Yrityksen kasvu

Pariskunta myi talonsa perustaakseen ketjuravintolan – ja laittoi sitten paukut kasvuun
Yrityksen kasvua voi pyrkiä vauhdittamaan muun muassa yrityskaupoin. Salot tarttuivat tähän tilaisuuteen.

Pariskunta myi talonsa perustaakseen ketjuravintolan – ja laittoi sitten paukut kasvuun

Franchising-yrittäjyys vei Tarja ja Tomi Salon mennessään. Nyt heillä on neljä ravintolaa sekä liikenneasema.

| |

Kaikki pottiin – all-in. Niin ajattelivat Tarja ja Tomi Salo vuonna 2012, kun he myivät velattoman omakotitalonsa ja laittoivat rahat Subway-ravintolan avaamiseen.

– Riskit olivat silloin suurimmat, kun ei ollut kokemusta alalta ja aloitimme yritykselle aivan uudella paikkakunnalla. Talo meni mutta sehän oli vain talo, Tarja Salo kuittaa naurahtaen.

Vahvaa uskoa pariskunnalla riitti.

Franchising-yrittäjyys vakuutti

Kun Valkeakoskelle alettiin rakentaa kauppakeskus Torikeskusta, Salo sai idean: sinne voisi tulla myös Subway-ravintola.

Hän oli toiminut joitakin vuosia kauneudenhoitoalan yrittäjänä. Puoliso Tomi taas oli ollut koko ikänsä palkkatöissä tehtaalla. Yrittäminen oli heidän yhteinen haaveensa.

Pariskunta lähti innolla franchising-yrittäjiksi. Ravintolan toiminta lähti käyntiin hyvin, samoin yrittäjyys. Se kannusti laajentamaan toimintaa.

– Todettiin bisnes ja ketju hyväksi. Tein aluksi paljon töitä tiskin takana. Jossain kohtaa osasin homman vaikka unissani ja ajattelin, että tämänhän voi monistaa.

Kun tilaisuus laajenemiseen aukesi liiketoimintakaupan avulla, yrittäjät tarttuivat siihen. Pirkkalassa ja Tampereen Lielahdessa sijaitsevat Subway-ravintolat hankittiin puolen vuoden välein. Pariskunta laittoi omaisuutensa taas likoon, kun uusi talo pantattiin lainojen vastineeksi.

Kiitosta ketjun tuelle

Nyt Salot pyörittävät neljää Subway-ravintolaa ja toimivat Teboil Pirkanhovi -liikenneaseman kauppiaina. Lisäksi he tekevät pienimuotoisesti vartiointia ja kiinteistönhuoltoa.

Tampereen seudun Uusyrityskeskus Ensimetri valitsi pariskunnan Pirkanmaan Vuoden uusyrittäjäksi vuonna 2017.

Heidän yritystensä yhteenlaskettu liikevaihto oli viime tilikaudella yli 7 miljoonaa euroa. Uudet toimipisteet ovat vauhdittaneet ravintoloiden toiminnasta vastaavan TS-Yhtiöiden kasvua. Sen liikevaihto oli viime tilikaudella 1,7 miljoonaa euroa, kun se vielä vuonna 2012 oli alle 300 000 euroa.

Salon mukaan oli luonnollista jatkaa kasvua franchising-periaatteella.

– Subway-yrittäjällä on hyvä ketjun tuki. Lisäksi on mahtava yrittäjäporukka, joka tukee ja auttaa toisiaan tarvittaessa.

Tärkeä puoli kasvussa on myös työllistäminen. Yrityksissä työskentelee yhteensä noin 80 henkeä.

– Koemme luonnollisesti vastuuta työntekijöistämme ja olemme iloisia, että voimme tarjota työpaikan monelle ihmiselle, Salo sanoo.

Kaduttaisiko 80-vuotiaana?

Salon mielestä yrittäjä tarvitsee palavaa halua ja intoa tehdä. Jos niitä ei ole, hyvälläkään mallilla oleva liiketoiminta ei välttämättä pysy sellaisena kovin pitkään.

Toisaalta on punnittava tarkkaan, mihin lähtee mukaan. Pariskunta on hylännyt moninkertaisesti enemmän kohteita kuin mihin ovat tarttuneet. Vaakakupissa ovat painaneet muun muassa luvut, sijainti ja tunne.

– Olemme esimerkiksi jättäneet ”kaukokohteet” kuten pääkaupunkiseudun ja Pohjanmaan muille. Meidän näkemyksen ja kokemuksen mukaan paras tulos saavutetaan, kun ollaan lähellä toimipisteitä – käydään ja toimitaan niissä aktiivisesti.

Salon mukaan joukossa on myös ollut kohteita, joiden numerot eivät ole vakuuttaneet tai joista ei ole tullut oloa, että tähän on pakko tarttua.

– Kun puntaroin jotain, ajattelen usein myös sitä, kuinka paljon harmittaisi 80-vuotiaana, jos ei lähtisi tekemään tätä asiaa.

Esimerkiksi Helsinki-Tampere-moottoritien varressa Lempäälässä sijaitsevasta Pirkanhovista Salot innostuivat heti, kun sille haettiin uutta kauppiasyrittäjää muutama vuosi sitten.

Tarja Salo sanoo olevansa parista se, jolla on paljon ideoita ja halua toteuttaa niitä.

– Tomi on yleensä meillä niin sanottu järjen ääni. Toki kun tehdään yhdessä, mihin tahansa lähteminen vaatii molempien innostuksen. Muuten sen voi kuopata heti.

Yrittäjien rooli muuttui

Yrittäjäparille on tärkeää näkyä työntekijöille ja olla näiden saatavilla eri toimipisteissä. Heillä on tapana kiertää tervehtimässä kaikki ja vaihtamassa kuulumiset ennen oman työn aloittamista.

Kolmas ravintola muutti yrittäjien oman roolin lopullisesti. Sen jälkeen he eivät ole enää olleet sidottuja varsinaisiin työvuoroihin. He kuitenkin tekevät toimipisteissä kaikkea mahdollista.

– Jos tarve vaatii, tiskataan, hypätään tiskille tai pestään lattiaa.

Yrittäjyys antaa paitsi toimeentulon, parhaimmillaan myös hyviä onnistumisen tunteita. Salo kertoo esimerkkinä eräästä liikenneasemalla vierailleesta ryhmästä.

– He kävivät halaamassa henkilökuntaa lähtiessä, kun oli ollut niin hyvää palvelua. Olivat ilmeisen tyytyväisiä.

Kalakauppiaan oivaltama 95 prosentin sääntö luo pohjan hyvälle työilmapiirille ja erottuvalle asiakaspalvelulle

Turkulainen kalaliike syntyi vuonna 2007 yllytyshulluuden ja järjen äänen yhdistelmästä. Yrittäjät välttelivät velkarahaa ja tekivät ensimmäiset kaksi vuotta kaiken kahdestaan.

Kilpaillulla alalla menestyy, jos tekee toisin kuin muut – Tähän luottaa Neliöt Liikkuu

Neliöt Liikkuu LKV syntyi halusta tuulettaa kiinteistönvälitysalaa. Yrityksessä välittäjä saa luoda itsestään brändin.

Miten hallitus tukee kasvua? 3 keinoa kasvun kiihdyttämiseen

Hyvä hallitus tuo yritykseen sparrausapua sekä täydentävää osaamista. Myös hallituksen jäsenten omat verkostot vievät yritystä eteenpäin kasvun tiellä.

Modulight kasvoi laseralan huipputekijäksi: Kuukauden yrittäjä avaa, miten hengissäpysymiskamppailu vaihtui menestykseen

Seppo Orsila on ollut kehittämässä laseralan huippututkimuksesta maailmalla menestyvän vientiyrityksen. Tie tiedeyhteisöstä kansainväliseen menestykseen vei yli 10 vuotta, mutta se kannatti.

Pomot alas norsunluutornista: Työilmapiiri vaatii vaalimista

Raisiolaisyrityksessä hyvän työilmapiiriin tehdään aktiivisesti töitä. Kaikkia pidetään perheenjäseninä, ja ongelmat nostetaan keskusteluun heti.

Kasvu haastaa johtajan: Vincitin Mikko Kuitunen kertoo isoimmat oivalluksensa työntekijöiden johtamisesta

Vincit on kasvanut 13 vuodessa pörssiyhtiöksi ja usean sadan henkilön työyhteisöksi. Kasvu on haastanut toimitusjohtajan miettimään työntekijöiden johtamista uudella tavalla.

Moni asia on muuttunut 10 vuodessa, mutta yksi pysyy: Kuukauden yrittäjä pitää valmistuksen Suomessa

Tamperelaisen Piruetin toimitusjohtaja Susanna Etula luottaa yrityksensä toiminnassa kotimaisuuteen. Hänen johdollaan liikevaihto ja -tulos ovat kasvaneet. Nyt yrityksessä on mukana koko perhe.

Sarjayrittäjä Kim Heiniö on ollut kehittämässä yli sataa ravintolakonseptia: Olen ollut sielultani yrittäjä koko elämäni

Soupster Familyn toimitusjohtaja Kim Heiniö kertoo, että onnistumisessa keskeisiä tekijöitä ovat olleet isot riskit, tuuri, hyvät ihmiset ja ripaus uhkarohkeutta.

Miksi ideoita ei viedä käytäntöön? 4 huomiota innovaatioista

Uudenlainen ajattelukyky ja innovaatiot vaativat yritykseltä tiettyjä toimia. Yrittäjä Ari Huusko kertoo, miten pk-yrittäjät voivat tukea innovaatioiden syntyä.

Lataa lisää