Tilaa uudistunut yrittäjäkirje

Kirjeessä kootusti Kuukauden teema ja paljon yrittäjille hyödyllistä tietoa.

Yhtiömuodot

Johanna Nuopponen

Yksinyrittäjyys on vapautta tuova valinta

Olen valtavan ylpeä siitä, että työllistän itseni oman yritykseni kautta, kirjoittaa fysioterapiayrittäjä Johanna Nuopponen.

|

Yksinyrittäjyys sopii minulle, sillä olen aina halunnut toimia omalla tavallani.
Jo työurani alkuvaiheessa kehittyi ajatus, että haluan olla jossain kohtaa yrittäjä. Eräs työnantajani ehdotti minulle yrityksensä ostamista. En kuitenkaan halunnut lähteä jatkamaan mitään vanhaa. Tiesin, että jos lähden yrittäjäksi, yrityksen pitää olla näköiseni.

Omasta yrityksestä tuli totta vuonna 2011. Jaan liiketilan toisen itsenäisen fysioterapiayrittäjän kanssa. Järjestely järkevä ratkaisu meille molemmille.

Parasta yksin yrittämisessä on vapaus. On valtavan antoisaa, kun saa itse rakentaa arjen polkua ja työn rytmitystä. Saan myös kouluttaa itseäni siihen suuntaan kuin haluan, mitä teenkin jatkuvasti, koska se lisää työmotivaatiota.

Koen hyvin vahvaa ylpeyttä siitä, että olen pystynyt rakentamaan täysin yksin yrityksen, josta pystyn nostamaan palkkaa ja jolla elätän perhettäni omalta osaltani.

Muut pienyrittäjät ovat minulle työyhteisö, jolta saan vertaistukea. Sen vuoksi olen mukana paikallisen yrittäjäjärjestön hallituksessa. Yrittäjää ei ymmärrä todella kuin toinen yrittäjä. Jos sanon toiselle yrittäjälle olevani todella uupunut, hän ymmärtää kuormituksen määrän. Työaika ei välttämättä lopu koskaan.

Olen miettinyt monta kertaa työntekijän palkkaamista. Tämäntyyppistä työtä tehdään kuitenkin vahvasti omalla persoonalla, ja hoidan asiakkaita kokonaisvaltaisesti. Jos ottaisin työntekijän, mikä todennäköisyys on, että hän tekee työtä samalla ideologialla ja sydämellä kuin minä? Yksin pystyn takaamaan tietyn hoidon tason jokaiselle asiakkaalle.

Jos en tee töitä tai sairastun, kukaan ei korvaa työpanostani. Kun aloitin yrittäjänä, minua neuvottiin säästämään pienistäkin tuloista. Viime talvena sain täysin yllättäen sydänpussitulehduksen ja jouduin kahdeksi viikoksi pakkolepoon. Heräsin silloin ensimmäistä kertaa siihen, miten fiksu olen ollut säästäessäni firmalle rahaa.

Välillä tulee yksinäisiä hetkiä, varsinkin jos pitää päättää isoista asioista. On digitalisaatiota, toimintamallien muuttamista, Kanta-palveluun liittymistä. Joskus tuntuu, että muserrun niiden alle. Onneksi se yleensä auttaa, kun istun rauhassa alas ja alan avata asiaa pala kerrallaan.

Omaa jaksamista täytyy tarkkailla jatkuvasti. Pidän esimerkiksi kerran vuodessa neljän viikon kesäloman, siitä ei ole kahta sanaa. Säästäminen mahdollistaa sen.

Kirjoittaja Johanna Nuopponen on fysioterapiayrittäjä, joka asuu ja työskentelee Tuusulan Jokelassa. Hänen yrityksensä nimi on Fysioterapia Johanna Nuopponen.

 

Näin sujuu toiminimen perustaminen – helppo reitti yrittäjyyteen

Toiminimi sopii yksinyrittäjälle, jonka riskit ja liikevaihto ovat pieniä. Sillä voi myös kokeilla yrittäjyyttä.

Miltä tuntuu, kun oma yrittäjyys kyseenalaistetaan?

Elisa Lepistö ja Johanna Sormunen ovat tottuneet taistelemaan ennakkoluuloja vastaan.

Toiminimi vai osakeyhtiö? Älä tuhlaa siihen liikaa energiaa

Yhtiömuodon valintaa kriittisempää on miettiä asiakashankintaa, kirjoittaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n Jari Jokilampi.

Toiminimi vaihtui osakeyhtiöksi – milloin muutos kannattaa?

Yritysmuodon vaihtaminen voi olla järkevää, kun yritys kasvaa. Muutokseen on varattava aikaa.

Tätä aloittava yrittäjä yleisimmin kysyy – ei liity myyntiin

Yritysmuoto kiinnostaa yllättävän paljon. Toiminimi vai osakeyhtiö?

Lataa lisää