Muutosten hallinta

Yrittäjä on kokenut menestyksen ja tappion – Nyt hän vetää jättiketjun hotellia

Yrittäjä on kokenut menestyksen ja tappion – Nyt hän vetää jättiketjun hotellia

Uuden oppiminen kiehtoo Ville Virkkiä, mutta omassa yrityksessä oppimisen rajat tulivat vastaan. Siksi hän haki töihin tien toiselle puolelle maailman suurimman hotelliketjun palvelukseen.

|

Valkeakoskelainen Ville Virkki on ehtinyt olla kymmenen vuoden aikana monessa mukana. Hän perusti vaimonsa Eveliina Virkin kanssa Tampereelle hostellin, joka on niittänyt palkintoja alusta asti. Toisin kävi saunayritykselle, joka kaatui vuoden jälkeen. Sitten hänet valittiinkin Tampereen uuden Marriott-hotellin johtajaksi.

Miten tämä kaikki tapahtui? Kaikki alkaa hostellista, mutta Virkiltä menee hetki miettiä, miten hänestä tuli yrittäjä.

– Se oli osittain vahinko ja osittain pitkä prosessi, joka eteni omalla painollaan. Elämässäni asiat menevät usein niin, että huomaan jotain, alan ottaa asiasta selvää ja käyn toimeen.

Näin kävi myös hostellin perustamisen kanssa. Ville Virkki oli vaimonsa kanssa matkoillaan pohtinut, millainen olisi hyvä hostelli.

Kun Virkki huomasi, että Tampereella olisi tarvetta hostellille, hän alkoi kerätä tietopohjaa majoitus- ja matkailualasta. Vuonna 2009 Virkki valmistui tradenomiksi ja ryhtyi saman tien yrittäjäksi. Dream Hostel sijaitsee Tampereen keskustassa, Tampere-taloa vastapäätä.

Hostelli valittiin 2010-luvulla monta kertaa muun muassa Hostelworldin listauksissa Suomen parhaaksi hostelliksi ja brittilehti Guardianin listauksessa yhdeksi Euroopan 10 parhaasta luksushostellista.

Konkurssi ja uusi työ samana päivänä

Majoitusliikkeen menestys sai Virkin tarttumaan uuteen haasteeseen. Vuonna 2018 Virkki avasi hostellin naapuriin uudenlaisen ”korttelisaunan”, Tullin Saunan. Sauna ehti kuitenkin toimia vain vähän yli vuoden, ennen kuin Virkin oli pistettävä lappu luukulle.

Virkki kokee ammentaneensa oppia yrittäjätaipaleellaan paitsi menestyksestä, myös tappiosta.

– Näin jälkikäteen huomaan, että taisin pitää itseäni aika kaikkivoipaisena. Ajattelin, että kun yhdessä asiassa menestyy, kaikki muukin onnistuu.

Sadepilvellä oli kuitenkin hopeareunus: samana päivänä, kun käräjäoikeudesta tuli Tullin Saunan konkurssipäätös, Virkki valittiin Tampereen uuden kansainvälisen jättiketjun Courtyard by Marriot -hotellin johtajaksi.

– Olihan se yksittäisenä hetkenä ihan absurdi, Virkki summaa.

Virkki ei päätynyt Marriotin johtopestiin sattumalta. Hän oli jo useamman vuoden katsellut sopivaa uutta haastetta, jossa pääsisi oppimaan lisää matkailu- ja majoitusalasta. Omassa yrityksessä oppimisen rajat olivat tulleet vastaan.

– Tiesin, että jos haluan syventää omaa tietämystäni, oppia on vaikea enää ammentaa pienestä paikasta.

Kun Marriot haki hotellinjohtajaa, Virkki koki, että siinä oli hänen tarpeisiinsa sopiva paikka.

Edelleen henkisesti yrittäjä

Virkki omistaa edelleen Dream Hostelin kokonaan, mutta hän ei ole operatiivisessa toiminnassa mukana. Kun Virkki siirtyi johtamaan naapurin isoa hotellia, hänen vaimonsa Eveliina siirtyi hostellin toimitusjohtajaksi.

Dream Hostelin ja Tampere-talon yhteydessä sijaitsevan Marriotin välillä on matkaa vain noin sata metriä, mutta Virkki ei pidä pariskunnan vastapäisiä työpaikkoja mitenkään erikoisena asiana. Kotona sopu säilyy, sillä työasiat pidetään työpaikalla.

Hostellinomistaja–hotellinjohtaja Virkki ei kuitenkaan ole välttynyt huvittavilta sattumuksilta.

– Joskus minulta on kysytty, saisiko molemmista majoituspaikoista tarjouksen. Silloin minun täytyy pitää sormeni erossa tien toisen puolen asioista.

Virkki identifioi itsensä edelleen yrittäjäksi, sillä omassa yrityksessään hän oli opetellut kaiken nollasta itse. Hän kokee, että yrittäjänä oppii erityisesti ongelmanratkaisu- ja tiedonhakutaitoja, nopeiden päätösten tekemistä ja vastuun kantamista.

Työntekijänä oleminen on pitänyt yrittäjävuosien jälkeen opetella uudelleen.

– Kaikki ei enää menekään sillä tavalla, mihin olin ehtinyt tottua: että tehdään päätös, ja jos se on huono, tehdään uusi. Välillä on rasittavaa jäädä odottamaan vastauksia, joita ei välttämättä edes saa.

Virkki oli tottunut yrittäjävuosinaan toimimaan esimiehenä, mutta Marriotissa Virkillä itsellään on esimies ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen.

– Johdettavana oleminen on vaatinut harjoittelua etenkin, kun siihen yhdistetään kulttuurierot. Välillä olen saanut miettiä, onko hollantilaisilta esimiehiltä tullut kehuja vai risuja.

Tavoitteena höllätä tahtia

Uudessa työssään Virkki on jo päässyt toteuttamaan tavoitettaan, eli uuden oppimista. Maailman suurimman hotelliketjun parissa Virkki on huomannut, että oppiminen on tehty vaivattomaksi.

– Tieto ja materiaali ovat helposti pureskeltavissa. Juuri tänään ihailin, miten webinaarissa kaikki osallistujat kuljetettiin mukana maaliin asti.

Tulevaisuudensuunnitelmia Virkillä on sen verran, että tällä vuosikymmenellä tarkoitus on höllätä tahtia.

– Ennen unelmat muuttuivat suunnitelmiksi, mutta olen huomannut, että nyt unelmani liittyvät helppouteen ja vaivattomuuteen. Uuden oppiminen ei kuitenkaan tule loppumaan.

Fakta

Ville Virkin vinkit yrittäjyydestä palkkatyöhön lähtevälle

1. Taitosi ovat arvokkaita. Yrittäjämäinen asenne on kultaa kenelle tahansa työntekijälle. Työelämässä on totuttu, että asioita pallotellaan ja pyöritellään pitkään, mutta yrittäjämäinen henkilö osaa ottaa puhelimen käteen ja alkaa hakea ratkaisua.

2. Älä maalaile liian ruusuisia kuvia. Vaikka siirtyisit oman pk-yrityksen puikoista ison toimijan palvelukseen, ei kaikki ole välttämättä niin viimeisen päälle siellä aidan toisella puolella. Valmistaudu siihen henkisesti.

3. Mahdollisuus kehittyä. Itselleni tuli raja vastaan siinä, mitä voin omassa yrityksessä oppia. Erilaiset ja isommat ympyrät mahdollistavat uuden oppimisen ja mahdollisuudet, joiden olemassaolosta ei ennen ollut edes tietoinen.

5 oppia yrittäjän eläkkeelle siirtymisestä

Tyypillisiä eläköityvän yrittäjän kompastuskiviä ovat liian vähäinen suunnittelu ja uran aikana minimissä pidetty YEL.

Miten kasvun lasikatto rikotaan? Yrittäjä itse on usein kasvun suurin este

Kasvun lasikatto syntyy, kun yrittäjät eivät uskalla palkata itseään parempia kasvun johtajia.

Hiihtopummista kahvialan vaikuttajaksi – erikoiskahvit veivät Arttu Muukkosen menestyksen tielle

Kahvi vei Lehmus Roasteryn toimitusjohtajan Arttu Muukkosen mennessään. Samalla yrittäjyys on opettanut, että ajoitus on kaikki kaikessa.

Nuorten sitouttamisessa korostuu kuuntelun taito: 4 huomiota nuorten johtamisesta

Nuorten taitava johtaminen on tärkeä keino sitouttaa tekijöitä yrityksiin. Asiantuntija kertoo tärkeimmät huomiot nuorten tekijöiden johtamisesta.

Milla Tarnanen luotsaa kovassa kasvussa olevaa konevuokraamo Vatupassia – ”Päätimme, ettemme halua kulkea pörssiyhtiöiden vanavedessä”

Kuukauden yrittäjä Milla Tarnanen pitää perheyrityksen valttina joustavuutta. Yritys on sopivan pieni ja ketterä, mutta samalla riittävän iso ja uskottava.

Miten vahvistaa yhteishenkeä? 4 vinkkiä tiiviimpään työyhteisöön

Etätyön lisääntyessä me-hengen tärkeys kasvaa entisestään. Hyvät esimiestaidot ovat sen keskeinen peruspilari, mutta myös kollegoiden välistä vuorovaikutusta kannattaa edistää.

Matti Ruuska on silliyrittäjä henkeen ja vereen: Palasi vielä kerran yrittäjäksi johtamaan Suomen ainoaa sillitehdasta

Kun sillikonkari Matti Ruuska myi omistamansa Boyfood-silliyhtiön, hän katui sitä heti. Nyt hän johtaa Suomen Sillikonttoria ja aikoo palauttaa kotimaisen sillinjalostuksen kunnian.

Lapualta Amazoniin – Jukka-Pekka Kallio kasvattaa vauhdilla lattiabisnestä verkossa ja haaveilee ”lattioiden Ikean” perustamisesta

Kuukauden yrittäjä Jukka-Pekka Kallio uskoo kasvuun koronakriisinkin keskellä. Nyt lapualaista lattiaa saa myös Amazon-verkkokaupasta.

Kahden päivän lamaannus vaihtui toimintaan: Minna Parikka hyppäsi lentokoneeseen, otti ohjat omiin käsiinsä ja ratkaisi koko yrittäjäuransa vaikeimman tilanteen

Tunnetun kenkäsuunnittelijan 15 vuoden yrittäjäuran vaikein hetki osui yrityksen ensimmäisiin vuosiin. Valmistajan takia kokonainen kenkämallisto oli jäädä tekemättä.

Lataa lisää