttoivat Tyniä eri asioissa, joten jokaisen erityisosaamiselle löytyi käyttöä.

– Oppimisen paikoista suurin oli silti se, kun eräs työntekijöiden palkkausta ja työmotivaatiota nostava pilottiprojekti kaatui ja meinasin menettää uskoni, luottamukseni ja melkeinpä haluni yrittää mitään uutta koskaan. Silloinen mentorini, Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen auttoi selviämään tilanteesta.

Tynin mukaan Pystynen auttoi häntä katsomaan tilanteen läpi ja ymmärtämään, ettei jokainen projekti voi onnistua.

– Jos jokin epäonnistuu, siitä opitaan huimasti, ja seuraava onnistuu sitten paremmin kuin ilman sitä aiempaa epäonnistumista.

Erilaisia sattumuksia on Tynin uralla tapahtunut muutenkin. Esimerkiksi Stella Kotipalvelut osti Koti Puhtaaksi Oy:n keväällä, mutta kauppa peruttiin pian.

– Kaupan purku oli oikea, yhteinen ratkaisu. Se palvelee molempien yritysten tulevaisuuden suunnitelmia, Tyni sanoo.

Henkilöjohtamista ja asiajohtamista

Pitkästä taipaleesta huolimatta Tyni ei koe olevansa johtajana valmis.

– Koen johtavani sekä asioita että ihmisiä. Asiajohtajana tärkeintä on kokonaisuuksien hallinta ja tehtävien delegointi itseään nohevimmille henkilöille. Henkilöjohtamisessa taas ihmisten arvostaminen ja kuunteleminen tulee ykkösenä.

Tyni panostaa johtajana erityisesti työntekijöiden viihtyvyyteen ja ammattiylpeyteen.

Koti Puhtaaksi on myös saanut tunnustusta hyvään työpaikkaan panostamisesta: yritykselle myönnettiin viime vuonna Great Place to Work -sertifikaatti, ja se ylsi suoraan parhaiden työpaikkojen pienten sarjan sijalle 6.

– Haluaisin olla vielä nykyistä enemmän valmentava johtaja. Paras mahdollinen johtaminen on mielestäni yksilökeskeistä, mutta silti tavoitteisiin vievää. Haluan, että johtaminen on suunnitelmallista ja tavoitteellista, mutta samaan aikaan myös kuuntelevaa ja huomioivaa, Tyni tiivistää.

Fakta

4 x Parempi johtaja

Kuuntele ja jalkaudu. Saana Tynin mielestä kliseinen neuvo siitä, että johtajan kannattaa jalkautua mukaan varsinaiseen työhön, toimii. Henkilökunnan mielipiteitä kannattaa oikeasti kuunnella, kentältä tulevat usein parhaat kehitysideat. Henkilökunnalta on hyvä pyytää myös rehellistä palautetta johtamistyylistä.

Löydä oikeat ihmiset. Hyvän johtajan on tärkeää löytää ympärilleen itseään osaavampia ihmisiä. Eri tehtävien ja asioiden delegointi helpottuu, kun vastuuta voi jakaa toimivalle tiimille.

Anna henkilökunnan päättää. Tynin mukaan johtajan on syytä asettaa kaikki samalle viivalle. Asioista kannattaa keskustella asioina, eikä johtajan roolin taakse ole syytä piiloutua. Koti Puhtaaksi Oy:ssä työntekijät otetaan vahvasti päätöksentekoon mukaan ja työntekijöillä on mahdollisuus tulla omistajaksi yhtiöön.

Motivoi. Sitoutunut ja motivoitunut henkilökunta takaa myös tyytyväisen asiakaskunnan. Tynin mielestä yrityksen kannattaa pyrkiä asiakaskeskeisyyden sijaan työntekijäkeskeiseksi. Kun työntekijät ovat tyytyväisiä, tyytyväisyys heijastuu suoraan asiakkaisiin.

Miten vahvistaa yhteishenkeä? 4 vinkkiä tiiviimpään työyhteisöön

Etätyön lisääntyessä me-hengen tärkeys kasvaa entisestään. Hyvät esimiestaidot ovat sen keskeinen peruspilari, mutta myös kollegoiden välistä vuorovaikutusta kannattaa edistää.

Matti Ruuska on silliyrittäjä henkeen ja vereen: Palasi vielä kerran yrittäjäksi johtamaan Suomen ainoaa sillitehdasta

Kun sillikonkari Matti Ruuska myi omistamansa Boyfood-silliyhtiön, hän katui sitä heti. Nyt hän johtaa Suomen Sillikonttoria ja aikoo palauttaa kotimaisen sillinjalostuksen kunnian.

Lapualta Amazoniin – Jukka-Pekka Kallio kasvattaa vauhdilla lattiabisnestä verkossa ja haaveilee ”lattioiden Ikean” perustamisesta

Kuukauden yrittäjä Jukka-Pekka Kallio uskoo kasvuun koronakriisinkin keskellä. Nyt lapualaista lattiaa saa myös Amazon-verkkokaupasta.

Kahden päivän lamaannus vaihtui toimintaan: Minna Parikka hyppäsi lentokoneeseen, otti ohjat omiin käsiinsä ja ratkaisi koko yrittäjäuransa vaikeimman tilanteen

Tunnetun kenkäsuunnittelijan 15 vuoden yrittäjäuran vaikein hetki osui yrityksen ensimmäisiin vuosiin. Valmistajan takia kokonainen kenkämallisto oli jäädä tekemättä.

Kaaoksen keskelle hyvää: Korona innosti yrittäjät lahjoittamaan yli 5 000 suojavisiiriä

Keskisuomalaiset yrittäjät lahjoittivat 60 000 eurolla suojavisiireitä hoivakodeille ympäri Suomea. Tempaus sai alkunsa, kun yrittäjät huolestuivat vanhusten turvallisuudesta korona-aikana.

Yritysjohtajan opit kriisinhallinnasta: Älä luule tietäväsi kaikkea, opi nopeasti uutta ja sopeudu tilanteeseen

Kriisit ovat usein arvaamattomia. 35 vuoden ura on opettanut Bengt Westerholmia varautumaan myös odottamattomaan. Hän jakaa oppinsa.

Näin johdat henkilöstöä kriisitilanteessa – 4 vinkkiä haastavassa tilanteessa selviämiseen

Koronakriisi pakottaa pohtimaan henkilöstön johtamista uudella tavalla. Yrittäjän on helpompi ottaa haastava tilanne haltuun, kun tietyt peruspilarit ovat kunnossa.

Pashan markkinajohtaja tulee idästä ja tähtää länteen: Tehokas tuotekehitys on kuukauden yrittäjän kasvun reseptissä tärkein ainesosa

Lieksan Laatuherkut on kasvava elintarvikeyritys, joka ponnistaa Pohjois-Karjalasta muualle Suomeen ja pian myös ulkomaille. Toiminnan pohjavireenä on toimitusjohtajan Teijo Lyytisen mukaan kotiseuturakkaus.

Selkeät suunnitelmat, sopimukset ja työnjaot veivät ohjelmistotalon gaselliksi – Tulevaa kasvua himmentää korona

Tamperelainen Unikie on kehittynyt viidessä vuodessa 250 henkilön kannattavaa kasvua tekeväksi yritykseksi. Koronavirus on ensimmäinen kasvuennusteisiin odottamattomasti vaikuttava tekijä.

Lataa lisää