Yrittäjyys

Mikä on advisory board ja kenelle se sopii?

Mikä on advisory board ja kenelle se sopii?

Advisory board tarjoaa yritykselle joustavasti tukea joko lyhyen tai pitkän aikavälin kehitystarpeisiin. Sen jäsenet tuovat vankkaa asiaosaamista omalta alaltaan.

| |

Advisory board on erinomainen apuväline, kun yritys tarvitsee täsmäosaamista esimerkiksi rahoituksen hankintaan, kansainvälistymiseen tai kasvuun.

Toisin kuin hallitus, advisory board ei ole juridinen elin. Se on toiminnaltaan hieman vapaamuotoisempaa, ja se voi koostua joko yhdestä tai useasta osaajasta.

Hallituspartnerit Helsingin puheenjohtaja Ilkka Wäck arvioi, että advisory-toimintaa hyödynnetään yrityksissä jopa hieman huomaamatta.

– Luulen, että virallisesti hallitustyö on yrityksissä yleisempää, mutta jos ajattelee toisin päin, niin me monesti sparraamme asioista jonkin tahon kanssa. Se on tavallaan epävirallista advisory board -toimintaa.

Tehtävänkuva mukautuu yrityksen tarpeisiin

Advisory boardin tehtävät muovautuvat joustavasti yrityksen tarpeiden mukaan, ja ne voivat olla hyvin moninaiset.

– Joissain tilanteissa se voi tukea koko ajan yhtiön toimintaa, seurata sitä ja antaa näkökulmia ja sparrata. Tai voi olla tilanne, jossa yhtiö tarvitsee juuri siihen hetkeen enemmän tietoa ja näkemystä.

Yritysoston lisäksi esimerkiksi kansainvälistyminen voi olla yhtiölle uusi asia, johon tarvitaan erityistä tietoa ja osaamista.

Advisory board tarjoaa myös asiantuntijoille mielenkiintoisen mahdollisuuden olla yrityksessä mukana epävirallisesti, jos tällä ei ole mahdollisuutta osallistua suoraan hallituksen toimintaan.

Millaisia osaajia mukaan?

Advisory boardin osaajilta vaaditaan vahvaa asiantuntijuutta. Toisin kuin hallituksen jäsenillä, heillä ei tarvitse olla niin paljon kokemusta yrityselämästä.

– Hallitukseen tarvitaan yrityselämän moniosaajia. Advisory-toimintaan sopii taas se, että on ihminen, joka on tarkasti perillä jostain asiasta ja pystyy juuri siinä kohdassa tuomaan lisäarvoa yhtiön toimintaan.

Mukaan voi pyytää jäseniä esimerkiksi omista verkostoista. Myös Hallituspartnereista löytyy osaavia tekijöitä.

Vaikka advisory-toiminta on luonteeltaan hallitustyötä vapaamuotoisempaa, myös sen työskentelystä voi olla hyvä maksaa.

– Advisory-toiminnasta kannattaa maksaa juuri niin paljon kuin kokee saavansa hyötyä. Voi olla tilanne, että joskus tarvitaan todella paljon apua ja kyseessä on merkittävä asia yhtiön kannalta. Silloin siitä kannattaa maksaa hyvinkin paljon.

Jos toiminnasta maksaa asiantuntijoille, voi myös odottaa, että he todella keskittyvät ja paneutuvat siihen. Wäckin mukaan joka kerta kannattaa miettiä erikseen, mikä on summa, joka on sovelias siihen tilanteeseen.

Advisory board ja hallitus

Parhaimmillaan advisory board täydentää osaamisellaan hallituksen toimintaa. Ne eivät siis sulje pois toisiaan. Advisor-toiminta voi myös olla Wäckin mukaan toimiva pohja testata ulkopuolista osaamista yrityksen kehittämisessä.

– Joskus voi myös olla tilanne, että yrityksellä ei ole ollut aiemmin hallitustoimintaa tai ulkopuolisia jäseniä hallituksessa. Silloin advisory-toiminta voi olla hyvä tapa testata hallitustoiminnan seuraavaa tasoa tai sitä, että ulkopuolinen tuo asiantuntemustaan yritystoimintaan ja sen kehittämiseen.

Wäck pitääkin advisory boardia erinomaisena mahdollisuutena jokaiselle yritykselle.

Palkittu live-kuvittaja elää unelmaansa: ”Hauska nähdä kuuden äijän firmoja, joilla on sama liikevaihto kuin itselläni”

Linda Saukko-Rauta on menestynyt yksinyrittäjä, joka teki heti tämän haastattelun jälkeen päätöksen ensimmäisen työntekijänsä palkkaamisesta.

Kymmenen vuoden jälkeen hurjaan kasvuun: Taitonetti ymmärsi markkinoinnin arvon

Käytettyjä tietokoneita huoltava ja myyvä oululaisyritys tajusi markkinoida myös naisille ja nuorille.

8 miljoonan euron investointi täyskäyttöön: Ahvenanmaalainen panimo tähtää suuriin kasvulukuihin Ruotsissa

Ahvenanmaalainen Stallhagen pyrkii ruotsalaisten kauppojen hyllyille uuden sivukonttorin voimin.

Lohenpaistosta maailmalle ja takaisin Lappiin – Niina Pietikäinen palasi erämaahan ja kasvoi perheyrityksen toimitusjohtajaksi

Kolmannen polven perheyrittäjän katse on vahvasti tulevaisuudessa. Länsi-Lappiin on tarkoitus houkutella lisää matkailijoita muutenkin kuin talvikaudella.

Koiranruokayhtiö iski tehokkaasti markkinarakoon: Vuodessa ideasta kaupan hyllyille

Dagsmark sai sopimukset Suomen suurimpien päivittäistavarakauppojen kanssa jo ennen kuin tuotteet olivat valmiina.

Hallitus ja advisory board – yhtäläisyydet, erot ja mahdollisuudet

Hallitus ja advisory board ovat kummatkin yritykselle hyödyllisiä apuvälineitä toiminnan kehittämiseen. Miten ne eroavat toisistaan?

Sukupolvenvaihdosta ei kannata karsastaa – Uusi sukupolvi tarjoaa tuoreita näkökulmia yrittäjyyteen

Perheyrityksen jatkajan on helpompi kehittää yrityksen toimintaa uusin silmin, kirjoittavat Pentisol Oy:n Jari ja Sanna Mäkinen.

Nälkä oppia vei yrittäjäkaksikon täysin uudelle alalle

Tiivis yhteys asiakkaisiin on ohjannut vertikaaliviljelyyn erikoistuneen Pinoa Foodsin toimintaa alusta pitäen. Asiakaspalaute ja data ovat tärkeitä kehityksen moottoreita.

Juustoportti teki miljoonien investoinnin – Uusi brändi vauhdittaa Euroopan valloitusta

Viennin käynnistäminen on vaatinut tarkkaa tutkimustyötä, tuotantokapasiteetin laajentamista ja toimivan brändin kehittämistä.

Lataa lisää