Minustako yrittäjä?

Viisi yrittäjää kertoo: Näin yrittäjyys on muuttanut minua
Jounin Kaupan yrittäjä Sampo Kaulanen tunnetaan räväköistä tempauksista sosiaalisessa mediassa.

Viisi yrittäjää kertoo: Näin yrittäjyys on muuttanut minua

Yrittäjyys antaa itsevarmuutta ja opettaa tekemään asiat omalla tavallaan.

|

Yrittäjäksi lähdetään innolla ja valmiina valloittamaan maailma. Matkan varrella on onnistumisia ja epäonnistumisia. Viisi yrittäjää kertoo Y-Studiolle, mitä on oppinut yrittäjänä itsestään ja muista.

Muiden mielipiteistä viis

Ylläksen Äkäslompolossa sijaitsevan Jounin Kaupan yrittäjä Sampo Kaulanen haaveili lapsena luovasta ammatista, kuten näyttelijän työstä. Kaulanen sanoo yrittäjyyden avanneen hänen silmiään. Hän päätyi kauppiaaksi, mutta ryhtyi toteuttamaan itseään luovalla tavalla.

– Yrittäjänä voi tehdä hommia hyvin monella tavalla. On vapaus valita. Sitä kautta on löytynyt kova palo työskentelyyn, ja se antaa muutakin kuin leivän pöytään. Olen saanut tehdä näyttelijän hommia ja muuta sellaista, mistä penskana unelmoin.

Lähes kymmenen vuotta kauppiaana toiminut Kaulanen tunnetaan räväköistä tempauksista sosiaalisessa mediassa. Hän uskoo muuttaneensa esimerkillään muidenkin kauppiaiden tapaa toimia.

– Olen tuonut persoonaa aika voimakkaasti peliin. Se on rohkaissut muitakin yrittäjiä toimimaan samoin, Kaulanen sanoo.

Hänen mielestään yrittäjällä pitää olla palo siihen, mitä tekee. On tärkeää uskoa omaan tekemiseensä ja luottaa itseensä ja visioonsa. Kaulanen on tehnyt asioita välittämättä muiden mielipiteistä.

– Monesti ihmisen tai yrityksen kehittymistä sanelevat pelot, jotka muut asettavat. Sitä alkaa kyseenalaistaa myös omia toimia, kun miettii, mitä muut ajattelevat.

Kaulanen on oppinut, ettei ole muita huonompi, vaikka nuorena piti itseään keskivertoa tyhmempänä ja lahjattomampana ihmisenä.

Vaikka välillä tulee märkää rättiä naamaan, jos tulokset puhuvat puolestaan, ei muuta kuin painaa menemään.

Huomio oikeisiin asioihin

Petri Tuomelan (kuvassa) ja Jaakko-Pekka Haaviston perustama startup-yritys me2we on rakentanut kolmen vuoden ajan rekrytointi- ja innovointialustaa, jonka on tarkoitus parantaa korkeakoulujen ja työelämän yhteistyötä.

Tuomela ajattelee olleensa alkuvaiheessa turhan kärsimätön. Hän turhautui, kun yrityksen kehittämä palvelu ei alkanut heti muuttaa maailmaa.

– Tässä on joutunut myöntämään tosiasiat. Yhteistyöalusta ei itsessään ole haaste vaan se, että yritämme muuttaa toimintatapoja ja -kulttuuria, Tuomela sanoo.

Hän on oppinut, että yhteistyö saman toimialan yritysten kanssa kannattaa. Vaikka yritykset ovat toistensa kilpailijoita, on alaa helpompi muuttaa yhdessä.

– Olen onnellinen, että olen rohkeasti verkottunut saman alan toimijoiden kanssa. Olen saanut siitä energiaa, ja oppinut muilta yrityksiltä. Se on vienyt minua eteenpäin.

Tuomela kokee olevansa nyt analyyttisempi kuin yrittäjäuransa alussa.

– Käytän energiaa sinne, missä asiat menevät eteenpäin. En turhaan hakkaa päätä seinään, jos asia ei edisty. Teen nyt myös fiksumpia valintoja. Sekin on tullut huomattua, että elämässä on muutakin kuin pelkkä me2we.

Yrittäjä myös tuntee omat rajansa paremmin kuin aikaisemmin.

– Meillä on ollut aika vaikeita, rankkojakin tilanteita. Olen oppinut sallimaan, että on ok välillä vaan huilata. Voi pitää vapaapäiviä ja joskus arkipäivänä nukkua pidempään. Yleensä tunnit tulevat täyteen muutenkin.

Kaikkea ei tarvitse osata heti

Vuoden nuori yrittäjä 2016 -tunnustuksen saanut Anniina Isokangas tunnistaa itsessään ajattelutavan muutoksen. Hän on oppinut yrittäjävuosinaan luottamaan itseensä.

Isokankaan mielestä on tärkeää hyväksyä, ettei kaikkea tarvitse osata valmiiksi.

– Vaikka ei osaa jotain, se tarkoittaa lähinnä sitä, etten osaa vielä. Koko ajan oppii ja kehittyy. Aikaisemmin lokeroin itseni jollain lailla tietynlaiseksi osaamisen kautta mutta myös ihmisenä, millä tavalla käsittelen asioita, Isokangas sanoo.

Hänen vuonna 2011 perustamansa PaaPii Design Oy suunnittelee ja valmistaa vauvojen-, lasten- ja naistenvaatteita, kankaita ja sisustustuotteita.

Ajatustavan muutos liittyy myös esiintymiseen.

– Esimerkiksi messuilla edustaminen oli alkuun tosi vaikeaa ja jollain lailla pelottavaa. Olen kasvanut siihen ja ymmärtänyt, että jokaisesta näkyvyydestä on aina hyötyä. Se, mikä on ollut vaikeaa, muuttuu helpommaksi toistamisen kautta.

Isokankaan mielestä yrittäjänä pärjää henkilö, joka on avoin ja rohkea, muttei tyhmänrohkea.

– Avoimuudella tarkoitan myös verkostoitumista ja kokemusten jakamista toisten yrittäjien kanssa. Niistä oppii aina paljon.

Tilaa muiden kasvulle

Huoltoasemayrittäjä Jari-Pekka Koposen mielestä yrittäjyys voi olla elämäntehtävä muttei koskaan elämäntarkoitus.

Koponen on antanut etunimensä perheyrityksen Jari-Pekka Oy:n samannimiselle liikenneasemaketjulle. Hän on joutunut miettimään vuosien varrella, mikä osa omaa persoonaa on yritysbrändiä ja mikä häntä itseään.

– Minulla on vähän kuin kaksi persoonaa, kun omat etunimet ovat myös yrityksen nimi, Koponen pohtii.

Vuonna 1990 perustetulla yrityksellä on liikenneasemat Hankasalmella, Hartolassa ja Joroisissa.

Yrittäjäksi ryhtyessään Koponen ei voinut kuvitella johtavansa jonakin päivänä sataa työntekijää.

Kasvu antaa mahdollisuuden oppia delegoimaan asioita ja laittamaan ihmisiä kukoistamaan. Jos meillä olisi vain yksi liikenneasema, emme ehkä ymmärtäisi delegoida. Mutta nyt ymmärrämme, että ympärilleen voi ottaa itseään fiksumpia ihmisiä.

– Nuoret ihmiset pääsevät meillä kasvamaan. Se on muuttanut minua ja muita, se synnyttää muutoksen kaikissa. Ihmisissä on älyttömästi voimaa, jota ei tunnisteta, ellei sitä lasketa liikenteeseen, Koponen jatkaa.

Koponen kehottaa yrittäjiksi ryhtyviä miettimään yrityksensä arvot. Ne ohjaavat tekemistä.

– Kun on vaikeimpia kysymyksiä ratkottavana, ilman yrityksen arvoja niitä ei pysty ratkaisemaan.

Iso vastuu työnantajana

Helsinkiläisen yrityssiivousta tekevän CleanMarin Oy:n perustaja Mari Laaksonen on ollut yrittäjä 17 vuotta.

– Huomaa, että stressinsietokyky on kasvanut yrityksen mukana. Pienistä asioista ei hätkähdä millään tavalla, hän sanoo.

Yhden naisen yrityksenä aloittanut CleanMarin työllistää tänä päivänä 20 työntekijää.

Laaksonen on joutunut miettimään yrityksestään ja henkilökunnastaan kokemaansa vastuuta. Hän omistaa yrityksensä yksin.

– Vastuullani on, että henkilökunta saa palkkansa. Työntekijä elää sillä rahalla. Minulla on vastuu yrityksen maksuvalmiudesta, kassasta ja rahaliikenteen kulkemisesta. Samoin paitsi omasta hyvinvoinnista, myös siitä, että henkilökunta voi hyvin.

Laaksonen pitää tärkeänä, että hänellä ja työntekijöillä on hyvä keskinäinen luottamus toisiinsa.

– Henkilökunnan pitää olla lojaali yritykselle. Huono työntekijä voi saada aikaan paljon pahaa.

Laaksonen neuvoo yrittäjiä tarttumaan ongelmakohtiin aktiivisesti. Kukaan muu ei ratkaise niitä. Hän myös kehottaa hakeutumaan muiden yrittäjien seuraan.

Paras mentori yrittäjälle on toinen yrittäjä. Varsinkin nuorilla on rohkeutta kertoa myös epäonnistumisista. Heistä saa hyvää vertaistukea.