Muutosten hallinta

Haluan olla työnantaja, jollaista arvostaisin itsekin

Jarkko Myllymäki

Kirjoittaja on ravintolakonserni Juuri Yhtiöiden toinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Juuri Yhtiöihin kuuluvat muun muassa ravintolat Juuri ja Latva sekä Pihka-lounasravintolaketju.

Haluan olla työnantaja, jollaista arvostaisin itsekin

Moni arvostaa palkkapussin muhkeutta enemmän sitä, että töissä on hyvä olla, kirjoittaa Juuri Yhtiöiden Jarkko Myllymäki.

|

Minulle on ollut alusta asti tärkeää olla sellainen työnantaja, jolla haluaisin olla itsekin töissä. Olen tehnyt koko urani ravintolahommia. Kaikki on lähtenyt siitä, miltä minusta on tuntunut ollessani muilla töissä. Huomasin jo varhain, että hyvällä työnantajalla on merkitystä. Niinpä otin työpaikoissani oppia siitä, mitä haluan tehdä samalla tavalla ja mitä taas tekisin toisin.

Varsinkin pienemmissä yrityksissä se vaikuttaa paljon, että yrittäjä näkyy ja on itse mukana tekemisessä. Vaikka teen nykyisin melkein pelkkää toimistohommaa, osallistun jonkin verran myös suorittavaan työhön. Työntekijät kyselevätkin jatkuvasti, milloin tulet taas meille hommiin. Tiedän heidän arvostavan sitä, että ylipäänsä osallistun ja että myös tunnen heidät.

Me yrittäjät olemme myös samalla tasolla työntekijöiden kanssa, emme nosta itseämme jalustalle. Jos mielessä on jotain isompaa, siitä voi tulla juttelemaan suoraan meillekin.

Kaikki on lähtenyt ravintola Juuresta. On tietynlainen Juuren henki ja fiilis, joka on levinnyt myös muihin ravintoloihimme. 14 vuodessa olemme kasvaneet 130 työntekijän yritykseksi.

Palvelualalla työntekijät ovat tärkein voimavara. He ratkaisevat menestymisen joka päivä. Siksi työntekijöiden kuunteleminen on todella tärkeää. Uskon työntekijöidemme arvostavan meillä avoimuutta ja hyvää fiilistä. Emme välttämättä ole Helsingissä parasta palkkaa maksava alan yritys mutta kaikille se ei ole ratkaisevinta. Jos on hyvä olla töissä, sillä on isompi merkitys itsessään.

Samalla on muistettava, että tulostakin on pakko saada. Kaikessa ei voi mennä loputtomasti työntekijät edellä. Esimerkiksi yhdessä vaiheessa meillä oli vuoroissa vähän liikaakin henkilökuntaa, jotta kaikilla olisi hyvä olla eikä kenelläkään olisi liian kova kiire. Siitä seurasi taloudellisia ongelmia. Nykyään seuraamme palvelukatetta tarkemmin ja yksiköissäkin seurataan tehoja tarkemmin.

Ravintola-alan työvoimapulasta puhutaan paljon, mutta meillä on ollut jo pitkään hyvä tilanne ja olemme löytäneet ammattitaitoisia tekijöitä. Meillä on hyvin paljon työntekijöitä, jotka ovat tunteneet toisensa ennestään. Siitä on syntynyt yhteisöllisyyttä, joka on meille rikkaus. Heti alussa meille tuli töihin kavereita ja vanhoja työkavereita, heidän kauttaan lisää kavereiden kavereita ja sitä rataa. Moni työntekijä on suositellut kaveriaan vapaaseen paikkaan.

Olemme saaneet huomiota ja kuulleet kaupungilla, että meitä pidetään hyvänä työnantajana. Viime vuonna Juuri sai alan paras työnantaja -tunnustuksen, kun ravintola-alan verkkomedia Viisi Tähteä listasi Suomen 50 parasta ravintolaa. Se oli hieno tunnustus, koska siitä äänestivät alamme ammattilaiset.

130-vuotias perheyritys on kohdannut sotia sekä talouskriisejä ja aikoo selvitä myös koronasta

Uudet tuotekategoriat, omistautunut henkilökunta ja valmius reagoida nopeasti ovat kantaneet Knorringin kriisien yli.

Omistaja-ajattelu tuo hyötyjä sekä yrittäjälle että yhteiskunnalle

Yrittäjyys on kaiken taloudellisen toiminnan ytimessä, mutta yrittäjyyden punaisena lankana on kuitenkin tärkeää nähdä myös yrityksen omistajan näkökulma, korostaa Aho Groupin toisen polven omistaja Kari Jussi Aho.

Konkurssipesästä kukoistukseen – Yrittäjäpariskunnan suunnitelmissa kolme uutta hotellia

Rovaniemeläisen Santa Parkin omistaja Ilkka Länkinen vannoo hyvän liiketoimintasuunnitelman ja palautteen keräämisen nimiin.

Hyvässä työyhteisössä jokaisesta työntekijästä voi löytyä sisäinen yrittäjä

Yritykseen on mahdollista luoda tekemisen meininki, jossa jokainen sparraa toisiaan ja tekee töitä yrittäjän tavoin, kirjoittaa Cervi Talotekniikan Petri Valve.

Sarjayrittäjän 5 oppia: Näin yritys välttää karikot ja seilaa myötätuulessa

Entinen huippu-urheilija Jussi Forsman näkee purjehduksessa ja yritystoiminnassa paljon samaa. Virheitä tulee, mutta ne on pyrittävä minimoimaan.

Mitä on Suomen parhaan työpaikan yrityskulttuuri? Perustajien arvomaailma loi vahvan pohjan

Yrittäjien pitää näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään, sanoo Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni.

Miksi työnantajamielikuva on yritykselle tärkeä?

Yrittäjän suurin haaste on se, että potentiaaliset työntekijät eivät tiedä yrityksestä mitään.

Miten yrittäjä voi ratkaista riidat työpaikalla? Puutu nopeasti ja puhu

Hyvän työyhteisön merkki on se, miten konfliktitilanteet pystytään käsittelemään.

Aina ei tarvitse olla startup – Miten perinteinen yritys kasvaa gaselliksi?

Helsingin Kurottajapalvelu on onnistunut luomaan työpaikalle asenteen, jossa kaikki tekevät työtä yrityksen eteen.

Lataa lisää