Tilaa uudistunut yrittäjäkirje

Kirjeessä kootusti Kuukauden teema ja paljon yrittäjille hyödyllistä tietoa.

Minustako yrittäjä?

Yrittäjyys on opettanut enemmän kuin kaikki kouluvuodet yhteensä

Marisa Moilanen

Kirjoittaja on Puro Cafén ja Puro Workshopsin yrittäjä.

Yrittäjyys on opettanut enemmän kuin kaikki kouluvuodet yhteensä

Yrittäjyyskurssi muutti ajatteluani. Olen tyytyväinen, että niin kävi, kirjoittaa Puro Cafén Marisa Moilanen.

|

Innostuin yrittäjyydestä Nuori Yrittäjyys ry:n vuosi yrittäjänä -kurssilla pari vuotta sitten, ja perustin luonnonkosmetiikkaworkshopeja tarjoavan Puro Workshopsin kotikaupunkiini Lahteen.

Huomasin pian, että yrittäjyys ja NY-vuosi muuttivat ajatteluni täysin, enkä usko, että olisin perustanut oikeaa yritystä ilman kurssia. Opin arvostamaan yrittäjyyttä ja näin, mitä kaikkea se oikeasti vaatii. Näen yrittäjyyden nykyisin ennen kaikkea mahdollisuutena toteuttaa erilaisia unelmia.

Nyt pyöritän jo kolmatta yritystäni, Puro Caféta. Kahvilan pitäminen on osoittautunut valtavan työlääksi, mutta samalla äärimmäisen palkitsevaksi. Haluan, että kahvilani toimii mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja jätteettömästi, mutta en ole vielä juurikaan päässyt tuomaan ympäristöarvoja käytäntöön. Isoimmat haasteet ovat kuitenkin olleet ajanhallinnassa ja päätöksenteossa. Kaikki työ vain täytyy tehdä itse, eikä kukaan voi tehdä päätöksiä puolestani.

Päädyin kahvilayrittäjäksi oikeastaan vahingossa. Minulle tarjottiin kesäkahvilapaikkaa reilu vuosi sitten, enkä missään tapauksessa halunnut kieltäytyä tehtävästä. En ollut koskaan aiemmin ajatellut kahvilayrittäjyyttä, eikä minulla ollut kokemusta alalta. Ensimmäinen kesä olikin yhtä opettelua. Suurin haasteeni on ollut aika, joka ei tunnu riittävän kaikkien ideoideni toteuttamiseen. Haluaisin kasvattaa yritystäni, mutta vielä tässä vaiheessa esimerkiksi ulkopuolisen työvoiman palkkaaminen ei ole vielä mahdollista.

Pienet onnistumiset ovat kuitenkin kannustaneet jatkamaan. Olen oppinut yritysten pyörittämisen aikana varmasti enemmän asioita kuin koko kouluaikana. Tietyllä tapaa olen ihan täysin eri ihminen kuin ennen NY-kurssia. Arvostan suuresti muita yrittäjiä ja sellaisia toimijoita, jotka ovat olleet pitkään yritysmaailmassa ja saaneet oman yrityksensä kannattavaksi.

Myös NY-yritykseni kautta syntynyt liikeidea pyörii edelleen oman toiminimeni kautta. Aloin valmistaa kosmetiikkatuotteita ja pesuaineita, ja sain niille viimein muutama viikko sitten myyntiluvan. Nyt, kun lupa-asiat ovat kunnossa, voin myydä omia tuotteitani myös kahvilassani.

Minulla on suuria suunnitelmia yritykseni varalle, sillä haluan kannustaa ihmisiä jätteettömän elämäntavan pariin. Ensin kahvila jää hetkeksi kesätauolle, jotta voin keskittyä hetken aikaa omien kosmetiikkatuotteiden kehittämisen. Viime kesän tein tauotta töitä, joten tänä vuonna pyrin myös välillä pysähtymään ja nauttimaan kesästä.

4 asiaa, jotka yrittäjät tekisivät nyt toisin – ”Menin pylly edellä puuhun”

Katja Lindholmin mielestä yrittäjien harteille ladataan liikaa odotuksia. Kerttu Jaatinen opettelee levon merkitystä.

Oikea ajoitus ratkaisi: Kaisa Miettisen bisneksestä tuli jättipotti silmänräpäyksessä

Alanvaihto teki Kaisa Miettisestä ripsiteknikon. Nyt hänellä on oma tuotemerkki ja yli tuhat alan ammattilaista kouluttanut yritys.

Kun kaikki on mahdollista ‒ mikä innostaa yrittäjää?

Vapaus päättää omista töistä, vaihtaa suunnitelmat lennossa ja luoda toimivat verkostot saavat yrittäjät nauttimaan arjestaan.

Kahvilan perustaminen vaatii hermoja: Uusi startti vei kolme vuotta

Yrittäjä Piia Toivola pitää kahvilan perustamisen tärkeimpinä avaimina alan tuntemusta ja kiinnostusta muuttuviin trendeihin.

Uusi omistaja käänsi hiipuvan bisneksen kelkan – myyntiä joka mantereelle

Palkkatöistä yrittäjäksi lähtenyt Mika Purhonen uskoo kovaan jalkatyöhön. Matkapäiviä kertyy vuodessa vähintään sata.

Harva valinta on lopullinen – kunhan se tuntuu hyvältä

Palkkatyö ja yrittäjyys eivät sulje toisiaan pois. Voin olla nyt kumpaakin, kirjoittaa Riku Korhonen.

Mikä sai hyppäämään sijoitusalalta kalusteyrittäjiksi?

Sebastian Schauman ja Anssi Jokinen pohtivat yrittäjyyttä vuoden. Kun uskallus voitti, syntyi Ikea-kalusteita räätälöivä A.S.Helsingö.

Bisneksenä sparraus – miten konsulteille riittää töitä?

Konsultti- ja valmennusyrittäjät nojaavat vahvasti verkostoihinsa ja henkilöbrändiinsä.

Yrittäjyys on jopa kansalaisvelvollisuus

Parasta yrittämisessä on vapaus. Sen rinnalla tulee vastuu, kirjoittaa Kutomon Fysioterapian ja Liikuntakeskuksen Minna Penttilä.

Lataa lisää