Muutosten hallinta

Hannu Salo

Jos haluat kuuhun, älä tavoittele tähtiä

Onnistunut tavoite on kuin venytetty kuminauha. Kun päästää irti, se lentää pitkälle, kirjoittaa Kiinteistömaailma-yrittäjä Hannu Salo.

|

Tavoitteet ovat eräänlainen liiketoiminnan reittiopas. Niitä varten tarvitaan kartta, jonka avulla navigoida. Koska on joulukuu, yrityksen tavoitteet on asetettu jo ensi vuodelle. Olemme henkilökunnan kanssa miettineet sitä, miten voisimme kasvaa ja mitä se vaatii.

Tavoitetta ei koskaan saa asettaa tähtiin, jotta pääsisi kuuhun. Niiden on aina oltava realistisia. Siksi arvioin markkinoita, nykytilannetta ja asetettuja päämääriä siitä näkökulmasta, mitä tulisi tehdä niihin päästäkseen.

Olen koulutukseltani insinööri ja suhtautumiseni tavoitteisiin on hyvin matemaattinen. Elämä on kuitenkin opettanut, että on elettävä päivä kerrallaan.

Ennen kiinteistönvälittäjäksi ryhtymistä työskentelin parisenkymmentä vuotta IT-alalla. Olen lojaali työnantajalleni ja lähden siitä, että annan parhaani kunakin työpäivänä ja katson mihin se vie. Omalla kohdallani se toi tulosta, sillä etenin jo kolmikymppisenä pörssiyhtiön johtoryhmään asti.

Se, pääsetkö tavoitteisiin työelämässä, riippuu täysin elämäntilanteestasi sekä siitä kapasiteetista, joka sinulla on antaa. Saattaa käydä esimerkiksi niin, että sairastut tai puolisosi sairastuu vakavasti.

Silloin sekä työnantajan että työntekijän on ymmärrettävä, että tavoitteita on sorvattava tilanteeseen sopiviksi. Joskus täytyy uskaltaa luopua esimerkiksi rahaan liittyvistä tavoitteista perheen säilymisen hyväksi.

Tehdyt matemaattiset tavoitteet on alistettava isommille muutosvoimille ja tunne-elämän vaihteluille. Aina se, mitä tapahtuu, ei ole omissa käsissä. Emme pysty päättämään, kuinka paljon virtaa meissä on viikon päästä, mutta tiettyyn rajaan asti voimme vaikuttaa siihen oikeilla valinnoilla.

Onnistunut tavoite on kuin äärimmilleen venytetty kuminauha. Kun siitä päästää irti, se lentää mahdollisimman pitkälle. Liian kireälle viritetty tavoite taas katkaisee kuminauhan ennen sen lentoa. Lepsu tavoite saa kuminauhan lentämään vain kengän kärjelle.

Arvioin ja seuraan niin omia kuin alaisteni tavoitteita. Se on selvää, etteivät kaikki asetetut päämäärät aina toteudu. Silloin täytyy analysoida, mikä meni pieleen ja mistä se johtui. Tärkeintä on arvioida, onko tehnyt parhaansa niillä voimavaroilla, jotka sillä hetkellä on käytössä.

Muista tehdä tavoitteita. Pyri toteuttamaan ne, mutta ole itsellesi armollinen. Pahimmillaan tavoitteet voivat kääntyä itseään vastaan ja ihminen nujertuu niiden tuoman taakan alle. Elämä tulee aina suhteuttaa kunnioittavasti ‒ mitä tahansa voi tapahtua.

Kirjoittaja Hannu Salo on Kiinteistömaailman franchising-yrittäjä. Hän työskentelee toimitusjohtajana Kiinteistömaailma Espoo Espoonlahti Merituulissa.

Yhtiökokous haltuun: Yrittäjä, perehdy ainakin näihin 5 seikkaan

Yhtiökokousaika lähestyy vauhdilla. Yrittäjän on syytä olla tietoinen ainakin yhtiökokouksia koskevista säännöksistä – lisäksi kokoukseen kannattaa varautua huolella. Asiantuntija kertoo vinkkinsä.

130-vuotias perheyritys on kohdannut sotia sekä talouskriisejä ja aikoo selvitä myös koronasta

Uudet tuotekategoriat, omistautunut henkilökunta ja valmius reagoida nopeasti ovat kantaneet Knorringin kriisien yli.

Omistaja-ajattelu tuo hyötyjä sekä yrittäjälle että yhteiskunnalle

Yrittäjyys on kaiken taloudellisen toiminnan ytimessä, mutta yrittäjyyden punaisena lankana on kuitenkin tärkeää nähdä myös yrityksen omistajan näkökulma, korostaa Aho Groupin toisen polven omistaja Kari Jussi Aho.

Konkurssipesästä kukoistukseen – Yrittäjäpariskunnan suunnitelmissa kolme uutta hotellia

Rovaniemeläisen Santa Parkin omistaja Ilkka Länkinen vannoo hyvän liiketoimintasuunnitelman ja palautteen keräämisen nimiin.

Hyvässä työyhteisössä jokaisesta työntekijästä voi löytyä sisäinen yrittäjä

Yritykseen on mahdollista luoda tekemisen meininki, jossa jokainen sparraa toisiaan ja tekee töitä yrittäjän tavoin, kirjoittaa Cervi Talotekniikan Petri Valve.

Sarjayrittäjän 5 oppia: Näin yritys välttää karikot ja seilaa myötätuulessa

Entinen huippu-urheilija Jussi Forsman näkee purjehduksessa ja yritystoiminnassa paljon samaa. Virheitä tulee, mutta ne on pyrittävä minimoimaan.

Mitä on Suomen parhaan työpaikan yrityskulttuuri? Perustajien arvomaailma loi vahvan pohjan

Yrittäjien pitää näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään, sanoo Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni.

Miksi työnantajamielikuva on yritykselle tärkeä?

Yrittäjän suurin haaste on se, että potentiaaliset työntekijät eivät tiedä yrityksestä mitään.

Miten yrittäjä voi ratkaista riidat työpaikalla? Puutu nopeasti ja puhu

Hyvän työyhteisön merkki on se, miten konfliktitilanteet pystytään käsittelemään.

Lataa lisää