Minustako yrittäjä?

Haluatko perustaa yrityksen? Torju vaaran paikat – Katso video

Haluatko perustaa yrityksen? Torju vaaran paikat – Katso video

Uusin Y-Koulu paneutuu kuolemanlaakson ylittämiseen. Hyvin tehty liiketoimintasuunnitelma on tärkeä työkalu ennen yrityksen perustamista.

|

Yrityksen perustaminen on helppoa, mutta sitä ennen aloittavan yrittäjän pitää tehdä paljon pohjatyötä. Pohjatyö auttaa selventämään yrityksen liiketoiminnallisia menestysmahdollisuuksia, mutta myös yrittäjän henkisiä valmiuksia.

Helsingin Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Valentin Babitzin sanoo, että Helsingin yksikön yritysneuvonnassa käy vuosittain nelisen tuhatta yrittäjäksi aikovaa esittelemässä liikeideaansa. Näistä vain tuhat päätyy perustamaan yrityksen.

Babitzin painottaa liiketoimintasuunnitelman tekemistä. Se on koko yritystoiminnan punainen lanka.

– Suunnitelman tekeminen pukee konkretiaksi asiat. Mikä on oikeasti se liikeidea? Mitä tuotteita tai palveluja yritys aikoo myydä? Mitkä ovat yrityksen kilpailijat? Miten hoituu myynti ja markkinointi? Entä rahoitus? Babitzin luettelee.

Aloittavalla yrittäjällä on vastassaan kova tilasto, jonka sisäistäminen motivoi panostamaan ennakkosuunnitteluun. Tilaston mukaan 50 prosenttia perustetuista yrityksistä lopettaa syystä tai toisesta toimintansa ensimmäisen 3-5 vuoden aikana.

Babitzin auttaa yrittäjiä uusimmassa Y-Koulussa varomaan ja väistämään alkuvaiheen vaaran paikat. Y-Koulun lähetys ja oppimateriaalit ovat kaikille avoimia, eivätkä vaadi erillistä rekisteröitymistä.

Voit ladata oppimateriaalin tästä: Y-Koulu_Kuolemanlaakso

Oppimateriaalissa on tarkemmin kuvattu liiketoimintasuunnitelman eri vaiheet, rahoituksen tarpeen huomioiminen, kannattavuuslaskelman kaavat ja muut yritystoiminnan riskit.

Y-Koulun syyskausi käynnistyi elokuussa, kun myyntikuiskaajanakin tunnettu Pasi Rautio antoi vinkkejä myyntiin. Syyskuussa puolestaan Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen kertoi näkemyksensä hinnoittelusta. Kaikki lähetykset on katsottavissa osoitteessa https://y-studio.fi/koulu/

 

Unelma omasta yrityksestä toteutui: Pariskunta osti hotellin ja uudisti sen lattiasta kattoon

Hotelli Gustavelundia jo vuosia johtanut Antti Ropponen ryhtyi yrittäjäksi vaimonsa kanssa. Riskin otto on tuottanut tulosta.

Kahvilan perustaminen vaatii hermoja: Uusi startti vei kolme vuotta

Yrittäjä Piia Toivola pitää kahvilan perustamisen tärkeimpinä avaimina alan tuntemusta ja kiinnostusta muuttuviin trendeihin.

Yrityksen liiketoimintasuunnitelma on punainen lanka

Hyvin tehty liiketoimintasuunnitelma toimii yritystoiminnan runkona myös myöhemmin.

Mistä tunnistaa hyvän yrittäjän? Bisnesenkeli katsoo kolmea H:ta

Ihanneyrittäjä on yhtä aikaa nöyrä, nälkäinen ja inspiroiva, listaa enkelisijoittajien yhdistyksen Fibanin vetäjä Reidar Wasenius.

Tilitoimiston vaihtaminen on harvinaista

Tietyissä tilanteissa tilitoimiston vaihtaminen on välttämätöntä, kirjoittaa Taloushallintoliiton Eeva Lyytinen.

Miten uusi yritys löytää paikkansa? Markkinarako pitää etsiä tarkkaan

Astialiisan perustaja Tiina Westerlund tekee asiakkailleen salapoliisityötä haluttujen astioiden löytämiseksi.

Nämä ovat yrityksen perustajan yleisimmät sudenkuopat

Yrityksen perustamiseen liittyy aina riskejä. Yllätyksiin on syytä varautua.

Voiko yrittäjyys tuntemattomien kanssa toimia? Voi, jos roolit ovat kunnossa

Osakkaiden roolit pitää olla tarkasti mietittynä. Markkinoiden koko sinetöi päätöksen.

Onko puskuri kunnossa? Minimoi bisneksen riskejä

Hyvä suunnitelma pelastaa yrittäjän monelta alkuvaiheen karikolta, kirjoittaa Helsingin Uusyrityskeskuksen Valentin Babitzin.

Lataa lisää