Johtaminen

Tiedätkö, mikä kuormittaa arkeasi?

Tiedätkö, mikä kuormittaa arkeasi?

Yrittäjän työhyvinvoinnin kannalta tuhoisinta on, kun yrittää tehdä kaiken itse.

|

Yrittäjä kuormittuu eniten töistä, joista hän ei nauti, mutta jotka on pakko hoitaa.

Näin sanoo palkitun ohjelmistoyrityksen Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen. Pakolla hän viittaa ydintoiminnan ulkopuolisiin asioihin.

”Kaiken tekemisen pakko” vaikuttaa ajanhallintaan ja lopulta synnyttää stressiä. Samasta aiheesta on myös puhunut työhyvinvointiin erikoistuneen IWELLOn Henna Kautto.

– Yrittäjän pitää pysähtyä miettimään, mitkä asiat häntä kuormittavat ja stressaavat. Sen jälkeen on syytä suunnitella työn rytmittämistä. Mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä hoitaa itse? Ja kolmanneksi kannattaa etsiä työvälineitä tai verkostoja, joista saa apua, Pystynen luettelee.

Työkuorman hallinta on kriittistä. Y-Studion testin tehneistä neljä kymmenestä on sitä mieltä, että heillä on jatkuvasti vaikeuksia selvitä työkuormasta. Lisäksi yli puolet ilmoittaa yritystoiminnan keskeytyvän, jos yrittäjä ei jaksa.

Eroon pakkopullasta

Stressaava yrittäjä ei pysty huolehtimaan kunnolla myöskään työntekijöistään. Rekrytointien onnistuminen ja työntekijöiden hyvinvointi ovat kuitenkin lähes yhtä kriittisiä yrityksen menestymisen kannalta kuin yrittäjän oma hyvinvointi.

Pystynen sanoo, että uuden henkilökunnan palkkaaminen pieneen yritykseen on haastavaa kenelle tahansa. Yrittäjällä on yleensä palkan lisäksi tarjottavanaan vain epävarmuutta ja muutosta.

– Paras keino on olla työntekijälle avoin heti alkuvaiheessa. Silloin työntekijä tietää, mihin hän on ryhtymässä ja miten hän hyötyy työskentelystä yrityksessä. Osa nauttii muutoksista, osa taas haluaa pysyvyyttä, Pystynen kertoo.

Johtamisen pitää olla yksilöllistä. Jokaisella on oma historiansa, pelkonsa ja uskomuksensa. Niistä täytyy puhua, aikaa ei kannata käyttää arvaamiseen, hän jatkaa.

Pystynen aloitti Vincitin henkilöstöjohtajana viisi vuotta sitten. Yrityksellä oli tuolloin noin 50 työntekijää ja toimintamallit olivat perinteisiä. Tiimeillä oli omat hallinnolliset esimiehet, jotka vetivät myös asiakasprojekteja. Malli oli kömpelö ja kuormitti paljon esimiehiä.

– Lopetimme kokonaan hallinnollisen esimiesmallin. Lopputavoitteemme on, että ihmiset pystyisivät ottamaan itse enemmän vastuuta työstään ja työhyvinvoinnistaan.

Henkilöstöjohtaja kritisoikin perinteisiä malleja, joiden avulla yritykset lähtevät rakentamaan työhyvinvointia uskomusten pohjalta. Uskomuksiin liittyy tiettyjä työkaluja, jotka otetaan ikään kuin annettuina vastaan. Samalla unohdetaan tarkastella, miten ne oikeasti vaikuttavat.

Pystysen mukaan tällaisia työkaluja ovat muun muassa rutiininomaiset kehityskeskustelut tai vuosittainen työtyytyväisyyskysely.

– Mihin niillä pyritään? Toimiiko malli vai ylläpidetäänkö sillä vain jotain? Meillä jokainen työntekijä voi valita erilaisia paketteja, joita he kokevat tarpeellisiksi. Unikoulu on yksi suosituimmista, Pystynen sanoo.

Fakta

Pääsetkö yli keskiarvon?

Oma jaksaminen –testissä kysytään kymmenellä kysymyksellä yrittäjän työhyvinvoinnista ja jaksamisesta. Vastaajien keskiarvo on 59 pistettä. Maksimi pistemäärä on sata.

Vastaajista 37 prosenttia on sitä mieltä, että heillä on jatkuvasti vaikeuksia selvitä työkuormasta.

Sairaana töitä tekee 36 prosenttia.

Työmäärä ja vapaa-aika ei ole tasapainossa 36 prosentilla vastaajista. Lähes saman verran ilmoittaa, että tasapaino löytyy, mutta viikonloppuisin joutuu tekemään töitä.

54 prosenttia ei pidä lomaa lainkaan tai vain muutaman päivän vuodessa.

Osaamisvajetta kokee jollain tasolla 44 prosenttia.

54 prosenttia arvioi yritystoiminnan keskeytyvän, jos yrittäjä ei jaksa.

Miten kasvuyritys voi yhdistää työmäärän ja palautumisen? Aikatauluta kaikki, neuvoo Slushin Miika Huttunen

Miika Huttunen uskoo, että startup-ekosysteemi keskustelee nykyään paljon enemmän työstä palautumisesta.

Tunnista jaksamisen 4 varoitusvaloa ja reagoi ajoissa

Kun jaksaminen hiipuu, syttyy varoitusvaloja. Animaatiomme kertoo, mihin merkkeihin on syytä kiinnittää huomiota ja milloin tahtia on rauhoitettava.

Pikkuhiljaa pohjalta pinnalle – ”Pahimmillaan istuin kippurassa suihkussa ja mietin, miten olen joutunut tähän tilanteeseen”

Diivadesignsin yrittäjä Heidi Julkunen uupui ja mursi kätensä. Intohimo ja oman vision toteuttaminen saavat hänet edelleen jatkamaan yrittäjänä.

Milloin jaksamisen raja tulee vastaan? ”Olen varoittava esimerkki muille”

Janne Gylling osasi ja uskalsi hakea ammattiapua. Uupuminen on vaarallinen yrittäjien ammattitauti.

Tunnistatko uupumisen oireet? Näin teet muutoksen

Uupumisen oireet on syytä ottaa vakavasti. Muutoksen yhtenä kulmakivenä on merkityksellisen tavoitteen asettaminen.

Yrittäjien jaksaminen kovalla koetuksella – Tunnistatko itse ongelman?

Yrittäjien jaksaminen on kriittistä yrityksen koko olemassaolon kannalta.

Yrittäminen ei sovi heikkohermoiselle

Sopiva määrä töitä olisi ideaali. Se harvoin toteutuu edes yrittäjällä, kirjoittaa Vesinummelan yrittäjä Timo Nummela.

Otatko riskejä jaksamisen suhteen? Tunnista hälytysmerkit

Uupumisesta on haitallisia seurauksia yritystoiminnalle. Ensimmäinen virhe on nipistää unesta.

Yrittäjä, älä juokse karkuun jaksamistasi – se on kaikki kaikessa

Yhdelle se on liikunta, toiselle uni ja kolmannelle ravinto. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen lisää yrittäjän vireyttä ja tehokkuutta.

Lataa lisää