Minustako yrittäjä?

Uranvaihto mielessä? Juristi hyppäsi yksinyrittäjäksi

Uranvaihto mielessä? Juristi hyppäsi yksinyrittäjäksi

Elina Koivumäki koki, että täysipäiväisen juristin rooli kävi liian kapeaksi.

|

Rohkea. Se on sana, jota Elina Koivumäki on kuullut jo lähes kyllästymiseen asti tänä syksynä.

Moni on kutsunut häntä rohkeaksi sen jälkeen, kun hän jätti syyskuussa palkkatyönsä markkinointi- ja tietosuojajuridiikan asianajajana ja luopui osakkuudestaan asianajotoimisto Evershedsissä. Takana oli 17 vuotta samassa, useita yritysjärjestelyitä läpikäyneessä yrityksessä.

– Ei se minusta tuntunut niin rohkealta päätökseltä. En herää aamuisin ja ajattele, että olenpa rohkea, Koivumäki naurahtaa.

Hän on saanut paljon tukea ja kannustusta kerrottuaan lähdöstään julkisesti.

– Yhteydenottoja on tullut sen jälkeen sadoittain. Siinä mielessä ilmapiiri on yleisesti yrittäjämyönteinen. Ainakin tuntuu siltä, että tällaisia ratkaisuja tekeviä kannustetaan.

Ajatus loikasta kypsyi Koivumäen mielessä vanhempainvapaalla. Perheen kuopus on nyt 16 kuukauden ikäinen.

– Olin aina ajatellut, etten halua työskennellä yhdessä paikassa ikuisesti, vaikka olinkin osakas. Teen nykyisin laajasti muitakin töitä kuin puhtaasti juridikkaa. Aloin miettiä, alkaako asianajajan rooli olla liian kapea siihen. Tuntui oikeammalta irrottautua, jolloin sain täyden vapauden tehdä, mitä haluan.

Koivumäki on lakimies, tietokirjailija, bloggaaja, ammattipuhuja ja kouluttaja. Hänellä on myös useita luottamustehtäviä. Nyt hän työllistää itsensä Lexperience-yrityksensä kautta.

Koivumäki kokee tietynlaista painetta siitä, että yrittäjänä on useimmiten järkevää sanoa mahdollisimman moneen asiaan ”kyllä”. Kalenteri on täyttynyt vauhdilla työtarjouksilla, tapaamisilla ja haastatteluilla.

– Haluaisin tässä kohtaa myös aikaa miettiä rauhassa, mitä haluan tehdä isona täysipäiväisesti ja mitä tapahtuu seuraavaksi.

Verkostot kantavat

Koivumäen laajat verkostot helpottivat päätöstä yrittäjyydestä.

– Oli luottavainen olo tehdä tämä hyppy. Tiesin, että minulla on omasta takaa laajat kontaktit, myös firman ulkopuolelta. Oma verkosto ei katoa, kun lopettaa tietyssä yrityksessä.

Koivumäki kehottaa uraloikkaa harkitsevia hakemaan vertaistukea ja puhumaan asiasta muiden palkkatyöstä yrittäjäksi hypänneiden kanssa. Niin hän teki useiden tuttujensa kanssa.

– Joka ikinen on sanonut, etten ole katunut pätkääkään ja miksen tehnyt tätä jo aiemmin. Välillä he toki ovat mananneet yrittäjyyden vaikeutta, mutta silti he ovat sanoneet, etteivät vaihtaisi päivääkään pois.

Yrittäjyydessä Koivumäkeä jännitti ennen kaikkea se, ettei tukena ole enää ison yrityksen talous- ja it-osastoja. Hän on kuitenkin ilahtunut siitä, miten halukkaita ihmiset ovat auttamaan.

Konkreettisesti yrittäjäksi siirtyminen näkyy siten, että nyt Koivumäki työskentelee kotoa käsin vastikään hankkimallaan tietokoneella ja hyvä kirjanpitäjä tukenaan. Työn ja perhe-elämän yhdistämistä helpottaa se, että kuopuksella on puolipäiväinen hoitaja.

Koivumäen mukaan on selvää, ettei hän pääse yksinyrittäjänä ainakaan heti samoihin ansiotuloihin kuin ison asianajotoimiston osakkaana.

– Toisaalta voin täysin itse päättää esimerkiksi investoinneista. On vapauttava tunne, ettei tarvitse kysyä keneltäkään. Parhaillaan työn alla oleva blogini visuaalisen ilmeen uudistaminen oli ensimmäisiä isoja investointipäätöksiä, joita tein heti.

Rohkaisu naisille

Koivumäki kokee maailman menevän siihen suuntaan, että ihmiset työskentelevät yhä enemmän verkostoituneesti freelancereina. Itsensä työllistäminen on yleistynyt sekä hyvässä että pahassa.

– Negatiivisena puolena on niin sanottu pakkoyrittäjyys. Yritykset ulkoistavat palveluja ja sanovat, että voit jatkaa töitä, kunhan teet niitä jatkossa oman yrityksen kautta.

Koivumäki on sikäli onnekkaassa tilanteessa, että hän on tehnyt valintansa itse.

Naiset perustavat tällä hetkellä yrityksiä aktiivisemmin kuin ennen. Suomen Uusyrityskeskuksen mukaan koko maassa uusista yrityksistä 45 prosenttia on naisten perustamia.

Koivumäki toivoo, että voisi jatkossa auttaa omalla kokemuksellaan muita naisia ja nuoria etenemään urallaan. Hän sanoo give back -mentaliteetin vahvistuneen viime vuosina.

– Naiset tarvitsevat esimerkkejä ja uskoa siihen, että yhtä lailla he voivat rakentaa isoja, menestyviä yrityksiä. Yrittäjänaisten on hyvä tukea toisiaan.

Nuoret mukaan yrityksiin

Koivumäen tulevaisuudensuunnitelmat ovat toistaiseksi auki. Hän ei usko jättävänsä juridiikkaa kokonaan, mutta on kiinnostunut myös markkinoinnin, viestinnän ja asiakaskokemuksen suunnittelusta. Lisäksi hän on innostunut puhujakeikoista ja juontamisesta.

Koivumäki pitää mahdollisena, että hän ryhtyy seuraavaksi rakentamaan uutta yritystä jollain hyvällä porukalla. Hän haluaisi olla avuksi eri yhtiöille useilla toimialoilla.

– Toistaiseksi en sano mihinkään ”ei” enkä ”kyllä”. Minulla on entistä voimakkaampi halu työllistää, luoda työpaikkoja ja ottaa nuoret mukaan. Nuorilla on tuoreita ja innovatiivisia ajatuksia. Heitä pitäisi ottaa enemmän mukaan yritysten päätöksentekoelimiin.

Fakta

5 x Palkkatyöstä yrittäjäksi

Kohderyhmä. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä on tärkeää miettiä ja tunnistaa omat kohderyhmät. Mitä erilaista sinulla on tarjota kuin mitä on jo olemassa? Onko olemassa jotain tarvetta tai ongelmaa, jonka pystyt ratkaisemaan? Oleellista on, miksi asiakkaat kääntyisivät juuri sinun puoleesi.

Sosiaalinen media. Kannattaa panostaa some-näkyvyyteen ja työskennellä sen eteen määrätietoisesti. Perustin tarkoituksella talvella blogin. Sitä kautta on tullut paljon yhteydenottoja. Juridiikkablogeja on erittäin vähän eivätkä juristit ole ehkä räväkimpiä esiintyjiä ja kirjoittajia. Siksi pystyin ennakoimaan, että blogistani tulee nopeasti tunnettu.

Verkostot. Etsi sellaiset järjestöt tai muut verkostot, joissa asiakkaasi ovat. En ole käyttänyt hirveästi aikaa järjestöihin, joissa on pelkkiä juristeja. Ennemmin olen verkostoissa, joissa ovat päätöksiä tekevät myynti- ja markkinointiammattilaiset.

Kouluttaudu. Koskaan ei voi ajatella, että nyt olen valmis. Itseään pitää kouluttaa aktiivisesti ja opiskella uutta.

Yhdessä tekeminen. Sanon usein, että it’s all about people. Työyhteisön kanssa on paljon tekemisissä. Siksi kannattaa miettiä, millaisten tyyppien kanssa haluaa tehdä töitä. Mahtava työyhteisö tai huippujohtaja saa aikaan mitä vaan, kun on avoin ajatuksille ja uusille liiketoimintamalleille.