Minustako yrittäjä?

Yrittäjäksi ryhtyminen opetti rohkeutta

Anni Meriläinen

Kirjoittaja on Fitbeastin yksi perustajista. Yritys järjestää Kajaanin ammattikorkeakoulussa liikuntapalveluja nimellä KAMK Sports.

Yrittäjäksi ryhtyminen opetti rohkeutta

Yrittäjä tarvitsee sitoutumiskykyä ja mielikuvitusta. Pettymyksiä on myös siedettävä, kirjoittaa Fitbeastin Anni Meriläinen.

|

Yrittäjäksi ryhtyminen on näyttänyt minulle, miten kiehtovaa on, kun on vastuussa omasta tekemisestään vain itselleen.

Yrittäjä tarvitsee mielikuvitusta ja yritteliäisyyttä. Toisaalta on myös pystyttävä sietämään pettymyksiä, sillä kaikki ei voi aina onnistua. Tiedän sen kokemuksesta. Sitoutumiskyky on yrittäjälle hurjan tärkeää. Ei voi vain aloittaa jotain ja sitten jättää sitä kesken.

Perustin kahden muun liikunta-alan opiskelijan kanssa yhteisen NY-yrityksen eli oikealla rahalla toimivan harjoitusyrityksen yrittäjyyskurssilla syksyllä 2017. Ettemme tunteneet toisiamme ollenkaan siinä vaiheessa, tutustuimme vasta kurssilla.

Koulullamme Kajaanin ammattikorkeakoulussa oli tehty jo aiemmin niin, että opiskelijayritys järjestää ohjattua liikuntaa ja veloittaa siitä haluamallaan tavalla. Jatkoimme sitä ideaa, eli järjestimme koulun tiloissa ryhmäliikuntatunteja ja palloilu- ja kuntosalivuoroja.

Olimme innostuneita kokeilemaan kaikkea. Aluksi esimerkiksi ryhmäliikuntatunteja oli kalenterissa seitsemän viikossa. Se toimi ensimmäiset kolme viikkoa mutta sitten tajuttiin, ettei kävijöitä vaan riitä kaikille. Niinpä tunteja piti vähentää kesken kauden.

Olemme tehneet myös harjoitus- ja ravinto-ohjeet sisältäneen verkkovalmennuksen, tilauspalveluja ja yksilövalmennusta. Meidät tilattiin esimerkiksi Kainuun prikaatiin ohjaamaan liikuntaa varusmiehille.

Sitoutuminen tarkoittaa minulle sitä, ettemme jätä asiakkaita pulaan. Nykyään asumme kaikki kolme eri kaupungeissa, ja olen ainoana Kajaanissa. Kun roolit on jaettu selvästi, tämä ei ole ylitsepääsemätön ongelma. Olen esimerkiksi alusta asti ollut se, joka ohjaa ryhmäliikuntaa muutaman työntekijän kanssa. Olemme kuitenkin valmiita siirtämään toiminnan uusille yrittäjille, jotka voivat jatkaa sitä jo rakennetun pohjan päälle.

Menin yrittäjyyskurssille aika intuitiolla. Oli tunne, että tätä olisi kiva kokeilla. Nyt olen vakuuttunut siitä, että haluan toimia yrittäjänä myöhemminkin. On ollut ihanaa huomata tämän kokemuksen kautta, että on mahdollisuus kaikkeen. Yrittäminen itsessään on jo iso juttu. Rohkeus ja pelkäämättömyys auttavat.

Kirjoittaja on Fitbeastin yksi perustajista. Yritys järjestää Kajaanin ammattikorkeakoulussa liikuntapalveluja nimellä KAMK Sports.

Jo yli 100 000 kevytyrittäjää: Suosio kasvaa räjähdysmäisesti

Sivutoimiset yrittäjät testaavat liikeidean kantavuutta kevytyrittäjyyden avulla.

Vuosi täyteen yrittäjinä: Kolmikko ei tiennyt yrittäjyydestä mitään

Bugman´s Best on saanut lyhyessä ajassa paljon huomiota ja se on palkittu kansainvälisesti.

Myyminen on hienointa mutta vaikeinta ikinä

Itsevarmuudella ja omalla uskottavuudella voi saada toisenkin uskomaan ideaansa, kirjoittaa Citylaturin Claudia Hirvonen.

Käykö aika pitkäksi? Somevaari ryhtyi yrittäjäksi eläkkeellä

Aku Erosesta tuli Somevaari puolivahingossa. Yrittäjyys oli keino työllistyä.

Oma yritys palkkatyön oheen: Miten ajan saa riittämään?

Kodista kotiin -yrityksen perustaja Ville Mäkipää tietää kokemuksesta, että ajanhallinta on iso haaste sivutoimiselle yrittäjälle.

Houkutteleeko yrittäjyys? Kymmenet tuhannet kokeilevat sivutoimisena

Osa-aikayrittäjyys tarjoaa eläkkeellä olevalle Raija Parkkoselle mielekästä tekemistä.

Lataa lisää