Yhtiömuodot

Johanna Nuopponen

Yksinyrittäjyys on vapautta tuova valinta

Olen valtavan ylpeä siitä, että työllistän itseni oman yritykseni kautta, kirjoittaa fysioterapiayrittäjä Johanna Nuopponen.

|

Yksinyrittäjyys sopii minulle, sillä olen aina halunnut toimia omalla tavallani.
Jo työurani alkuvaiheessa kehittyi ajatus, että haluan olla jossain kohtaa yrittäjä. Eräs työnantajani ehdotti minulle yrityksensä ostamista. En kuitenkaan halunnut lähteä jatkamaan mitään vanhaa. Tiesin, että jos lähden yrittäjäksi, yrityksen pitää olla näköiseni.

Omasta yrityksestä tuli totta vuonna 2011. Jaan liiketilan toisen itsenäisen fysioterapiayrittäjän kanssa. Järjestely järkevä ratkaisu meille molemmille.

Parasta yksin yrittämisessä on vapaus. On valtavan antoisaa, kun saa itse rakentaa arjen polkua ja työn rytmitystä. Saan myös kouluttaa itseäni siihen suuntaan kuin haluan, mitä teenkin jatkuvasti, koska se lisää työmotivaatiota.

Koen hyvin vahvaa ylpeyttä siitä, että olen pystynyt rakentamaan täysin yksin yrityksen, josta pystyn nostamaan palkkaa ja jolla elätän perhettäni omalta osaltani.

Muut pienyrittäjät ovat minulle työyhteisö, jolta saan vertaistukea. Sen vuoksi olen mukana paikallisen yrittäjäjärjestön hallituksessa. Yrittäjää ei ymmärrä todella kuin toinen yrittäjä. Jos sanon toiselle yrittäjälle olevani todella uupunut, hän ymmärtää kuormituksen määrän. Työaika ei välttämättä lopu koskaan.

Olen miettinyt monta kertaa työntekijän palkkaamista. Tämäntyyppistä työtä tehdään kuitenkin vahvasti omalla persoonalla, ja hoidan asiakkaita kokonaisvaltaisesti. Jos ottaisin työntekijän, mikä todennäköisyys on, että hän tekee työtä samalla ideologialla ja sydämellä kuin minä? Yksin pystyn takaamaan tietyn hoidon tason jokaiselle asiakkaalle.

Jos en tee töitä tai sairastun, kukaan ei korvaa työpanostani. Kun aloitin yrittäjänä, minua neuvottiin säästämään pienistäkin tuloista. Viime talvena sain täysin yllättäen sydänpussitulehduksen ja jouduin kahdeksi viikoksi pakkolepoon. Heräsin silloin ensimmäistä kertaa siihen, miten fiksu olen ollut säästäessäni firmalle rahaa.

Välillä tulee yksinäisiä hetkiä, varsinkin jos pitää päättää isoista asioista. On digitalisaatiota, toimintamallien muuttamista, Kanta-palveluun liittymistä. Joskus tuntuu, että muserrun niiden alle. Onneksi se yleensä auttaa, kun istun rauhassa alas ja alan avata asiaa pala kerrallaan.

Omaa jaksamista täytyy tarkkailla jatkuvasti. Pidän esimerkiksi kerran vuodessa neljän viikon kesäloman, siitä ei ole kahta sanaa. Säästäminen mahdollistaa sen.

Kirjoittaja Johanna Nuopponen on fysioterapiayrittäjä, joka asuu ja työskentelee Tuusulan Jokelassa. Hänen yrityksensä nimi on Fysioterapia Johanna Nuopponen.

 

Mikä sai lähtemään yrittäjäksi? Oma yritys toi vaihtoehdon määräaikaisille työsopimuksille

Amanihoiva Kotihoidon Faisa Egge lähti yrittäjäksi kahdeksan vuotta sitten. Häntä on motivoinut yrittäjyydessä se, että yrittäjänä hän saa tehdä arvojensa mukaista työtä.

Yritysmuodot vertailussa: Kenelle sopii toiminimi? Entä osakeyhtiö tai kevytyrittäjyys?

Yrittäjän tavoitteet vaikuttavat yritysmuodon valintaan: toiminimi on hyvä valinta yksinyrittäjälle ja osakeyhtiö kasvuun tähtäävälle. Ota haltuun eri yhtiömuodot.

Yhä useampi valitsee osakeyhtiön – Onko toiminimille enää kysyntää?

Yritysneuvoja pitää toiminimeä edelleen hyvänä yritysmuotona varsinkin yksinyrittäjälle.

Yrittäjäperheen vesa ei aikaillut toiminimen perustamista: nostetta on tullut niin Linnan juhlista kuin brittihovista

Yhden naisen yritys sai alkunsa viikossa. Reilussa vuodessa tuotevalikoima on kasvanut yli 20 tuotteeseen. Mihin kaikkeen yrittäjän oma aika riittää?

Yrittäjyyden opetus: Aseta tavoitteet riittävän korkealle

Yrittäjyydessä kiehtoo se, että tekemällä yhden asian hyvin voi päätyä tekemään vaikka mitä, kirjoittaa KoruMies Arvi Martikainen.

Palkittu live-kuvittaja elää unelmaansa: ”Hauska nähdä kuuden äijän firmoja, joilla on sama liikevaihto kuin itselläni”

Linda Saukko-Rauta on menestynyt yksinyrittäjä, joka teki heti tämän haastattelun jälkeen päätöksen ensimmäisen työntekijänsä palkkaamisesta.

Toiminimestä osakeyhtiö – Toimi näin, niin vältät virheet

Toiminimen vaihto osakeyhtiöksi on teknisesti helppoa. Varaa aikaa suunnitteluun ja jälkitöihin.

Kevytyrittäjänä liikkeelle – milloin kannattaa perustaa oma yritys?

Kevytyrittäjyys on tapa kokeilla siipiään yrittäjänä. Yrityksen perustaminen kannattaa kuitenkin viimeistään, kun toiminta vakiintuu ja kasvaa.

Toiminimen verotus: Mätkyt uhkaavat, jos et ole hereillä

Toiminimen verotuksessa yrittäjän yksi suuri kompastuskivi liittyy ennakkoverojen maksuun.

Lataa lisää