Tilaa uudistunut yrittäjäkirje

Kirjeessä kootusti Kuukauden teema ja paljon yrittäjille hyödyllistä tietoa.

Muutosten hallinta

Mihin yrittäjän kannattaa sijoittaa? Katso video

Mihin yrittäjän kannattaa sijoittaa? Katso video

Henri Elo listaa neljä eri vaihtoehtoa. Tee myös talouden hallinnan testi.

|

Oman yrityksen tuoton kasvaessa ja varallisuuden lisääntyessä yrittäjät pohtivat, miten ja mihin kasvavat tuotot kannattaisi sijoittaa.

Talouden analyytikko ja vapaa-ajan aktiviteetteihin keskittyvän kivaatekemista.fi-verkkosivun yrittäjänä toimiva Henri Elo huomauttaa, että sijoittaminen on syytä aloittaa mahdollisimman varhain ja vaihtoehtoja on useita.

Elon mukaan yrittäjän kannattaa valita neljästä vaihtoehdosta, joita ovat YELin eli yrittäjän eläkevakuutuksen tason määrääminen, omaehtoinen osakesäästäminen, rahastot ja muut varainhoitotuotteet tai oman yrityksen arvon nousu.

Elo suosittelee yrittämisen vastapainoksi omaehtoista säästämistä tai YELin määrittämistä sille tasolle, että se takaa hyvän eläkkeen. Osakesijoittamisessa Elo kehottaa olemaan varauksellinen esimerkiksi start-up-yritysten ja spekulatiivisten toimialojen kanssa ja erityisesti pienyrittäjiä sijoittamaan vakaisiin yhtiöihin, jolloin tuoton saaminen on todennäköisempää.

Osakesijoittamisessa tuottoa voi kertyä hyvinkin nopeasti. Elo kuitenkin muistuttaa, että se voi kadota yhtä ripeästi, joten kärsivällisyys kannattaa.

Tee talouden hallinnan testi