Muutosten hallinta

Yrittäjä on kokenut menestyksen ja tappion – Nyt hän vetää jättiketjun hotellia

Yrittäjä on kokenut menestyksen ja tappion – Nyt hän vetää jättiketjun hotellia

Uuden oppiminen kiehtoo Ville Virkkiä, mutta omassa yrityksessä oppimisen rajat tulivat vastaan. Siksi hän haki töihin tien toiselle puolelle maailman suurimman hotelliketjun palvelukseen.

|

Valkeakoskelainen Ville Virkki on ehtinyt olla kymmenen vuoden aikana monessa mukana. Hän perusti vaimonsa Eveliina Virkin kanssa Tampereelle hostellin, joka on niittänyt palkintoja alusta asti. Toisin kävi saunayritykselle, joka kaatui vuoden jälkeen. Sitten hänet valittiinkin Tampereen uuden Marriott-hotellin johtajaksi.

Miten tämä kaikki tapahtui? Kaikki alkaa hostellista, mutta Virkiltä menee hetki miettiä, miten hänestä tuli yrittäjä.

– Se oli osittain vahinko ja osittain pitkä prosessi, joka eteni omalla painollaan. Elämässäni asiat menevät usein niin, että huomaan jotain, alan ottaa asiasta selvää ja käyn toimeen.

Näin kävi myös hostellin perustamisen kanssa. Ville Virkki oli vaimonsa kanssa matkoillaan pohtinut, millainen olisi hyvä hostelli.

Kun Virkki huomasi, että Tampereella olisi tarvetta hostellille, hän alkoi kerätä tietopohjaa majoitus- ja matkailualasta. Vuonna 2009 Virkki valmistui tradenomiksi ja ryhtyi saman tien yrittäjäksi. Dream Hostel sijaitsee Tampereen keskustassa, Tampere-taloa vastapäätä.

Hostelli valittiin 2010-luvulla monta kertaa muun muassa Hostelworldin listauksissa Suomen parhaaksi hostelliksi ja brittilehti Guardianin listauksessa yhdeksi Euroopan 10 parhaasta luksushostellista.

Konkurssi ja uusi työ samana päivänä

Majoitusliikkeen menestys sai Virkin tarttumaan uuteen haasteeseen. Vuonna 2018 Virkki avasi hostellin naapuriin uudenlaisen ”korttelisaunan”, Tullin Saunan. Sauna ehti kuitenkin toimia vain vähän yli vuoden, ennen kuin Virkin oli pistettävä lappu luukulle.

Virkki kokee ammentaneensa oppia yrittäjätaipaleellaan paitsi menestyksestä, myös tappiosta.

– Näin jälkikäteen huomaan, että taisin pitää itseäni aika kaikkivoipaisena. Ajattelin, että kun yhdessä asiassa menestyy, kaikki muukin onnistuu.

Sadepilvellä oli kuitenkin hopeareunus: samana päivänä, kun käräjäoikeudesta tuli Tullin Saunan konkurssipäätös, Virkki valittiin Tampereen uuden kansainvälisen jättiketjun Courtyard by Marriot -hotellin johtajaksi.

– Olihan se yksittäisenä hetkenä ihan absurdi, Virkki summaa.

Virkki ei päätynyt Marriotin johtopestiin sattumalta. Hän oli jo useamman vuoden katsellut sopivaa uutta haastetta, jossa pääsisi oppimaan lisää matkailu- ja majoitusalasta. Omassa yrityksessä oppimisen rajat olivat tulleet vastaan.

– Tiesin, että jos haluan syventää omaa tietämystäni, oppia on vaikea enää ammentaa pienestä paikasta.

Kun Marriot haki hotellinjohtajaa, Virkki koki, että siinä oli hänen tarpeisiinsa sopiva paikka.

Edelleen henkisesti yrittäjä

Virkki omistaa edelleen Dream Hostelin kokonaan, mutta hän ei ole operatiivisessa toiminnassa mukana. Kun Virkki siirtyi johtamaan naapurin isoa hotellia, hänen vaimonsa Eveliina siirtyi hostellin toimitusjohtajaksi.

Dream Hostelin ja Tampere-talon yhteydessä sijaitsevan Marriotin välillä on matkaa vain noin sata metriä, mutta Virkki ei pidä pariskunnan vastapäisiä työpaikkoja mitenkään erikoisena asiana. Kotona sopu säilyy, sillä työasiat pidetään työpaikalla.

Hostellinomistaja–hotellinjohtaja Virkki ei kuitenkaan ole välttynyt huvittavilta sattumuksilta.

– Joskus minulta on kysytty, saisiko molemmista majoituspaikoista tarjouksen. Silloin minun täytyy pitää sormeni erossa tien toisen puolen asioista.

Virkki identifioi itsensä edelleen yrittäjäksi, sillä omassa yrityksessään hän oli opetellut kaiken nollasta itse. Hän kokee, että yrittäjänä oppii erityisesti ongelmanratkaisu- ja tiedonhakutaitoja, nopeiden päätösten tekemistä ja vastuun kantamista.

Työntekijänä oleminen on pitänyt yrittäjävuosien jälkeen opetella uudelleen.

– Kaikki ei enää menekään sillä tavalla, mihin olin ehtinyt tottua: että tehdään päätös, ja jos se on huono, tehdään uusi. Välillä on rasittavaa jäädä odottamaan vastauksia, joita ei välttämättä edes saa.

Virkki oli tottunut yrittäjävuosinaan toimimaan esimiehenä, mutta Marriotissa Virkillä itsellään on esimies ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen.

– Johdettavana oleminen on vaatinut harjoittelua etenkin, kun siihen yhdistetään kulttuurierot. Välillä olen saanut miettiä, onko hollantilaisilta esimiehiltä tullut kehuja vai risuja.

Tavoitteena höllätä tahtia

Uudessa työssään Virkki on jo päässyt toteuttamaan tavoitettaan, eli uuden oppimista. Maailman suurimman hotelliketjun parissa Virkki on huomannut, että oppiminen on tehty vaivattomaksi.

– Tieto ja materiaali ovat helposti pureskeltavissa. Juuri tänään ihailin, miten webinaarissa kaikki osallistujat kuljetettiin mukana maaliin asti.

Tulevaisuudensuunnitelmia Virkillä on sen verran, että tällä vuosikymmenellä tarkoitus on höllätä tahtia.

– Ennen unelmat muuttuivat suunnitelmiksi, mutta olen huomannut, että nyt unelmani liittyvät helppouteen ja vaivattomuuteen. Uuden oppiminen ei kuitenkaan tule loppumaan.

Fakta

Ville Virkin vinkit yrittäjyydestä palkkatyöhön lähtevälle

1. Taitosi ovat arvokkaita. Yrittäjämäinen asenne on kultaa kenelle tahansa työntekijälle. Työelämässä on totuttu, että asioita pallotellaan ja pyöritellään pitkään, mutta yrittäjämäinen henkilö osaa ottaa puhelimen käteen ja alkaa hakea ratkaisua.

2. Älä maalaile liian ruusuisia kuvia. Vaikka siirtyisit oman pk-yrityksen puikoista ison toimijan palvelukseen, ei kaikki ole välttämättä niin viimeisen päälle siellä aidan toisella puolella. Valmistaudu siihen henkisesti.

3. Mahdollisuus kehittyä. Itselleni tuli raja vastaan siinä, mitä voin omassa yrityksessä oppia. Erilaiset ja isommat ympyrät mahdollistavat uuden oppimisen ja mahdollisuudet, joiden olemassaolosta ei ennen ollut edes tietoinen.

Kuinka varautua työttömyyteen? 5 kysymystä yrittäjän työttömyysturvasta

Myös yrittäjä voi varautua jo ennalta työttömyyteen. Nykyään noin 30 000 yrittäjää kuuluu työttömyyskassaan.

Pia Erlundin toinen yritys kasvoi menestystarinaksi: ”Jumankauta, nyt minä olen se musta hevonen”

Entinen parturi-kampaaja tiesi aina, että jotain suurempaa on tulossa. Hänelle on tärkeää todistaa, että muotifirmakin voi olla hyvää bisnestä. Nyt yritys hipoo 2 miljoonan euron tulosta.

Tofuyritys oli aikaansa edellä – Toiminta kääntyi kunnolla kannattavaksi vasta 20 vuoden jälkeen

Yrityksen perustaminen liian aikaisessa vaiheessa saattaa tulla kalliiksi. Varhainen panostus voi kuitenkin luoda myös hyvän perustan toiminnalle: Jalotofun valttikortti on nyt suuri etumatka kilpailijoihin.

Muutosjohtaminen on kasvuyrityksessä arkipäivää – ”Vanhan toiminnan pitää muuttua uudeksi”

Yrittäjyyden professori Jarna Heinonen sanoo, että kasvuun ei voi vastata vain tekemällä enemmän.

Yrittäjä, opi katkaisemaan stressikierre – avainasemassa on oman vallan ja hallinnan vähentäminen

Yrittäjän kannattaa opetella erottamaan, mitä on pakko hoitaa itse ja mitä voi delegoida, kertoo nurmijärveläisen VJ Maa-aineksen perustaja ja omistaja Ville Sainio.

Insinööri halusi palavasti yrittäjäksi – Ruumiskylmiö vaihtui salaatiksi

Kuukauden yrittäjä Samuli Laurikainen viljelee salaattia espoolaisessa teollisuushallissa. Menestys on vaatinut positiivista elämänasennetta ja epämukavuusalueella viihtymistä.

Itseohjautuvuudella parempiin tuloksiin – Työntekijöille kannattaa antaa niin paljon valtaa, että hirvittää

Yritys voi saavuttaa itseohjautuvuuteen kannustamalla mittavia hyötyjä. Sudenkuoppia on silti syytä varoa, kirjoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Omistaja-ajattelu tuo hyötyjä sekä yrittäjälle että yhteiskunnalle

Yrittäjyys on kaiken taloudellisen toiminnan ytimessä, mutta yrittäjyyden punaisena lankana on kuitenkin tärkeää nähdä myös yrityksen omistajan näkökulma, korostaa Aho Groupin toisen polven omistaja Kari Jussi Aho.

Mikä on advisory board ja kenelle se sopii?

Advisory board tarjoaa yritykselle joustavasti tukea joko lyhyen tai pitkän aikavälin kehitystarpeisiin. Sen jäsenet tuovat vankkaa asiaosaamista omalta alaltaan.

Lataa lisää