Muutosten hallinta

Sami Haatanen

Kirjoittaja on Korson Sähkö-Yksikkö Oy:n toimitusjohtaja.

Yrityksen uusi vetäjä ansaitsee työrauhan

Pohdin kolmea kysymystä, kun minua kysyttiin työntekijästä toimitusjohtajaksi, kirjoittaa Korson Sähkö-Yksikön Sami Haatanen.

|

Siitä on varmaan viitisen vuotta, kun ajatus heitettiin ilmaan ensimmäisen kerran. Mitä tuumisit, jos sinusta tulisi seuraava toimitusjohtaja?

Yrityksen perustajalla ja yrittäjällä oli ollut näkemys, että hän siirtyisi syrjään, kun 60 ikävuotta tulee täyteen. Olin työskennellyt yrityksessä jo yli 15 vuotta ja ollut pitkään hänen niin sanottuna kakkosmiehenään.

Mietin: a) onko minulla oikeasti haluja siihen, b) riittävätkö kyvyt ja c) mitä se todella tarkoittaa. Ajatus jäi kypsymään. Kun yrityksen kaksi eri liiketoimintaa eriytettiin toisistaan, minulta kysyttiin halukkuutta ryhtyä vetämään sähköurakointia. Aloitin tehtävässä maaliskuussa 2017.

Arjen pyörittäminen ja yrityksen talouspuoli olivat jo hyvin tuttuja, mutta oli silti eri juttu ottaa kipparin hattu kokonaan omaan päähän. Yksi iso ehto minun puoleltani oli se, että päätöksentekovastuun piti siirtyä kokonaan minulle. Asioista voidaan ja pitääkin keskustella mutta jos teen perustellun päätöksen, sen yli ei kävellä. Halusin siis työrauhan.

Pari ensimmäistä kuukautta vähän jännitti ja epäilytti, kuinka fiksu tämä päätös oli. Osakkaina olevat yrittäjän pojat olivat kannattaneet ratkaisua, ja he ehdottivat koulutuksen ja tukiverkkojen hankkimista. Kouluttautuminen toi tarvitsemiani työkaluja ihmisten ja asioiden johtamiseen. Sain siitä myös buustia siihen, että voisin kehittää tekemistä ja tuoda tähän omaa näkemystä ja tapoja. Johtajalla pitää olla työkaluja siinä missä sähköasentajallakin.

Meitä on 25 asentajaa ja viisi toimihenkilöä. Ensimmäinen puolivuotiskausi oli työntekijöillekin opettelemista, kumpi päättää. Ja on se sitä välillä vieläkin. Yrityksen perustaja on yhä mukana yrityksen päivittäisessä tekemisessä mutta hän on tehnyt roolijaon selväksi ja ohjaa kaikki minun puoleeni.

Enkä suurin muutos on ollut se, että ikävätkin asiat pitää pystyä ratkaisemaan itse. Aiemmin saatoin työntää ne helposti eteenpäin. Ja jos joku asia ei miellytä, sitä voi muuttaa itsenäisellä päätöksellä. Siihenkin pitää oppia.

Se on yllättänyt, miten minulta kysytään päätöstä aika usein hyvin pienissäkin asioissa. Tämän hetken tärkein tavoitteeni on antaa kaikille työntekijöille selkeät rajat, millaisia päätöksiä jokainen voi tehdä omassa roolissaan.

Ajattelen vieväni yritystä eteenpäin maltilla mutta määrätietoisesti. Ydinliiketoiminta ei saa kärsiä kehittämisestä. Hyvä suhdannekin auttaa asiaa: on oikea hetki laittaa asiat ja prosessit kuntoon. Juuri nyt olen rauhallisin mielin.

Mitä on Suomen parhaan työpaikan yrityskulttuuri? Perustajien arvomaailma loi vahvan pohjan

Yrittäjien pitää näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään, sanoo Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni.

Miksi työnantajamielikuva on yritykselle tärkeä?

Yrittäjän suurin haaste on se, että potentiaaliset työntekijät eivät tiedä yrityksestä mitään.

Miten yrittäjä voi ratkaista riidat työpaikalla? Puutu nopeasti ja puhu

Hyvän työyhteisön merkki on se, miten konfliktitilanteet pystytään käsittelemään.

Aina ei tarvitse olla startup – Miten perinteinen yritys kasvaa gaselliksi?

Helsingin Kurottajapalvelu on onnistunut luomaan työpaikalle asenteen, jossa kaikki tekevät työtä yrityksen eteen.

Kuinka paljon pitäisi nukkua? Uni vaikuttaa lähes kaikkeen

Ihminen tarvitsee vähintään 7–8 tunnin yöunet. Myös unen laatu ratkaisee palautumisen.

Kiinnostaako pääomasijoittaja? Tällainen on sijoituksen polku

Pääomasijoituksen polku rakentuu karkeasti neljästä osasta. Tavoitteena on aina exit.

Kova kasvu vaatii rahaa – Milloin pääomasijoittaja on hyvä vaihtoehto?

Pääomasijoittaja edellyttää yrittäjältä näyttöjä. Rahan lisäksi sijoittaja tuo yritykseen osaamista.

Pariskunta pelasti pikkukylän huoltamon – markkinarako löytyi pienkoneista

Kolmekymppisten Miia ja Joni Behmin huoltoasema on kodinomainen kohtaamispaikka, jossa yksinäinen löytää juttukaverin ja mökkiläinen tapaa paikallisia.

Mitä arvot kertovat yrityksestäsi? Vältä näitä sanoja

Yleisimpien fraasien julistaminen ja ”pakkovastuullisuus” ovat epäuskottavia.

Lataa lisää