Minustako yrittäjä?

Pakko muuttui mahdollisuudeksi – kolme irtisanottua työntekijää yhdisti voimansa ja alkunsa sai menestyvä yritys

Pakko muuttui mahdollisuudeksi – kolme irtisanottua työntekijää yhdisti voimansa ja alkunsa sai menestyvä yritys

Sopivan markkinaraon löytäminen oli Metsäpalvelu FourForestin yrittäjille helppoa. Päätös yrittäjäksi lähtemisestä vaati enemmän pohdintaa.

|

Metsäpalvelu FourForestin toimitusjohtaja Pekka Silén oli joitakin vuosia sitten tukalassa tilanteessa.

Silénin pitkäaikainen työnantaja oli ilmoittanut toiminnan supistamisesta ja kaikkien työntekijöiden irtisanomisesta. Työntekijöille, myös Silénille, jäi vaihtoehdoksi etsiä muita töitä tai perustaa oma yritys.

– Minulla ei ollut kokemusta muilta aloilta, eikä täällä Pohjois-Savon alueella oikein ollut tarjolla tämän alan töitä. Omalla kohdallani vaihtoehtona oli alkaa joko työttömäksi tai yrittäjäksi, hän kertoo.

Silén päätyi jälkimmäiseen vaihtoehtoon, ja Metsäpalvelu FourForest Oy aloitti toimintansa vuoden 2015 alussa. Yrityksen muut osakkaat, Jyrki Parviainen ja Tatu Bloigu löytyivät samalta vanhalta työpaikalta.

Lopulta kolmikko sai mukaansa myös pitkän liudan hyviä ohjeita, asiakkaita ja työntekijöitä; FourForest on työllistänyt heti alusta pitäen noin 15 tekijää.

– Näistä kaikista oli valtava apu, sillä kenelläkään meistä ei ollut aiempaa yrittäjyyskokemusta. Yrittäjäksi ryhtyminen jännitti valtavasti, sillä vaikka itse työ oli tuttua, epäonnistumisen pelko ja uutuudenviehätys jäytivät taustalla, Silén muistelee.

Yritys: Metsäpalvelu FourForest Oy
toimiala: Metsänhoitopalvelut ja metsäsuunnittelu
Perustettu: 2015
Liikevaihto: 1,2 miljoonaa (2018)
Henkilöstö: 16

Riskinotto kannatti. Nyt yritys työllistää 16 henkilöä, tekee tasaista tulosta ja liikevaihtokin on kasvanut 1,2 miljoonan luokkaan. Asiakkaina ovat säilyneet vanhat tutut, kuten metsäjätit UPM ja Stora Enso.

– Tiesimme ennalta, että aivan varmasti töitä olisi enemmän tarjolla kuin niitä ehtisi tehdä. Siksi uskalsimme lähteä tähän lopulta mukaan.

Kasvun vauhti riippuu työvoiman määrästä

 Metsäpalvelu FourForestin asiakkaat ovat tuttuja pitkältä ajalta. Silén uskoo, että heidät oli siksi helppo houkutella mukaan.

– Tällä alalla toimeksiantajat ovat isoja yrityksiä, ja toimintatavat ovat vanhoja ja vakiintuneita. Koska toimintatavat ovat kaikille osapuolille tutut, asiakassuhteetkin ovat pitkiä. Meitä olisi vaikea vaihtaa pieneen, yhden tai kahden ihmisen yritykseen.

Pekka Silén
Metsäpalvelu FourForestin toimitusjohtaja Pekka Silén kertoo, että yhä useampi metsänomistaja omistaa metsänsä etänä: ”Vielä 15 vuotta sitten oli tavallista, että metsänomistaja tuli juttelemaan metsässä. Nyt fyysinen asiakaskohtaaminen puuttuu oikeastaan kokonaan.”

Käytännössä Metsäpalvelu FourForest tekee metsänhoitotöitä ja metsäsuunnittelua. Vaikka moni työntekijä lähti yritykseen mukaan aiemmalta työpaikalta, työntekijäpula on yhä todellinen ongelma.

FourForest on ratkonut ongelmaa muun muassa hankkimalla osaavia kumppaneita. Apuna on esimerkiksi omalla toiminimellä työskenteleviä osaajia.

– Tälle alalle on vaikea löytää osaavaa työvoimaa, ja meillä on jatkuva, akuutti työntekijäpula. Työ on likaista ja raskasta, eikä tässä riitä se, että viihtyy metsässä. Töitä saa paiskia ihan toden teolla, Silén valottaa.

Tasaisesta kasvutahdista huolimatta Silén ei uskalla povata yritykselle enempää kasvua – ainakaan vielä.

– Mahdollinen kasvu riippuu täysin siitä, miten löydämme työvoimaa. Omista, nykyisistä työntekijöistä emme voi puristaa enempää irti, sillä yhden miehen työpanos on kuitenkin rajallinen.

Yhä useampi omistaa metsää etänä

Vaikka toimiala oli yrityksen osakkaille ennalta tuttu, alan trendejä on ollut pakko seurata jatkuvasti.

– Trendit on tietyllä tapaa helppo tunnistaa, vaikka ne eivät välttämättä vaikutakaan suorasti työhömme. Teemme työtä ruohonjuuritasolla. Esimerkiksi sellainen, että metsäalalla alettaisiin suosia joitain tiettyjä puulajeja, ei näy yrityksemme toiminnassa mitenkään.

Nopeimmin työssä näkyvät puun hinnan muutokset.

– Kun myyntipuun hinta nousee, moni innostuu myymään metsiä ja tilaamaan metsänhoitotöitä. Se näkyy meillä lisääntyneenä työmääränä.

Itse työ on kuitenkin muuttunut viime vuosina aiempaa haastavammaksi. Siihen on Silénin mukaan monta syytä. Ilmastonmuutos on tuonut mukanaan muutoksia ja myös se näkyy, että metsänhoitotöissä on viiveitä.

– Metsänhoitotöiden vaatimustaso on kasvanut koko ajan, ja kohteet ovat muuttuneet haastavammiksi. Samaan aikaan talvet ovat lyhentyneet hieman ja vesakko kasvaa aiempaa nopeammin.

Lisäksi yhä useampi omistaa metsää etänä. Metsänomistajilla ei myöskään ole enää Silénin mukaan samanlaista kosketuspintaa omaan metsään kuin ennen. Kaikki metsää omistavat eivät välttämättä edes ole käyneet koskaan oman metsänsä alueella. Tämä näkyy myös FourForestin toiminnassa.

– Fyysistä asiakaskontaktia ei enää ole. Tällöin metsänhoitotöihin voi tulla viiveitä ja koska kasvukausi on niin pitkä, viivästysten haitat voivat kertautua, Silén kertoo.

Fakta

3 x Näin isket markkinarakoon

Tunne toimiala. Toimiala on hyvä tuntea läpikotaisin. Näin löydät paitsi yhtiökumppanit, myös asiakkaat ja työntekijät.

Seuraa trendejä. Mitä toimialalla tapahtuu, millaista kasvua on odotettavissa ja mitkä tekijät vaikuttavat alan tapahtumiin? Ota selvää alan trendeistä ja siitä, miten ne vaikuttavat ruohonjuuritason työhön.

 Löydä työntekijät. Rekrytointiin on pakko panostaa varsinkin sellaisella alalla, jolle on vaikea löytää osaavaa työvoimaa. Selvitä myös mahdolliset kumppanuusvaihtoehdot. Alihankkijoista kannattaa tehdä kumppaneita, joiden kanssa yhteistyö sujuu mutkattomasti.

Mikä sai lähtemään yrittäjäksi? Oma yritys toi vaihtoehdon määräaikaisille työsopimuksille

Amanihoiva Kotihoidon Faisa Egge lähti yrittäjäksi kahdeksan vuotta sitten. Häntä on motivoinut yrittäjyydessä se, että yrittäjänä hän saa tehdä arvojensa mukaista työtä.

Yhä useampi valitsee osakeyhtiön – Onko toiminimille enää kysyntää?

Yritysneuvoja pitää toiminimeä edelleen hyvänä yritysmuotona varsinkin yksinyrittäjälle. Toiminimen valitsi myös esitysdesigniin erikoistunut Pauliina Ullner.

Yrittäjäperheen vesa ei aikaillut toiminimen perustamista: nostetta on tullut niin Linnan juhlista kuin brittihovista

Yhden naisen yritys sai alkunsa viikossa. Reilussa vuodessa tuotevalikoima on kasvanut yli 20 tuotteeseen. Mihin kaikkeen yrittäjän oma aika riittää?

Liiketoimintasuunnitelma yrittäjän kielellä – katso animaatio

Liiketoimintasuunnitelma auttaa yrittäjää tarkastelemaan liikeideaansa analyyttisesti. Animaatiomme tiivistää suunnitelmasta kolme tärkeintä pointtia alle 2 minuuttiin.

Tofuyritys oli aikaansa edellä – Toiminta kääntyi kunnolla kannattavaksi vasta 20 vuoden jälkeen

Yrityksen perustaminen liian aikaisessa vaiheessa saattaa tulla kalliiksi. Varhainen panostus voi kuitenkin luoda myös hyvän perustan toiminnalle: Jalotofun valttikortti on nyt suuri etumatka kilpailijoihin.

Pullonkaulana pullot – Juomafirman piti tilata ja maksaa 250 000 lasipulloa, jotka tuotiin pihaan kolmessa merikontissa

Kuuden kaveruksen perustama Good Guys pyörii intohimosta teehen. Oleellista yritystoiminnassa on puhua kaikesta avoimesti.

Kun yhteinen matka päättyy – Yrittäjä ratkaisi lemmikinomistajien pulman

Tuhkaamoyrittäjä halusi tehdä palveluksen pääkaupunkiseudun lemmikinomistajille ja luoda samalla itselleen työpaikan.

Kutsumus ajaa eteenpäin: Meri Saarinen rakentaa haaveidensa hoivakotia

Tuoreen hoivakotiyrittäjän filosofiaan kuuluu, että asiakkaan tarpeita kunnioitetaan ja että hoitajat keskittyvät hoitotyöhön. Kipinä hoitotyöhön roihahti jo vuosia sitten.

Insinööri halusi palavasti yrittäjäksi – Ruumiskylmiö vaihtui salaatiksi

Kuukauden yrittäjä Samuli Laurikainen viljelee salaattia espoolaisessa teollisuushallissa. Menestys on vaatinut positiivista elämänasennetta ja epämukavuusalueella viihtymistä.

Lataa lisää