Minustako yrittäjä?

Haluatko perustaa yrityksen? Torju vaaran paikat – Katso video

Haluatko perustaa yrityksen? Torju vaaran paikat – Katso video

Uusin Y-Koulu paneutuu kuolemanlaakson ylittämiseen. Hyvin tehty liiketoimintasuunnitelma on tärkeä työkalu ennen yrityksen perustamista.

|

Yrityksen perustaminen on helppoa, mutta sitä ennen aloittavan yrittäjän pitää tehdä paljon pohjatyötä. Pohjatyö auttaa selventämään yrityksen liiketoiminnallisia menestysmahdollisuuksia, mutta myös yrittäjän henkisiä valmiuksia.

Helsingin Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Valentin Babitzin sanoo, että Helsingin yksikön yritysneuvonnassa käy vuosittain nelisen tuhatta yrittäjäksi aikovaa esittelemässä liikeideaansa. Näistä vain tuhat päätyy perustamaan yrityksen.

Babitzin painottaa liiketoimintasuunnitelman tekemistä. Se on koko yritystoiminnan punainen lanka.

– Suunnitelman tekeminen pukee konkretiaksi asiat. Mikä on oikeasti se liikeidea? Mitä tuotteita tai palveluja yritys aikoo myydä? Mitkä ovat yrityksen kilpailijat? Miten hoituu myynti ja markkinointi? Entä rahoitus? Babitzin luettelee.

Aloittavalla yrittäjällä on vastassaan kova tilasto, jonka sisäistäminen motivoi panostamaan ennakkosuunnitteluun. Tilaston mukaan 50 prosenttia perustetuista yrityksistä lopettaa syystä tai toisesta toimintansa ensimmäisen 3-5 vuoden aikana.

Babitzin auttaa yrittäjiä uusimmassa Y-Koulussa varomaan ja väistämään alkuvaiheen vaaran paikat. Y-Koulun lähetys ja oppimateriaalit ovat kaikille avoimia, eivätkä vaadi erillistä rekisteröitymistä.

Voit ladata oppimateriaalin tästä: Y-Koulu_Kuolemanlaakso

Oppimateriaalissa on tarkemmin kuvattu liiketoimintasuunnitelman eri vaiheet, rahoituksen tarpeen huomioiminen, kannattavuuslaskelman kaavat ja muut yritystoiminnan riskit.

Y-Koulun syyskausi käynnistyi elokuussa, kun myyntikuiskaajanakin tunnettu Pasi Rautio antoi vinkkejä myyntiin. Syyskuussa puolestaan Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen kertoi näkemyksensä hinnoittelusta. Kaikki lähetykset on katsottavissa osoitteessa https://y-studio.fi/koulu/

 

Yrittäjävanhempi lisää todennäköisyyttä lähteä yrittäjäksi

Oman lähipiirin esimerkki, asenteet ja tuki vaikuttavat vahvasti yrittäjyysunelman kehittymiseen. Yrittäjyyshaaveita kannattaa tukea myös korkeakoulussa, osoittaa uusi tutkimus.

Yrittäjä näki lähiössä hyödyntämätöntä potentiaalia: Asukkaat ottivat kahvilan heti omakseen

Linda Mustakari toivoo, että Pupusaari-kahvilat toimivat pelinavauksena lähiöiden palvelujen monipuolistumiselle. Ensimmäinen kahvila avasi ovensa keskellä koronarajoituksia.

Mikä mietityttää, aloittava yrittäjä?

Yrityksen perustamista miettivä tai yritystoimintaa käynnistävä henkikö on uuden taipaleen alussa. Millaiset asiat mietityttävät aloittavaa yrittäjää? Uusyrityskeskus Ensimetrin asiantuntija Anu Lehtola kertoo.

Ekologisilla ruseteilla EM-kilpailuja kohti – Yrittäjyyskurssilla syntynyt yritys opettaa työelämätaitoja

Uskalla yrittää -kilpailun voittajayritys Jalo NY syntyi, kun viallinen rusetti häiritsi ylioppilasjuhlia. Nuorille yrittäjille yrittäjyys on myös keino työllistää itsensä kesällä.

Mikä liiketoimintasuunnitelma? Ota nämä asiat huomioon

Liiketoimintasuunnitelma on ennen kaikkea työkalu yrittäjälle itselleen, ja siksi on olennaista olla realisti.

Kuinka startup-yritys saa rahoituksen kuntoon?

Helsinkiläinen Bankify vakuutti kansainvälisen riskisijoittajan. Sitä varten piti olla jo liikevaihtoa ja asiakkaita.

Tästäkö seuraava hittituote? Papujäätelö syntyi vahingossa

Kipinä oman yrityksen perustamiseen lähti tuotekehityskurssilla ideoidusta härkäpapupohjaisesta jäätelöstä.

Unelma omasta yrityksestä toteutui: Pariskunta osti hotellin ja uudisti sen lattiasta kattoon

Hotelli Gustavelundia jo vuosia johtanut Antti Ropponen ryhtyi yrittäjäksi vaimonsa kanssa. Riskin otto on tuottanut tulosta.

Kahvilan perustaminen vaatii hermoja: Uusi startti vei kolme vuotta

Yrittäjä Piia Toivola pitää kahvilan perustamisen tärkeimpinä avaimina alan tuntemusta ja kiinnostusta muuttuviin trendeihin.

Lataa lisää